Venezuela verbreekt diplomatieke banden met zeven landen die verkiezingsuitslag bekritiseren

Venezuela heeft de diplomatieke relaties met zeven Latijns-Amerikaanse landen verbroken. Onder meer Peru en Argentinië erkennen de verkiezingsoverwinning van president Nicolas Maduro niet. De Venozolaanse Kiesraad (CNE) weigert de stembiljetten vrij te geven zodat onafhankelijke waarnemers het resultaat kunnen verifiëren. 

Meer krantenkoppen in België

Hunter Biden pleit schuldig aan fiscale fraude

Hunter Biden, de jongste zoon van de Amerikaanse president Joe Biden, heeft in een rechtbank in Los Angeles schuld bekend in een federale rechtszaak over belastingsfraude. Daardoor vermijdt de 54-jarige een nieuw proces, dat donderdag van start zou zijn gegaan met de samenstelling van de jury.

Lees meer »

Noèmi Zinga is amper 17 en nu al kandidate voor gemeenteraadsverkiezingen in Genk: “Meer mét jongeren praten in plaats van over jongeren”

Ze viert op amper 2 weken vóór de gemeenteraadsverkiezingen haar 18e verjaardag en ze voldoet daarmee nét op tijd aan de voorwaarden om zich kandidaat te mogen stellen. De Genkse Noèmi Zinga (17) start het nieuwe schooljaar vandaag in het 6e jaar Humane Wetenschappen in het Sint-Jozefinstituut in Bokrijk, maar staat nu al op de 9e plaats op de lijst

Lees meer »

Een bloemetje voor Jenny Standaert, een schat van een vrouw

“Jenny Standaert is een schat van een vrouw met een gouden hart”, mailt Caroline Van Acker naar KW. “Nooit is iets haar teveel. Alles doet ze met een glimlach. Dit verdient zeker een bloemetje!” En dus trokken we naar Sint-Andries Brugge.
The post Een bloemetje voor Jenny Standaert, een schat van een vrouw appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Drakenadem’, het nieuwe Oekraïense wapen in de strijd tegen Rusland

De beelden zien er huiveringwekkend uit: een kleine vuurspuwende drone die in korte tijd een groot deel van een bos verwoest. Deze week doken verschillende video’s op van aanvallen waarbij druppels gesmolten metaal worden uitgekieperd boven oorlogsgebied. Het gevaarlijke mengsel thermiet wordt steeds vaker gebruikt bij aanvallen met drones.

Lees meer »

Hezbollah zegt vergeldingsaanval te hebben uitgevoerd op noorden van Israël

Tienduizenden mensen zijn in Tel Aviv op straat gekomen. Ze eisen dat premier Benjamin Netanyahu een staakt-het-vuren in Gaza bewerkstelligt en een deal uit de brand sleept waardoor de gijzelaars vrijgelaten worden. Hier en daar gaan betogers op de vuist met de politie. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan riep islamitische landen op om een alliantie te vormen tegen Israël.

Lees meer »

“Wanneer ik dat uniform aantrek, denk ik aan mijn grootvader”: comeback in ‘14-18’ heeft veel betekenis voor Bert Verbeke

Het grote publiek heeft maar liefst tien jaar gewacht om de drie vrienden Jelle Cleymans (39), Jonas Van Geel (39) en Bert Verbeke (41) opnieuw samen op het podium te zien. Bert maakt zijn terugkeer in de spektakelmusical ‘14-18’ als Albert. In gesprek met HLN deelt Bert waarom deze comeback zo bijzonder voor hem is, hoe hij de vele voorstellingen

Lees meer »

Verkeershinder na botsing tussen vrachtwagen en auto op kruispunt

Op het kruispunt van de Brugsesteenweg met de Monnikshoekstraat in Veurne kwam het dinsdagmiddag tot een verkeersongeval. Een Peugeot met Duitse nummerplaten en een vrachtwagen kwamen er met elkaar in botsing.
The post Verkeershinder na botsing tussen vrachtwagen en auto op kruispunt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Alweer een nieuwe directeur voor basisschool De Zessprong

Voor de leraren en de leerlingen van basisschool De Zessprong in Sint-Andries wordt het de eerste maanden van het nieuwe schooljaar opnieuw wat wennen. Voor het tweede jaar op rij staat immers een nieuwe directeur aan het hoofd van de school.
The post Alweer een nieuwe directeur voor basisschool De Zessprong appeared first on KW.be.

Lees meer »

Thomas Van Belleghem staat in de goal bij KFC Damme (4D)

Terwijl de meeste rivalen al hun eerste competitieduel achter de kiezen hebben, blijven de jongens van de fusieploeg op hun honger zitten. In vierde provinciale D komen er slechts 13 ploegen in competitie, dus worden er heel wat weekends bye ingeplant. Doelman Thomas Van Belleghem vindt dat een pijnpunt. “We betwisten inderdaad veel te weinig
The post Thomas Van

Lees meer »