Verborgen Tuinen | Eerst waan je je in Japan, dan weer in Zuid-Frankrijk

19:41 Tijdens de zomervakantie bezoeken we negen weken lang mooie, maar onbekende tuinen in ons land. Vandaag: het arboretum van Tervuren. 

Meer krantenkoppen in België

Koksijde bereidt dossier tot minnelijke onteigening voor om kazernezone militair domein te kopen

De oorspronkelijke plannen om het volledige domein van de militaire basis in Koksijde te kopen voor de reconversie met als naam ‘De nieuwe basis’ en de realisatie van een ambitieus masterplan vallen in het water. Op de Koksijdse gemeenteraad maakte burgemeester Marc Vanden Bussche bekend dat de gemeente zich met wat kruimels zal moeten tevredenstellen. Defensie is enkel nog bereid

Lees meer »

Zwevegemse brandweermannen trekken naar Denemarken voor World Fire Fighter Games: “Spelen met 40 verschillende disciplines”

Enkele brandweermannen van de brandweer in Zwevegem vertrekken vannacht naar Denemarken om deel te nemen aan de World Fire Fighter Games. Brandweermannen van over de hele wereld nemen het daar een hele week tegen elkaar op in verschillende disciplines zoals traplopen, koken, een behendigheidsproef met een brandweerwagen, triatlon, petanque en zelfs hoefijzerwerpen.

Lees meer »