Technische Scholen Mechelen koopt bedrijfsgebouw op Douaneplein: “Ideaal voor auto- en houtopleidingen”

Technische Scholen Mechelen (TSM) koopt een gebouw van transportbedrijf Ninatrans op het Douaneplein om er opleidingen in onder te brengen waarvoor veel praktijkruimte nodig is. "Voor onder andere onze auto- en houtopleidingen is een locatie net buiten het stadscentrum ideaal", zegt technisch adviseur en coördinator van de scholengroep Christoph Bernaerts. Ten vroegste in september 2026 zal de campus opengaan. 

Meer krantenkoppen in België

Grootouders laten Italiaanse tiener die zijn gezin uitmoordde niet in de steek: “Wij voelen medeleven voor onze kleinzoon”

Afgelopen weekend brak de hel los in het Italiaanse dorpje Paderno Dugnano, vlakbij Milaan. In de nacht van zaterdag op zondag moordde de 17-jarige Riccardo Chiarioni op gruwelijke wijze zijn hele gezin uit. Zijn broertje en beide ouders lieten daarbij het leven. Diezelfde nacht bekent hij de drievoudige moord. Volgens de advocaat van Riccardo zouden zijn grootouders, ondanks de tragedie,

Lees meer »

Oef: dankzij gps-tracker kan Luca Brecel op cruciaal toernooi toch met achtergebleven keu spelen (en dat maakt een wereld van verschil)

Oef. De keu van Luca Brecel (29) is dan toch tijdig gearriveerd voor het prestigieuze Snooker Masters-toernooi in Saoedi-Arabië. Even was er paniek omdat die was achtergebleven in Rome. Alles werd in het werk gesteld om het probleem op te lossen. En vanavond kan Brecel dus gewoon met zijn befaamde Ton Praram spelen. En dat maakt een wereld van verschil.

Lees meer »

Buren zijn boos over plaatsing containerklasjes zonder vergunning van basisschool in Izegem: “Er is zelfs inkijk in de badkamer”

Enkele bewoners van de Baron de Pélichystraat in Izegem kijken sinds de start van het nieuwe schooljaar op een muur van…containerklasjes. Basisschool De Stadsparel plaatste die op zijn speelplaats om in afwachting van een uitbreiding toch plaats te kunnen bieden aan het toegenomen aantal leerlingen.
The post Buren zijn boos over plaatsing containerklasjes zonder vergunning van basisschool in Izegem:

Lees meer »

Oscar Verdruyne en Raymonde Bruyneel zijn 65 jaar getrouwd

Op 8 augustus 1959 gaven Oscar Verdruyne en Raymonde Bruyneel elkaar het jawoord in hun thuisstad Oostende. Ze vieren daarmee hun briljanten huwelijksverjaardag. De zomer van 1959 zit voor het briljanten huwelijkspaar nog steeds in hun geheugen gegrift. Hun huwelijk was dan ook een van de meest leuke gebeurtenissen in hun leven, naast de geboorte
The post Oscar Verdruyne

Lees meer »

Fietshandel Sovélo organiseert eerste ‘speed tour’ in Aarsele: “De speedbikes worden vaak vergeten”

Op zondag 8 september organiseert fietshandel Sovélo in Aarsele voor het eerst de Sovélo Speed Tour, een fietstocht specifiek gericht op de eigenaars van een speedbike. “Eindigen gebeurt met een drankje en een hapje.”
The post Fietshandel Sovélo organiseert eerste ‘speed tour’ in Aarsele: “De speedbikes worden vaak vergeten” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Erica Meiland heeft haar baarmoeder laten verwijderen nadat het voorstadium van kanker werd vastgesteld

De Nederlandse realityster Erica Meiland (60) vertelde vorige week in ‘Chateau Meiland: En Route’ dat bij haar een voorstadium van kanker was vastgesteld. Op het moment van de diagnose vertrok ze met haar gezin op vakantie voor de opnames van de realityreeks. Bij terugkomst moest ze meteen onder het mes om haar baarmoeder te laten verwijderen. “Dat was moeilijk”, vertelt

Lees meer »

Stijn Desmet (KSV Oostkamp): “Schrijven aan nieuw verhaal”

Het KSV Oostkamp van Stijn Desmet moest de verplaatsing naar Sparta Petegem ondernemen. Al vlug kreeg Stijn Desmet loon naar werken, want een ingestudeerd nummertje na hoekschop werd door Broes Willem ingekopt. Aan de overzijde kreeg Milan Iket kort na rust een wereldgoal te slikken. Een kwartier voor inrukken was het de beurt aan de ingevallen Phil Canoot om raak

Lees meer »

Sacochen vliegen duchtig door het luchtruim op Leiehoekkermis

Zaterdag toonde de Leiehoek zich van zijn sportiefste kant. Naast nog een laatste promotiecampagne voor de twee kandidaat wijkburgemeesters voordat ze zaterdagavond de strijd tegen elkaar aanbinden was het vooral uitkijken naar de vierde uitgave van het Kuurns kampioenschap Sacoche werpen en het vierde dartstornooi van de Leiehoek.
The post Sacochen vliegen duchtig door het luchtruim op Leiehoekkermis appeared

Lees meer »