Vernieuwd vrijetijdscentrum lonkt naar opening: “De deuren openen voor een eerste exclusieve blik”

De langverwachte opening van het nieuwe vrijetijdscentrum Zomerloos in Gistel is bijna een feit. Nu al kondigt het stadsbestuur een groot feestweekend aan op 30 en 31 augustus en 1 september.

Helemaal in detail afgewerkt zal het project nog niet zijn. Zo blijft de tijdelijke ingang in de Zomerloosstraat nog gelden tot oktober. De officiële ingebruikname door verenigingen staat gepland op dinsdag 12 november en de dienst Vrijetijd opent er de deuren op maandag 14 oktober. Om nog even op te frissen: de eerste steen werd in mei vorig jaar gelegd, de afbraak van het oude zwembad ging in de helft van 2022 eraan vooraf.

“De stad kijkt ernaar uit om samen met alle inwoners Zomerloos uit te bouwen tot dé plek voor vrijetijdsbeleving”, klinkt het bij burgemeester Gauthier Defreyne (Open VLD). “Om iedereen kennis te laten maken met het gebouw, organiseren we een feestweekend op vrijdag 30, zaterdag 31 augustus en zondag 1 september. We nodigen alle Gistelnaars uit om een exclusieve sneak peek te krijgen van het nieuwe centrum.”

Optredens

Op vrijdagavond zullen Radio Guga en Gunther D het vrijetijdscentrum doen bruisen met energieke optredens.

Stand-upcomedian Arnout Van den Bossche zorgt op zaterdagavond voor een avond vol humor en hilariteit. Bestel je tickets op voorhand via reservaties.gistel.be/tickets. Op zondagmiddag 1 september van 12 tot 17 uur worden jong en oud verwelkomd op het gratis familiefestival. “De deuren van het nieuwe vrijetijdscentrum openen voor een exclusieve eerste blik. Laat je verrassen door de faciliteiten in Visit Gistel, de lichtrijke foyer, het ruime conservatorium, de polyvalente zaal, jeugdhuis UzUz en nog veel meer.”

In de verkeersvrije Sportstraat zijn er foodtrucks voorzien. Voor kinderen en jongeren zijn er tal van activiteiten en workshops: van ballonplooien tot basket, van een skateworkshop tot glittertattoos.

Er komt ook een caravan met mini-goochelshows en heel wat sportverenigingen tonen hun aanbod in het sportcentrum. Voor de allerkleinsten is er een meet and greet met tekenfiguurtjes Peppa en George. Om 16 uur zijn er gratis optredens van Pauline en de Ketnetband in de evenementenhal. Let op: vooraf inschrijven is verplicht. Bestel je gratis tickets via reservaties.gistel.be/tickets. (TVA)

The post Vernieuwd vrijetijdscentrum lonkt naar opening: “De deuren openen voor een eerste exclusieve blik” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ook topsprintster Sha’Carri Richardson komt naar Memorial Van Damme

Op 13 en 14 september wordt het Koning Boudewijnstadion de hotspot van het atletiek. De Allianz Memorial Van Damme organiseert de finale van de Diamond League, voor het eerst over twee dagen. Olympische sterren als Armand ‘Mondo’ Duplantis – gaat hij voor een nieuw wereldrecord? -, Femke Bol en Sha’Carri Richardson tekenen al zeker present.

Lees meer »

Dochter van Dominique Pélicot doet haar vader breken in rechtszaal: “De man in wie ik het volste vertrouwen had, fotografeerde me naakt”

Op de vijfde dag van het proces tegen Dominique Pélicot (71), de Fransman die zijn vrouw tien jaar lang drogeerde en door vreemde mannen liet verkrachten, heeft zijn dochter de rechtszaal toegesproken. De 45-jarige Caroline Darian (een pseudoniem, red.) noemde haar vader “ongetwijfeld een van de ergste seksuele roofdieren van de afgelopen twintig jaar”. Naast haar moeder Gisèle (72) was

Lees meer »

Avanti Brugge One debuteert in tweede klasse

ASSEBROEK Alleen in het verdoemde coronajaar speelde Avanti Brugge geen kampioen, wat betekent dat de ploeg in negen jaar van vierde provinciale naar tweede klasse promoveerde. Het op één na hoogste niveau is ook het (voorlopige?) eindstation, hoewel in de bestuurskamer tegelijkertijd van eerste klasse gedroomd wordt. Dit seizoen moet er echter bevestigd worden.
The post Avanti Brugge One

Lees meer »

Basisschool De Dorpsparel viert tienjarig bestaan op 7 en 8 september: “Unieke visie en groene omgeving”

Op 1 september 2014 opende De Dorpsparel de deuren nadat er 14 jaar geen schooltje meer was. Tien jaar later bloeit en groeit de school nog steeds, en dat wordt gevierd met een rommelmarkt, een reuzespeelstraat en een optreden van de Schorriemorrieband.
The post Basisschool De Dorpsparel viert tienjarig bestaan op 7 en 8 september: “Unieke visie en groene

Lees meer »

“Volle agenda? Spreek toch maar af met je beste vriend”: de stressprofessor van ‘Kalm Waes’ deelt haar advies

Ja, Marie-Anne Vanderhasselt (41) heeft ook stress. Maar doordat ze al vijftien jaar als stressprofessor door het leven gaat, weet ze perfect wat ze eraan kan doen. Dezer dagen helpt ze ook Tom Waes kalmeren op tv. “Het is niet erg om stress te ervaren, maar je moet tijd nemen voor herstelmomenten.” Maar wat houdt zo’n herstelmoment in? Hoe plan

Lees meer »