Tweelingbroers El Haddaji staan op lijst Vooruit: “Jongeren zijn wissel op de toekomst”

De 27-jarige tweeling Younes en Youssef El Haddaji, bekend van de Res Star Academy vzw, beslisten onlangs met Vooruit mee te doen aan de verkiezingen: Younes voor de gemeenteraad, Youssef voor de provincieraad. “We werken beiden met jongeren, zij zijn de wissel op de toekomst. We willen een goed beleid helpen maken met als belangrijk thema jongeren- en pleintjeswerking.”

De 27-jarige tweelingbroers Younes en Youssef El Haddaji zijn bekend en gekend van de Kortrijkse Red Star Academy vzw die ze al 5 jaar runnen na het overlijden van hun grote voorbeeld sociale werker Gino Derveaux. Het is een sociaal project waarbij jongeren wekelijks samenkomen op voetbalpleintjes verspreid over de stad en elders ongeacht hun huidskleur, afkomst, gender of geloofsovertuiging.

“We bereiken 600 jongeren in alle lagen van de bevolking en de werking plezier, ontmoeting, vrijheid, respect en ontwikkeling staan centraal”, aldus de tweelingbroers, die ook uitstapjes en evenementen voor die jongeren organiseren.

Zij beslisten onlangs om mee te doen aan de verkiezingen in oktober: Younes voor de gemeenteraad en Youssef voor de provincieraad. Younes is medewerker bij Bank ING. Youssef is projectconsultant bij Unique in Antwerpen en bij de marketing en naverkoop van Unilin Wielsbeke. Leuk detail: Younes was Krak van Kortrijk in 2019 en deed al mee aan de verkiezingen van 2019 bij SP.A. “Ik richtte mij op thema’s als integratie en migratie, ik vond dat ik daar een belangrijk voorbeeld kon zijn.” Younes haalde toen bijna 900 stemmen.

Stempel drukken

Nu staan de broers opnieuw op de lijst van Vooruit. Younes krijgt een top 10-plaats voor de gemeenteraad en Youssef een top 5-plaats voor de provincieraad. “Wij willen graag onze stempel drukken op het beleid om het verschil te maken en vertrekken beiden van onderuit met de gedachte bij ons pleintje en onze jongerenwerking in het Pradopark wat een succes is gebleken. We werken beiden al lang met jongeren, zij zijn de wissel op de toekomst. We willen een goed beleid helpen maken met als belangrijk thema jongeren- en pleintjeswerking. Dat kan zelfs in andere centrumsteden lukken”, zegt Younes. “Het gaat ook over meer, denk maar aan huiswerkbegeleiding, onderwijs, sport- en vrijetijdsbesteding en zo kansarme en kwetsbare jongeren hun weg proberen te helpen vinden. Voor ons is het een missie, verkozen raken en deelnemen aan het beleid”, besluit Youssef. (PV)

The post Tweelingbroers El Haddaji staan op lijst Vooruit: “Jongeren zijn wissel op de toekomst” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Sabine Van Eynde bouwt kunstgalerie om tot art studio: “Ik richt me voortaan volledig op mijn eigen kunstwerken”

Glaskunstenares Sabine Van Eynde uit Koekelare kiest voor een nieuw concept. Ze doopt haar kunstgalerie om tot Art Studio. Sabine toont er eigen werk en organiseert ook workshops. “Vrienden hadden mij er al meermaals op gewezen dat ik mijn eigen werken nooit in de kijker zet.”
The post Sabine Van Eynde bouwt kunstgalerie om tot art studio: “Ik richt

Lees meer »

Opnieuw stroeve start schooljaar bij Sint-Ursula-Insituut in Onze-Lieve-Vrouw-Waver: leerlingen moeten thuisblijven door problemen met lessenrooster

In het Sint-Ursula-Instituut in Onze-Lieve-Vrouw-Waver verloopt de start van het nieuwe schooljaar voor het tweede jaar op rij stroef. Dat meldt RTV en bevestigt de schooldirectie. De school is er niet in geslaagd de lessenroosters volledig in te vullen "door een praktisch probleem". Daardoor missen de leerlingen van de 2e en 3e graad verschillende lesuren, of zelfs een hele lesdag.

Lees meer »

‘Most wanted’-verdachte gaat vrijuit voor moordpoging omdat bewijsmateriaal ‘vochtig’ is: “Rechtsstaat onwaardig”

Een man die in 2005 werd veroordeeld tot een celstraf van 25 jaar voor een poging tot moord en jarenlang op de Belgische ‘most wanted’-lijst stond, ontsnapt aan zijn straf. Het bewijsmateriaal in zijn zaak blijkt namelijk in zo’n slechte staat dat er geen proces meer mogelijk is. Dat heeft het hof van assisen in Henegouwen woensdag beslist. “Een rechtsstaat

Lees meer »

Meer dan 80 kustchefs zetten noordzeegarnaal in de kijker via ‘Zee van Smaak’

Met de nieuwe editie van ‘Zee van Smaak’ zet het provinciebedrijf Westtoer de schijnwerpers op de lokale producten uit de Noordzee. Van 15 september tot 15 oktober presenteren 88 kustchefs het beste uit de Noordzee. Dit jaar staat de noordzeegarnaal centraal, samen met de seizoensgebonden Noordzeevissen schartong en pladijs.
The post Meer dan 80 kustchefs zetten noordzeegarnaal in de

Lees meer »

“Mijn laatste klant was halve eeuw geleden ook mijn eerste klant”: Kapster Nelly gaat na 51 jaar op pensioen

Twee dagen voor haar 70ste verjaardag sneed kapster Nelly het haar van haar laatste klant. Met pijn in het hart, want al meer dan 50 jaar komen veel Lichterveldenaren en niet-Lichterveldenaren bij haar langs.
The post “Mijn laatste klant was halve eeuw geleden ook mijn eerste klant”: Kapster Nelly gaat na 51 jaar op pensioen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vader van schoolschutter aangeklaagd: hij gaf geweer cadeau nadat 14-jarige dreigde met schietpartij

Colin Gray (54), de vader van Colt Gray (14) die bekend heeft vier mensen doodgeschoten te hebben op zijn school in de Amerikaanse staat Georgia, is gearresteerd. De man wordt onder meer beschuldigd van doodslag. Hij had zijn zoon het gebruikte geweer cadeau gegeven, nadat de twee nochtans ondervraagd waren over dreigementen om een schietpartij op school uit te voeren.

Lees meer »

Na heisa rond Poetin in Mongolië: Russische ex-president Medvedev waarschuwt rechters Strafhof voor moordaanslag

De Russische ex-president Dmitri Medvedev (58) heeft andermaal gedaan waar hij goed in is: dreigende taal spreken. In een reactie op de commotie rond het bezoek van huidig president Vladimir Poetin (71) aan Mongolië, waarschuwt Medvedev de rechters van het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag voor een mogelijke moordaanslag. “Hun leven zal niet meer waard zijn dan dat stomme

Lees meer »

Brandweer moet migrant bevrijden die klem raakt tussen rijdende vrachtwagen in Veurne: “Hij heeft veel geluk gehad”

De hulpdiensten moesten donderdagochtend vroeg uitrukken om een man te bevrijden die geklemd zat tussen de cabine en trailer van een vrachtwagen in Veurne. Het was een passant die de man geklemd zag zitten tussen de rijdende vrachtwagen. “Het gaat om een transmigrant, maar we konden hem nog niet identificeren. Hij heeft veel geluk gehad”, zegt korpschef Peter Billiouw van

Lees meer »