“Tien dagen lang amusement”: Rumbeke kermis met kermiscafé, avondmarkt en een nieuwe attractie

De KSA-leiding, die pas sinds de nationale feestdag terug is van een deugddoend zomerkamp in Dessel, is nauwelijks rust gegund. Vanaf vrijdag 2 augustus is hun jaarlijks kermiscafé alweer open.

Van vrijdagavond 2 augustus tot en met maandag 5 augustus is er opnieuw kermis in Rumbeke. Het Kerkplein staat dan gevuld met kermisattracties, van botsauto’s tot een draaimolen en een eendjeskraam. Dit jaar is er geen rups vlak voor de kerk, maar wel de ‘Lambada’, een soort vliegend tapijt in de volksmond.

Naast de kermis is er opnieuw heel wat te doen, zoals het kermiscafé van de KSA. Tien dagen lang is er amusement gegarandeerd. “Het waren hectische dagen om alles voor elkaar te krijgen”, vertelt Arthur Desmet, hoofdverantwoordelijke van het kermiscafé. “Het lokaal en de omgeving moesten immers na het zomerkamp grondig opgeruimd en schoongemaakt worden en daarna tot een gezellig zomerterras worden ingericht. We willen alle leden van de ouderraad bedanken om ons hierbij te helpen.” Het zomerterras werd opnieuw uitgebreid richting de groene zone om en rond het oorlogsmonument en na het vertrek van de kermisattracties ook richting het kerkplein. Het KSA-kermiscafé is open vanaf vrijdag 2 augustus, samen met de opening van de kermis, en wordt gesloten op zondag 11 augustus na de rolmarathon.

“Naar goede gewoonte openen we met onze Ladiesnight-fuif op vrijdag 2 augustus, een zomers thema met lieftallige obers en rode/roze dranken en cocktails. Op zaterdag 3 en zondag 4 augustus is er kermis en is ons kermiscafé the place to be in een kindvriendelijke omgeving. Op maandag 5 augustus is er het hofconcert met de punckrock/grunge band Noisemay en aansluitend karaoke. Op dinsdag kan men opnieuw bloed geven, vanaf 75 donaties is er een gratis vat Rodenbach voorzien. Woensdag is dé dag van de jeugdbeweging, KSA invites, met onder andere pils aan 1,8 euro voor iedereen die in uniform op ons zomerterras komt zitten. Op donderdag serveren we sterke bieren en op vrijdag is er het dartstornooi. Op zaterdag is er KSA kwist in openlucht op Rumbeke platse in samenwerking met ’t KOLV, de oud-leidersvereniging”, vervolgt Arthur.

25ste rolmarathon

“Dit jaar start de KSA-rolmarathon op zondag 11 augustus vanaf 10 uur”, bevestigen Tibo Gheysen, Louis Coussement en Sam Decoene, hoofdverantwoordelijken voor dit sportieve event. “Alle ploegen fietsen 30 minuten. De finale wordt in de vooravond betwist onder de drie beste ploegen van vorig jaar: De Ronnierijders, Oase Spinning en Triatlonteam Roeselare. Volgende ploegen hebben al hun deelname toegezegd: FC ’t Motje, Kwadetrappers, Kwadetrappers Ladies, Kazandcoureurs, Weezer, Sterrebosjoggers, Team De Elleboog-Franco Belge, Gezinsbond, Vereenigde Vrienden, Sportline Bikers, Triatlonteam Roeselare Ladies. Het Kerkplein wordt weer, zoals voorgaande jaren, omgetoverd en omheind tot een heus oranje-blauw KSA dorp. Er zijn springkastelen en spelletjes voor de kinderen voorzien.”

Zwientjeskermesse

Uiteraard kan de Zwientjeskermesse op zondagmiddag niet ontbreken, een barbecue met bijhorend pasta- en groentebuffet, klaargemaakt en opgeschept door leden van de KSA-ouderraad. Kaarten aan 18 euro (volwassenen) en 13 euro (kinderen onder 12 jaar) zijn beschikbaar via de KSA-leiding en via [email protected] of via de facebookpagina van KSA Rumbeke. Ook het aperitief, koffie en taart zijn in de prijs inbegrepen.

Wouter Vandeghinste leidt die zondag ook opnieuw de avondmarkt in goede banen, vanaf 16 uur in de Sint-Petrus en Paulusstraat en op het Kerkplein.

Wielerwedstrijden

Naast alle KSA-activiteiten is er ook nog wielrennen. Op donderdag 1 en zondag 4 augustus organiseert het comité onder de paraplu van het OVWF (Onafhankelijke Vlaamse Wieler Federatie) en supportersclub Dominique Feys wedstrijden voor drie rennersgroepen A, B en C en die zijn gekoppeld aan drie verschillende afstanden: 70, 50 en 56 kilometer. Op kermismaandag 5 augustus om 15 uur is er de 28ste grote prijs Odiel Defraeye wielerwedstrijd voor internationale beloften en elite zonder contract U23 met start aan café De Gilde en aankomst na 108 kilometer (24 ronden van 4,5 kilometer) in de Oekensestraat, in de buurt van café ’t Torentje.

De organisatie dankt bij voorbaat alle sponsors en zeker ook de vele seingevers, die opnieuw zullen zorgen voor een veilig koersverloop en een leuke sportieve namiddag. (AD/TD)

Voor deelname aan de avondmarkt: 0468 11 40 30 (Wouter).

