Twee aanslagen in één nacht rond Antwerpen: voordeur en auto’s beschadigd

Onbekenden hebben afgelopen nacht op twee verschillende plaatsen rond Antwerpen explosieven tot ontploffing gebracht. In Borgerhout zijn de voordeur van een woning en enkele geparkeerde auto’s beschadigd. Ook in Hove is er schade door een explosie. Het gerechtelijk labo en ontmijningsdienst Dovo zijn ter plaatse voor sporenonderzoek.

 

Meer krantenkoppen in België

Zij wonen in de ‘kampioen’ van de lintbebouwing en hebben daar zo hun redenen voor: “Achteraan is het hier het paradijs”

Bijna één op de drie Vlamingen woont in lintbebouwing. Maar wat trekt de mensen aan om langs drukke wegen te wonen in plaats van in een gezellige woonwijk of in een centrum met alles op wandelafstand? Op zoek naar de ziel van de lintbebouwingsbewoners. “We wonen langs voren aan een helse steenweg, maar zitten achteraan in het paradijs.”

Lees meer »

Lyela zat naast jongen (14) die twee leraars en twee leerlingen doodschoot: “Hij klopte eerst op onze klasdeur, maar raakte niet binnen”

Een voormiddag als alle andere, leek het. Lyela Sayarath volgde de les algebra, naast haar zat Colt Gray. Niet veel later zou de 14-jarige jongen plots het vuur openen in het lokaal ernaast. Twee wiskundeleraars en twee leerlingen kwamen bij die schietpartij om het leven. “Hij probeerde eerst onze klas binnen te komen”, getuigde het meisje bij CNN.

Lees meer »

Barry Callebaut sluit fabriek in Italië

Chocoladereus Barry Callebaut, die een grote aanwezigheid heeft in België, sluit zijn fabriek in het Italiaanse Intra, aan het Lago Maggiore. Dat heeft het bedrijf gemeld in een brief aan het personeel. Barry Callebaut verwijst voor de beslissing naar de beperkte toekomstige rendabiliteit en de logistieke complexiteit van de site.

Lees meer »

Huidig gemeenteraadslid Dirk Hebben trekt de lijst Groen Poperinge

Huidig gemeenteraadslid Dirk Hebben (64) trekt de lijst Groen voor de gemeenteraadsverkiezingen in Poperinge. De lijst wordt geduwd door voormalig gemeenteraadslid Alex Colpaert (74). De lijst telt 23 namen, en is dus onvolledig, er zijn 25 zitjes te begeven. Momenteel heeft Groen één zetel in de gemeenteraad.
The post Huidig gemeenteraadslid Dirk Hebben trekt de lijst Groen Poperinge appeared

Lees meer »

De familie Ver Eecke blies verzamelen voor tweejaarlijkse reünie

Naar tweejaarlijkse gewoonte kwam onlangs de Egemse familie Ver Eecke samen voor een familiereünie. Dat dit nu gebeurde, had onder andere te maken met het feit dat zuster Camilla Ver Eecke, die als lid van de Tieltse Zusters van het Geloof sinds 1969 als missionaris in Congo werkzaam is, tijdelijk in het land was. Haar
The post De familie

Lees meer »

Kaartersclub Geel-Zwart huldigt kampioenen

Net voor aanvang van de tweede manillenkaarting van het seizoen poseerden de leden van kaartersclub Geel-Zwart voor de jaarlijkse kampioenenfoto. Het voorbije seizoen waren de beste troeven voor Geert Maelfait weggelegd. Helaas was de kampioen niet aanwezig op het fotomoment. De tweede plaats ging naar Romain Vandewoestijne, die centraal vooraan zit. Naast hem zien we
The post Kaartersclub Geel-Zwart

Lees meer »

Kermiscomité Brielen stelt gevarieerd programma voor

Het kermiscomité van Brielen heeft weer een geweldig programma in petto voor de jaarlijkse kermis, die van start gaat op vrijdag 13 september. Dit jaar is er voor iedereen wat te beleven.
The post Kermiscomité Brielen stelt gevarieerd programma voor appeared first on KW.be.

Lees meer »