Surfinstructeurs redden uitgeputte jongen (17) net op tijd uit zee: “Tien minuten later en dit had fatale afloop”

In Zeebrugge is dinsdagavond een 17-jarige jongen op het nippertje gered uit de zee. De tiener ging zelf het water in, maar kon niet op eigen kracht weer aan wal geraken. Toen een toevallige passant kleding aantrof op het strand en niemand in de zee zag, sloeg hij alarm. Twee surfinstructeurs besloten de tiener meteen uit het water te redden, net op tijd. “Het slachtoffer was verkrampt”, vertelt perswoordvoerster van de Brugse politie Lien Depoorter.

 

Meer krantenkoppen in België

Scouts Parsifal Rumbeke opent nieuw werkjaar

De zomervakantie is voorbij. Naast de opening van de scholen is er ook de opstart van de verschillende Rumbeekse jeugdbewegingen. Scouts Parsifal bijt de spits af. Ze houden hun jaarlijkse groepsfeesten op vrijdag 6 en zaterdag 7 september op hun thuisbasis in de Koestraat.
The post Scouts Parsifal Rumbeke opent nieuw werkjaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vrouw (62) dood teruggevonden in mobilhome langs snelwegparking: “Onderzoek naar de feiten loopt”

Op de snelwegparking langs de E40 in Jabbeke werd afgelopen dinsdag het levenloze lichaam van een 62-jarige vrouw uit De Haan aangetroffen in een mobilhome. Het West-Vlaamse parket opende een onderzoek naar de feiten. “Ik kan bevestigen dat mijn cliënt in verdenking werd gesteld voor schuldig verzuim”, zegt meester Lawrence Taillaert. “Ondertussen is hij vrijgelaten.”

Lees meer »

AZ Delta bant alcohol uit bistro en shop: “Lekkere alcoholvrije alternatieven, maar bubbels op materniteit wel nog toegestaan”

Bij AZ Delta (Roeselare-Torhout-Menen) is er voortaan geen alcolhol meer te verkrijgen. Een maatregel die van hogerhand sowieso op 1 april 2025 werd opgelegd, maar bij AZ Delta bant men alcohol dus al zeven maanden eerder. Om de geboorte van een kindje te vieren, is het wel nog toegestaan om een glas te serveren op de materniteit. Het ziekenhuis was

Lees meer »

Huurmarkt Vlaanderen en Brussel vertraagt enorm door gebrek aan aanbod: “35 procent minder huurcontracten in Vlaanderen”

In het voorjaar van 2024 zijn amper 20.600 nieuwe huurcontracten afgesloten in Vlaanderen. Dat is 35 procent minder in vergelijking met het voorjaar van 2023, toen er 29.100 huurcontracten werden afgesloten. De huurmarkt vertraagt aanzienlijk door een gebrek aan aanbod. Dat blijkt uit de Huurbarometer van de Confederatie van Immobiliënberoepen (CIB).

Lees meer »

Ex-huisgenoten staan terecht voor brandstichting bromfiets in Roeselare, verraden door snapchatberichten

“Samen uit, samen thuis toch?” Een 22-jarige jongeman uit Roeselare was er niet over te spreken dat zijn 23-jarige ex-huisgenoot hem alleen wil laten opdraaien voor de brandstichting van een bromfiets in Roeselare. Beiden waren samen op pad en snapchatberichten lijken voldoende te zeggen. Er hangt beiden drie jaar cel boven het hoofd.
The post Ex-huisgenoten staan terecht voor

Lees meer »

Marc Van Peel maakt comeback en wordt lijstduwer voor CD&V in Antwerpen: “Ik geloof in de verrijzenis” 

Ereschepen in Antwerpen Marc Van Peel (CD&V) maakt zijn comeback in de politiek en komt als lijstduwer op bij de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober. Na Patrick Janssens (Vooruit) en Ludo Van Campenhout (N-VA) is het de derde bekende ex-politicus die opnieuw op het Antwerpse politieke toneel verschijnt. "Ik wil opkomen voor de legitieme belangen van de stad en de haven",

Lees meer »

Jacques Vermeire en Axel Daeseleire gespot op rommelmarkt in Kruiseke voor opnames voor nieuw seizoen Eenmaal Andermaal

Het was zondagvoormiddag op de koppen lopen tijdens de rommel- en antiekmarkt in Kruiseke. dat had onder andere te maken met de komst van de makers van het VTM-programma Eenmaal Andermaal met Jacques Vermeire en Axel Daeseleire.
The post Jacques Vermeire en Axel Daeseleire gespot op rommelmarkt in Kruiseke voor opnames voor nieuw seizoen Eenmaal Andermaal appeared first on

Lees meer »