The post “Tien dagen lang amusement”: Rumbeke kermis met kermiscafé, avondmarkt en een nieuwe attractie is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Grot van Lourdes staat onder water

Het heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes is in de nacht van vrijdag op zaterdag deels overstroomd door noodweer in Frankrijk. Onder meer de bekende grot van het Franse bedevaartsoord is daardoor gesloten, zo werd zaterdag bekendgemaakt.

Lees meer »

Motorrijder omgekomen bij verkeersongeval in Beerse

In Vlimmeren, een deelgemeente van Beerse in de Antwerpse Kempen, is een 42-jarige motorrijder om het leven gekomen. Het is onduidelijk hoe hij ten val kwam, wellicht zijn er geen andere voertuigen bij het ongeval betrokken. Dat bevestigt de lokale politie. De hulpdiensten hebben nog geprobeerd om het slachtoffer te reanimeren, maar dat is niet meer gelukt.

Lees meer »

Aftrap jaarthema basisschool De Vleugel op eerste schooldag: “Leerlingen doen stilstaan bij mooie momenten op school”

Op de eerste schooldag introduceerde VBS De Vleugel z’n nieuwe jaarthema: Gouden MOnuMENTEN. Zo willen de leerkrachten de leerlingen doen stilstaan bij de mooie momenten die je op school beleeft. Tegen de herfstvakantie zou de nieuwe speelplaats af kunnen zijn.
The post Aftrap jaarthema basisschool De Vleugel op eerste schooldag: “Leerlingen doen stilstaan bij mooie momenten op school” appeared

Lees meer »

OCHO Dance Studio breidt dansaanbod uit

OCHO Dance Studio zet het seizoen in met veel muzikale schwung én pakt uit met een nog uitgebreider lessenaanbod. Want OCHO-ds wil iedereen in Veurne, van de allerjongste tot de iets oudere Veurnaars, inspireren om op een leuke manier te bewegen.
The post OCHO Dance Studio breidt dansaanbod uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dochter van Dominique Pélicot doet haar vader breken in rechtszaal: “De man in wie ik het volste vertrouwen had, fotografeerde me naakt”

Op de vijfde dag van het proces tegen Dominique Pélicot (71), de Fransman die zijn vrouw tien jaar lang drogeerde en door vreemde mannen liet verkrachten, heeft zijn dochter de rechtszaal toegesproken. De 45-jarige Caroline Darian (een pseudoniem, red.) noemde haar vader “ongetwijfeld een van de ergste seksuele roofdieren van de afgelopen twintig jaar”. Naast haar moeder Gisèle (72) was

Lees meer »

Spektakel in Zürich vanavond: polsstokspringer Duplantis en hordeloper Warholm gaan in duel… op de 100 meter

De Noor Karsten Warholm (28), wereldrecordhouder op de 400 meter horden, en de Zweed Mondo Duplantis (24), wereldrecordhouder in het polsstokspringen, nemen het vanavond – daags voor de Diamond League Meeting van Zürich – tegen elkaar op op de 100 meter. De aanleiding is een filmpje dat viraal ging waarin ze zich afvroegen wie de snelste van de twee zou

Lees meer »

“Zelensky zou in 2022 verlies van Donbas en Krim aanvaard hebben”: Boris Johnson trapt opnieuw in val van Russische komieken

Boris Johnson is opnieuw het slachtoffer geworden van een telefoongrap. Op de beelden is te zien hoe de Britse ex-premier zijn inkijk geeft op de oorlog in Oekraïne. Hij spreekt vrijuit en is zich duidelijk van geen kwaad bewust. “Premier Zelensky zou in 2022 het verlies van de Donbas en de Krim aanvaard hebben, op voorwaarde dat zijn land bescherming

Lees meer »

Nieuwe lijst met twee namen: Alain Stratsaert komt op met SVD in Ieper

In Ieper zal je op 13 oktober niet alleen kunnen stemmen voor Vooruit, Team Ieper, Vlaams Belang en Groen. Met Samen Voor Democratie (SVD) komt er wellicht nog een vijfde partij op het stembiljet te staan. Lijsttrekker is de 58-jarige Alain Stratsaert uit Voormezele. “Onze partij groeide uit het verzet tegen de coronamaatregelen”, vertelt hij.
The post Nieuwe lijst

Lees meer »

Avanti Brugge One debuteert in tweede klasse

ASSEBROEK Alleen in het verdoemde coronajaar speelde Avanti Brugge geen kampioen, wat betekent dat de ploeg in negen jaar van vierde provinciale naar tweede klasse promoveerde. Het op één na hoogste niveau is ook het (voorlopige?) eindstation, hoewel in de bestuurskamer tegelijkertijd van eerste klasse gedroomd wordt. Dit seizoen moet er echter bevestigd worden.
The post Avanti Brugge One

Lees meer »

Vaartstraat krijgt nieuw wegdek

Op maandag 9 september wordt gestart met de heraanleg van het wegdek van de Vaartstraat in Bredene, tussen de Prinses Elisabethlaan en de Henri Zwaenepoelstraat.
The post Vaartstraat krijgt nieuw wegdek appeared first on KW.be.

Lees meer »

De supernota is dood, leve de supernota

De voorzitters van de 5 partijen die na de verkiezingen van 9 juni een federale regering proberen te vormen, hebben gisteren nog eens rond de tafel gezeten. Vandaag geeft bemiddelaar Maxime Prévot, de voorzitter van Les Engagés, zijn opdracht terug, en kruipt Bart De Wever waarschijnlijk weer in de huid van de formateur. Het wordt stilaan duidelijk dat we te

Lees meer »