Shooting Bambi speelt op grootste punkfestival van Europa: “Optreden op Punk Rock Holiday kan groep serieuze boost geven”

Punkband Shooting Bambi mag op maandag 5 augustus spelen op Punk Rock Holiday in Tolmin in Slovenië. Het is het grootste punkfestival in Europa. Zanger en gitarist van dit trio is Bruggeling Merijn De Vent.

“Het is een hele eer om op de affiche van het vijfdaagse festival Punk Rock Holiday te staan. We mogen op de eerste festivaldag optreden. Dat kan onze groep een serieuze boost geven. Tot nu toe hebben we enkel in Het Entrepot in Brugge en in enkele Oostendse cafés opgetreden”, zegt Bruggeling Merijn De Vent (27). Hij vormt samen met drummer Tyrell Jansseune (28) uit Aalter en bassist Nick Gunst (30) uit Oostende al twee jaar de punkgroep met de wel erg bizarre naam Shooting Bambi.

“Hoe we op die naam kwamen? Het was een ingeving, net voor we de studio indoken om onze eerste ep Just a tip op te nemen. Shooting Bambi is een psychologisch syndroom, waaraan sommige mensen lijden. Mensen die beweren dat ze dierenvrienden zijn, maar die een spin op de muur zonder scrupules doodmeppen”, legt de Bruggeling uit.

Maatschappijkritisch

Merijn jamt al van zijn achttiende met jeugdvriend Tyrell, pas twee jaar geleden vervoegde Nick het duo en zag Shooting Bambi het levenslicht. Brengen ze als rechtgeaarde punkers maatschappijkritische nummers? Merijn: “Voor mijn liedjesteksten put ik inspiratie uit alles wat rondom mij gebeurt. Het nummer Booze bijvoorbeeld gaat over wat alcohol met je doet. In Just a tip bezing ik de oorlog tussen twee individuen en het overlevingsinstinct dat daarmee gepaard gaat: nu moet ik mijn tegenstander doden om te overleven. De titel verwijst naar de tip van je dolk…”

Poll

Hoe is Shooting Bambi op Punk Rock Holiday beland? Merijn: “Tyrell en Nick zijn vorig jaar als toeschouwer naar Tolmin getrokken, met onze ep Just a tip onder de arm. Daarop staan vier nummers die we in de studio van Frederik Dedulle hebben opgenomen. Hij heeft met Fried Brainz Records een klein platenlabel. Tyrell en Nick hebben de ep afgegeven aan de organisatoren van het festival. Elk jaar organiseert Punk Rock Holiday een poll, waarbij de muziekliefhebbers kunnen stemmen welke groepen ze wensen op de affiche van de volgende editie. Vooraf maakt de festivalorganisatie wel een selectie op basis van de nummers die de bands ingediend hebben. Shooting Bambi werd vijfde in die poll!”

The post Shooting Bambi speelt op grootste punkfestival van Europa: “Optreden op Punk Rock Holiday kan groep serieuze boost geven” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Caroline Maes reageert na shockerende ‘Familie’-scène waarin slechterik lijk in stukken snijdt: “Ik heb er zelf niet naar willen kijken”

Sterft de geliefde Mieke Van den Bossche begin januari in ‘Familie’? Dat is de vraag die veel kijkers van de reeks bezighoudt na het zien van de ‘flash forward’ in de seizoensfinale. Daarin lijkt het alsof Mieke het leven laat op haar eigen trouw, met gangster Joris Nuyens. Die laatste vermoordde Miekes zus Leen eerder al op gruwelijke wijze, en

Lees meer »

Rapper Kendrick Lamar zal optreden tijdens Halftime Show van de Super Bowl

De Amerikaanse rapper Kendrick Lamar zal op 9 februari de Halftime Show, het pauzeconcert van de Super Bowl, voor zijn rekening nemen. Dat concert, dat plaatsvindt tijdens de finale van het American Football-seizoen, staat garant voor een muzikaal vuurwerk. In 2022 trad Lamar al eens op tijdens de Super Bowl, als gastartiest tijdens het optreden van rappers Dr. Dre en

