Twee daders op de vlucht na poging diefstal Peugeot 5008 in Hogeweg in Menen

Een bende heeft het in de regio gemunt op diefstallen van een personenauto Peugeot 3008 en 5008. Helaas waren er al diverse feiten. Woensdagmorgen 31 juli, omstreeks 5.15 uur, was er een poging in de Hogeweg op wijk De Koekuit in Menen. Een alerte buur belde de politie. De daders sloegen op de vlucht.

“Gelukkig was er een man die rare bewegingen aan mijn auto zag, de politie verwittigende en de politie ons belde”, aldus de vrouw die rijdt met een firmawagen Peugeot 5008. “Ik kwam buiten en er stonden twee mannen aan mijn wagen. Ze waren al bezig met hun eigen gemaakte sleutel. Gelukkig berg ik mijn sleutels op in een folie en konden ze geen verbinding maken ermee. Ik greep direct in, maar helaas zijn ze gevlucht.”

Franse nummerplaats

“Hun auto stond wat verderop geparkeerd rechts in Ter Couter aan slagerij Rik en Kristien. De daders zijn weggevlucht via de Lageweg. Ze reden weg in een kleine grijze Peugeot met Franse nummerplaat.” De getroffen bewoonster doet via Facebook een oproep tot mensen uit Ter Couter die eventueel camerabeelden van de vluchtauto zouden hebben en deze willen bezorgen aan de politie van de zone Grensleie (056 51 01 11).

De poging tot diefstal is het vervolg van een reeks die al maanden bezig is in ons land. Volgens de politie onderscheppen de daders met een speciaal toestelletje de frequentie waarmee sleutel en auto op elkaar afgestemd zijn. Zo slagen ze erin om de wagens niet alleen open te maken, maar ze ook aan de praat te krijgen. Een diefstal wordt op die manier een koud kunstje.

The post Twee daders op de vlucht na poging diefstal Peugeot 5008 in Hogeweg in Menen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ex-burgemeester Kortrijk Lieven Lybeer vrijgesproken van gesjoemel met onkostenvergoeding Tieltse Bouwmaatschappij

Lieven Lybeer (65), gewezen CD&V-schepen en voormalig waarnemend burgemeester van Kortrijk, is in beroep vrijgesproken voor gesjoemel met zijn onkostenvergoeding als directeur van de Tieltse Bouwmaatschappij. Het hof vindt de schriftvervalsing onvoldoende bewezen.
The post Ex-burgemeester Kortrijk Lieven Lybeer vrijgesproken van gesjoemel met onkostenvergoeding Tieltse Bouwmaatschappij appeared first on KW.be.

Lees meer »

Marie-Pierre Creton bakt wafeltjes voor Think Pink in Komen-Waasten: “In geen tijd waren er 1.500 de deur uit”

De Think Pink-actie raast opnieuw op volle kracht door Europa. Met roze bandjes en verschillende acties, wordt de aandacht op de strijd tegen kanker gevestigd. In Komen-Waasten is het vooral Marie-Pierre Creton (61) die, dankzij wafeltjes, mee aan de kar helpt trekken. “In geen tijd waren er 1.500 de deur uit”, lacht ze.
The post Marie-Pierre Creton bakt wafeltjes

Lees meer »

De transfercrash van Osimhen: vorig jaar was zijn voet 200 miljoen waard, vandaag tekent hij met hangende pootjes bij Galatasaray

De voet van Victor Osimhen (25) was vorige zomer nog 200 miljoen euro waard. In Istanboel werd hij als volksheld onthaald, maar zijn tumultueuze overgang op huurbasis naar Galatasaray is de transfercrash van de zomer. Hoe een spelletje poker om 11 miljoen euro netto per jaar hem niet naar PSG, Chelsea, Arsenal of Saoedi-Arabië bracht, maar wel naar Turkije. Zelfs

Lees meer »

MSKA Roeselare Campus Tant start nieuw schooljaar met festival en nieuwe adjunct-directeur

De start van het nieuwe schooljaar in MSKA Roeselare Campus Tant werd vrijdag gevierd met een heuse kick-off, waarbij de festivalsfeer niet ver te zoeken was. “Het is belangrijk dat de vele nieuwe leerlingen zich hier onmiddellijk thuis voelen”, aldus Fangio Hoorelbeke, die met Joke Ghyselen een nieuwe adjunct-directeur aan zijn zijde krijgt.
The post MSKA Roeselare Campus Tant

Lees meer »

Marc Van Peel maakt comeback en wordt lijstduwer voor CD&V in Antwerpen: “Ik geloof in de verrijzenis” 

Ereschepen in Antwerpen Marc Van Peel (CD&V) maakt zijn comeback in de politiek en komt als lijstduwer op bij de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober. Na Patrick Janssens (Vooruit) en Ludo Van Campenhout (N-VA) is het de derde bekende ex-politicus die opnieuw op het Antwerpse politieke toneel verschijnt. "Ik wil opkomen voor de legitieme belangen van de stad en de haven",

Lees meer »

Bondscoach junioren Serge Pauwels kijkt uit naar EK in eigen land

Serge Pauwels (40) kijkt als bondscoach van de Belgische junioren uit naar het komende EK en WK wielrennen. Met Bredenaar Corneel Vanslembrouck neemt hij zelfs een streekgenoot mee naar de Europese titelstrijd in Limburg.
The post Bondscoach junioren Serge Pauwels kijkt uit naar EK in eigen land appeared first on KW.be.

Lees meer »