Sébastiaan en Léa uit Izegem maken van oude paardentrailer nieuwe foodtruck met Texas Cowburgers

Tussen de befaamde Zweedse balletjes en de hotdogs in de keuken en bistro van Ikea, daar leerden Sébastiaan Tollenaere (27) en Léa Lenoir (21) elkaar een paar jaar geleden kennen. Intussen vormen ze een hecht koppel, dat vol culinaire dromen zit. Eén daarvan kunnen ze nu al afvinken: met een eigen foodtruck de baan op trekken. “En niet zomaar één: we verbouwden een oude paardentrailer tot uitvalsbasis van Texas Cowburger”, glundert het duo.

Wie in Ikea gaat shoppen, komt voor de meubelen, maar blijft voor de kötbullar. Sebastiaan en Léa sloegen het stukje design over en gingen meteen voor het culinaire luikje.

“Ik werk als kok in het restaurant, terwijl Léa in de bistro actief is”, aldus Sebastiaan. “Daar is de vonk overgeslagen en sindsdien zijn we onafscheidelijk. Nadien bleek dat we er allebei van droomden om als zelfstandige een eigen zaak uit te baten.”

“We doen onze job nog altijd met veel plezier en passie, maar zijn tegelijk ook aan een nieuwe, extra uitdaging toe. In onze vrije tijd gaan we graag en al langer uitwaaien aan de kust. Op een avond zagen we aan het strand een foodtruck staan en zo is het zaadje geplant. We wilden echter niet de zoveelste ‘saaie’ foodtruck op de markt zijn en besloten er een tof thema aan te linken. Léa rijdt in haar vrije tijd paard en al snel kwam het idee om daar iets rond te doen. In plaats van een kant-en-klare foodtruck te kopen kochten we tweedehands een oude, aftandse paardentrailer.”

Texas Cowburger

Daarop begonnen enkele intensieve maanden van verbouwingen. “De buitenkant is goed bewaard gebleven, maar binnen hebben we alles gestript om daarna weer alles op te bouwen”, weet Léa. “We deden dit allemaal zoveel mogelijk zelf om onze eigen identiteit te behouden. Het was voor ons de eerste keer dat we zo’n groot project in goede banen leidden. Gelukkig kregen we hier en daar hulp van onze familie. Terwijl we aan de trailer werkten moesten we natuurlijk nog een naam en logo hebben. Plots viel het ons te binnen: we zagen ons als cowboys in onze foodtruck en de naam Texas Cowburger was geboren. Voor het logo heb ik de basis geschetst.”

Ook voor wat er op de kaart prijkt, zocht het duo zijn inspiratie in het Wilde Westen. “We bakken hamburgers op houtskool”, zegt Sebastiaan. “Ik sta in voor het bakken, terwijl Léa de bereiding verzorgt. Het aanbod varieert van de ‘Juicy Lucy’, een rundsburger met cheddarkaas en jalapeno’s, tot de Pulled Chicken met guacamole en honingsaus. Er is met de nachoburger ook een veggievariant met maïs en avocado. We serveren ze met ‘loaded fries’, frietjes met bovenaan kaas, saus of salsa. Telkens burgers met een kleine twist, dus. Qua drank serveren we geen merken, maar wel huisgemaakte limonade, omdat dat meer aansluit bij onze filosofie. Daarnaast serveren we ook klassieke nacho’s met kaas- of een andere saus.”

Hoefijzer werpen

Daar stopt het evenwel nog niet bij. Ook de omkadering werd een mooi cowboy-jasje gestopt. “Naast een culinaire reis naar het westen kunnen de mensen bij ons ook plezier beleven met een potje hoefijzer werpen, terwijl ze genieten van onze burgers. We doen dit als koppel, vol liefde en passie voor onze foodtruck. We staan te trappelen om er een fantastisch verhaal van te maken.”

“De mensen kunnen ons voor al hun feesten inhuren. We staan ook op verschillende markten en evenementen. Zo waren we recent nog te gast op de Bosmolensfeesten in onze thuisstad. We zouden ons graag nog wat meer kenbaar maken door een vaste avond in de week ergens in Izegem of de buurgemeenten te staan. Daar zoeken we nog volop een geschikte locatie voor, dus alle tips zijn welkom.”

culinaire avonturen

Stiekem droomt het koppel al van meer culinaire avonturen. “Als onze formule aanslaat zouden we graag met meerdere foodtrucks de baan op trekken”, zeggen ze. “En als we écht groots mogen dromen hopen we onze burgers over de hele wereld te kunnen verkopen.”

“Wat we zeker ook willen mee geven aan de lezers: je bent nooit te jong om je eigen droom waar te maken. Wat voor ons in het begin financieel niet meteen haalbaar leek is toch gelukt. De bank geloofde in ons verhaal en zo konden we een kleine lening aangaan om met de foodtruck te starten. Geloof dus in je kunnen en geef nooit op. Stap voor stap kom je er wel.”

Wie Texas Cowburger wil boeken kan terecht op de Facebookpagina of mailen naar [email protected].

