Spilhoeve krijgt label West-Vlaams streekproducent

Enkele weken na de opening van de hoevewinkel van Tinne Gyselinck (33) en Jonas Maes (35) uit Beselare kregen ze de titel van West-Vlaams streekproducent.

Deze erkenningen onderstrepen de rijke culinaire traditie van West-Vlaanderen en benadrukken het vakmanschap en de toewijding van lokale producenten. De nieuwe producenten bieden kwaliteitsvolle 100% West-Vlaamse producten aan die met veel liefde en vakmanschap vervaardigd worden. Dit allemaal volgens de beoordelingen van POM West-Vlaanderen en van Inago. De Spilhoeve opende enkele weken geleden een hoevewinkel in Spilstraat 8.

“Wij promoten zoveel mogelijk de korte keten, wat inhoudt: van boer tot verbruiker”, vertelt Jonas, die een landbouwbedrijf uitbaat in de Oosthoek in Beselare. “Daar telen we aardappelen, prei, boontjes en bloemkool. Het juiste product op het juiste moment is belangrijk. Meer en meer zijn de mensen ervan overtuigd dat de korte keten voor de consument kwalitatief beter is”

Hoevewinkel

Na het plaatsen van automaten openden Tinne en Jonas ook de Spilhoeve. “We wilden al lang aan hoeveverkoop doen, maar de hoeve is te ver afgelegen om mensen te bereiken. Met de nieuwe winkel kunnen we onze wens realiseren.”

Het koppel vult elkaar goed aan. Jonas kan omschreven worden als de teler, terwijl Tinne de winkel voor haar rekening neemt. De gekweekte groenten worden in de winkel verkocht en die is aangevuld met andere verse streekproducten zoals verse fruitsappen, vlees en andere regioproducten. Zo is er ook er zelfgemaakt artisanaal hoeve-ijs dat kan gegeten worden op het uitgebreid terras waar ook iets kan gedronken worden. Bij slecht weer is er ook een grote overdekte ruimte. Wie de winkel niet kan bereiken, kan ook terecht bij de automaat.

Jonas is fier met de titel van streekproducent. “Het is een beloning voor het project waar we mee bezig zijn.” De Spilhoeve is open op zondag van 8.30 tot 12 uur op zaterdag van 8.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 18 uur en op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 18.30 uur. (NVZ)

Info: Facebookpagina ‘Hoevewinkel en hoeveautomaten De Spilhoeve’.

The post Spilhoeve krijgt label West-Vlaams streekproducent is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Verdomme, ik doe het”: Jennifer Lopez draagt gewaagde outfit naar première van film van ex-man Ben Affleck

Jennifer Lopez (55) trok vrijdagavond alle aandacht naar zich toe tijdens de première van ‘Unstoppable’ in Toronto. Op de rode loper verscheen ze in een gedurfde jurk die weinig aan de verbeelding overliet. Toch was ze bijna niet het stralende middelpunt geweest, want ze overwoog een andere outfit. “Er was veel discussie over of ik de jurk wel of niet

Lees meer »

Ouders uit Hamme veroordeeld voor gevangenhouden van eigen dochter

De correctionele rechtbank van Dendermonde heeft 2 ouders uit Hamme, samen met een aantal andere familieleden, veroordeeld voor het gevangenhouden van hun eigen dochter. De ouders wilden haar naar Turkije brengen omdat ze het niet eens waren met de relatie die het meisje had. De dochter kon onderweg in Hongarije ontsnappen met behulp van een McDonald’s-medewerker.

Lees meer »

Family concept store Polly’s Playground gaat laatste dagen in

Elisabeth Vandenbulcke (40) moet noodgedwongen om financiële redenen na een anderhalf jaar haar geliefde Polly’s Playground met kindermode in de Onze-Lieve-Vrouwestraat sluiten. “We ronden af met een superbraderie met heel wat moois aan miniprijzen en afscheidscadeautjes. Na de braderie zal enkel de webshop nog open zijn tot eind september.”
The post Family concept store Polly’s Playground gaat laatste dagen

Lees meer »

HERBEKIJK. Evenepoel en Alaphilippe helpen Magnier aan winst: bekijk hier de volledige eerste uitzending van de Tour of Britain

Zin om de uitzending van de openingsetappe in de Ronde van Groot-Brittannië te herbekijken? Dat kan op deze pagina! Kijk hieronder als HLN-abonnee naar rit 1, waarin tweevoudig olympisch kampioen Remco Evenepoel zijn terugkeer in competitie vierde na de Spelen. En onze landgenoot liet zich ook meteen gelden, onder meer in dienst van ploegmakker Paul Magnier. De talentvolle sprinter, amper

Lees meer »

Insiders over de laatste weken van Alaphilippe bij Soudal Quick-Step: “Zijn afscheid was een emotionele beslissing, Julian heeft hard getwijfeld”

Julian Alaphilippe (32) is met de Tour of Britain bezig aan zijn laatste rittenkoers in dienst van Patrick Lefevere. In de openingsetappe was het al meteen raak voor Soudal Quick-Step. Mede door sterk kopwerk van de afscheidnemende Fransman. Ploegleiders Klaas Lodewyck en Dries Devenyns kijken met gemengde gevoelens naar het nakende vertrek van de dubbele wereldkampioen.

Lees meer »