Lees meer »

Een op drie werknemers gebruikt elke dag AI, maar Miet (50) dreigt haar werk te verliezen: “Alleen nog saaie en slecht betaalde klussen”

Het is een cijfer om van achterover te vallen: één op de drie werknemers gebruikt elke dag artificiële intelligentie (AI) in zijn job. Prof. Techniekfilosofie Lode Lauwaert legt uit hoe bedrijven AI zien als opvolger van de lopende band. Slachtoffers vallen er nu al. Zo ziet Miet Ooms (50) uit Herk-de-Stad hoe AI haar vertaalwerk dreigt weg te nemen.

Lees meer »

Goud voor Ignace Claeys en Bernadette Hespeel

Het gemeentebestuur zette Ignace Claeys en Bernadette Hespeel in de bloemetjes. Het koppel verhuisde vorig jaar naar de gemeente en vierde recent hun gouden huwelijksverjaardag.
The post Goud voor Ignace Claeys en Bernadette Hespeel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ruiselede maakt elke inwoner digitaal wegwijs met cursussen, digipunten en app-cafés

Ruiselede wil inwoners volop digitaal wegwijs maken via een hele reeks cursussen, digipunten en app-cafés. Coördinator en motor achter al deze initiatieven is Hanne Lambrecht. “We zouden dit niet kunnen zonder de financiële steun van het gemeentebestuur en volwassenenonderwijs CVO Creo”, laat Hanne weten.
The post Ruiselede maakt elke inwoner digitaal wegwijs met cursussen, digipunten en app-cafés appeared first

Lees meer »

ESA lanceert nieuwe satelliet die waterkwaliteit, natuurrampen en methaanuitstoot beter in kaart kan brengen

Komende nacht wordt een nieuwe Europese satelliet gelanceerd die meer en betere data zal verzamelen over onze planeet. De Sentinel-2C, ontwikkeld en beheerd door de Europese ruimtevaartorganisatie ESA, gaat onder meer beter de methaanuitstoot en de waterkwaliteit in kaart kunnen brengen. De lancering is gepland voor 3.50 uur Belgische tijd en wordt toch nog een beetje spannend wegens de voorgeschiedenis

Lees meer »

“De mensen zijn het zat”: liberale partijleider waarschuwt dat Duitsland controle over migratie is verloren

De liberalen van de FDP zitten bij de deelstaatverkiezingen in Saksen en Thüringen in de hoek waar de klappen vallen en halen de kiesdrempel niet. FDP-leider, Christian Lindner, bekritiseerde het beleid van de gevestigde partijen en waarschuwde dat burgers “op zoek zouden gaan naar een ander systeem” als het huidige migratiebeleid niet op de schop gaat.

Lees meer »

Lyela zat naast jongen (14) die twee leraars en twee leerlingen doodschoot: “Hij klopte eerst op onze klasdeur, maar raakte niet binnen”

Een voormiddag als alle andere, leek het. Lyela Sayarath volgde de les algebra, naast haar zat Colt Gray. Niet veel later zou de 14-jarige jongen plots het vuur openen in het lokaal ernaast. Twee wiskundeleraars en twee leerlingen kwamen bij die schietpartij om het leven. “Hij probeerde eerst onze klas binnen te komen”, getuigde het meisje bij CNN.

Lees meer »

VS klagen verantwoordelijken van Russische televisiezender aan voor verkiezingsinmenging

De Verenigde Staten hebben woensdag aangekondigd dat ze twee verantwoordelijken van de Russische televisiezender RT zullen vervolgen voor verkiezingsinmenging. Het gaat onder meer om hoofdredactrice Margarita Simonian. Daarnaast worden sancties ingevoerd tegen enkele hackers en een ngo die gelinkt kan worden aan het Kremlin. De sancties zijn een reactie op pogingen tot inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen van later dit

Lees meer »