The post Sébastiaan en Léa uit Izegem maken van oude paardentrailer nieuwe foodtruck met Texas Cowburgers is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuw Label ‘Beernems streekproduct’ voor lokale handelaars: “Onze gemeente heeft tien nieuwe uithangborden”

Naar jaarlijkse traditie kende het Beernemse gemeentebestuur opnieuw het label van ‘Beernems streekproduct’ toe aan lokale handelaars. Tien erkende producten mogen het label twee jaar lang gebruiken.
The post Nieuw Label ‘Beernems streekproduct’ voor lokale handelaars: “Onze gemeente heeft tien nieuwe uithangborden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaams Belang heeft eerste schepenmandaat ooit ‘te pakken’: oud-N-VA’er in Erpe-Mere stapt over

“Dit is een statement tegen het ondemocratische cordon, want dat heeft niks met inhoud of bekwaamheid te maken.” Vlaams Belang krijgt onrechtstreeks voor het eerst een zitje in een college van burgemeester en schepenen. Dat gebeurt in Erpe-Mere, waar schepen Gerda Van Steenberge als onafhankelijke nu na 12 jaar terugkeert naar Vlaams Belang. Tijdens de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen werd ze verkozen

Lees meer »

“Ze zullen moeten reageren, vrees ik”: Marc Degryse betwijfelt of nederlaag van Frankrijk wel zo’n goede zaak is voor de Rode Duivels

Was de interland van de Rode Duivels tegen Israël zonder toeschouwers in Hongarije geen match om naar uit te kijken, dan wacht België maandagavond om 20u45 wel een echte clash. In het Groupama Stadium van Lyon tegen de Fransen. Een nieuwe kans op revanche tegen ‘Les Bleus’. Een Frankrijk dat gisteravond zowaar onderuit ging met 1-3 tegen Italië. Maar of

Lees meer »

“Het geeft stress, haalt hun planning overhoop en perkt hun vrije tijd in”: waarom scholen zorgvuldiger moeten omspringen met Smartschool

Nauwlettend volgt kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens de discussie over smartphones op school. Vaak grijpen ook scholen en ouders (te) gretig naar de technologie, bijvoorbeeld voor Smartschool, vindt ze. “Het lijkt wel alsof kinderen en jongeren niet meer onbewaakt hun ding kunnen doen”, staat in haar pas uitgegeven boek.

Lees meer »

De familie Ver Eecke blies verzamelen voor tweejaarlijkse reünie

Naar tweejaarlijkse gewoonte kwam onlangs de Egemse familie Ver Eecke samen voor een familiereünie. Dat dit nu gebeurde, had onder andere te maken met het feit dat zuster Camilla Ver Eecke, die als lid van de Tieltse Zusters van het Geloof sinds 1969 als missionaris in Congo werkzaam is, tijdelijk in het land was. Haar
The post De familie

Lees meer »

Vandaag nog temperaturen tot 29 graden, maar ook onweer op komst met kans op veel neerslag en windvlagen: code geel in vrijwel heel Vlaanderen

Wie van de zon wil genieten, moet dat vandaag doen, want het weer gaat omslaan. Daarvoor waarschuwt onze weerman Frank Duboccage. “Dit weekend zal nog best meevallen – voor zaterdag is dat zelfs een understatement, maar wat er daarna op ons afkomt, is andere koek.” Door het warme weer is er vandaag evenwel kans op hevige onweersbuien. Het KMI kondigt

Lees meer »

Jonge twintiger terecht voor bezit en verkoop ketamine en cannabis: “Grootmoeder en moeder belden zelf de politie”

Niettegenstaande hij al sinds zijn zestiende verslaafd is aan ketamine, was het toch voor het eerst dat een 22-jarige jongeman uit Roeselare zich voor de rechtbank moest verantwoorden voor bezit en verkoop. Op bepaalde ogenblikken kwamen de meldingen van zijn overdadig gebruik uit onverwachte hoeken…
The post Jonge twintiger terecht voor bezit en verkoop ketamine en cannabis: “Grootmoeder en

Lees meer »

KIJK LIVE. Bedrijvige Evenepoel kan sprint niet ontlopen, Govekar wint slotrit Tour of Britain – Kijk hier naar de nabeschouwing!

Zonder een onfortuinlijke Magnier, zag Evenepoel in de slotetappe van de Tour of Britain zijn kans. Maar ondanks veelvuldige pogingen raakte de olympische kampioen niet weg. In de onvermijdelijke massasprint was de Sloveen Govekar de snelste. Kijk hieronder naar de nabeschouwing van de Britse rittenkoers, met deskundig commentaar van Michel Wuyts. Nog geen abonnee? Via deze link kan u daar

Lees meer »

Trump pleit onschuldig aan herziene aanklacht verkiezingsinmenging

Voormalig Amerikaans president Donald Trump heeft onschuldig gepleit in een strafzaak waarin hij wordt beschuldigd van het beïnvloeden van de vorige presidentsverkiezingen. De aanklagers pasten vorige week de aanklacht aan na een uitspraak van het Hooggerechtshof over de onschendbaarheid van Amerikaanse presidenten, schrijft Reuters.

Lees meer »

Gratis trainingen om kennis te maken met waterpolo

Op vrijdag 13 en 20 september houdt de Roeselaarse Zwemvereniging twee gratis kennismakingstrainingen om de jeugdwerking een nieuwe boost te geven. De laatste jaren zag de club namelijk een dalend aantal inschrijvingen.
The post Gratis trainingen om kennis te maken met waterpolo appeared first on KW.be.

Lees meer »