Romy Vandekerckove uit Torhout dingt naar titel Miss West-Vlaanderen: “Een fantastische ervaring”

Romy Vandekerckove uit Wijnendale-Torhout is geselecteerd voor de verkiezing van Miss West-Vlaanderen, de provinciale finale als mogelijk opstapje naar de Miss België-competitie. “Van de 21 West-Vlaamse meisjes stoten er drie door”, zegt ze. “Ik hoop er uiteraard bij te zijn. Mocht dat niet lukken, dan wil ik me graag toeleggen op modellenwerk.”

Romy (19) woont met haar mama Sandra Jodts (50) in de Kloosterstraat. Ze heeft een jaartje make-up artist gestudeerd in Gent en is in haar vrije tijd voor familie en vrienden nagelstyliste. Ook gaat ze in de weekends in De Coulissen in Brugge opdienen en in de bar staan. Dat danscafé annex loungebar is enkel ’s nachts open: van 22 tot 6 uur in de vroege morgen. “De sfeer is er bijzonder aangenaam om te werken”, zegt ze. “Ik ben er graag aan de slag. De Coulissen is overigens een hoofdsponsor van mijn Miss West-Vlaanderen-campagne.”

Zelfvertrouwen krijgt een boost

Romy heeft model gestaan voor een aantal fotoshoots en vond dat plezant. “Als klein meisje stond ik al graag op de foto”, lacht ze. “Ik heb intussen al wat ervaring opgedaan om te poseren. Van het ene is het andere gekomen: ik heb me kandidaat gesteld voor Miss West-Vlaanderen en tot mijn vreugde werd ik geselecteerd. Ik ben blij dat ik die stap gezet heb, want ik leer veel bij en voel dat mijn zelfvertrouwen een boost krijgt. Ik ben Darline Devos, die voorzitter van het Nationaal Comité Miss België is, heel dankbaar voor de kansen die ik krijg. Hoe hard ik me ook inspan voor de verkiezing van Miss West-Vlaanderen, mocht het me toch niet lukken om naar de volgende ronde door te stoten, dan zal ik hoe dan ook modellenwerk blijven doen. Dat boeit me sterk.”

De provinciale finale heeft plaats op zaterdag 14 september vanaf 18 uur in het schitterende Plopsa-theater in De Panne. “We zullen er als kandidaten onder andere moeten defileren in bikini en galakleding”, vertelt Romy. “Op hoge hakken lopen, kostte me in het begin wat moeite, maar intussen lukt het me al prima (lacht). Die missverkiezing is in alle opzichten een fantastische ervaring.”

Er helemaal voor gaan

Of ze stressbestendig is? “Dat valt wel mee. De eerste keer gieren er bij zo’n defilé behoorlijk wat zenuwen door je keel, maar dat went. Je moet er zonder al te veel bij na te denken helemaal voor gaan, dan valt het goed mee.”

Hoe Romy haar kansen inschat? “Ik heb er vertrouwen in. Ik doe er alles aan om te slagen.”

Stemmen op Romy Vandekerckove kan door een sms te sturen naar 6665 met MWV 07. Dat kost 1 euro per berichtje.

The post Romy Vandekerckove uit Torhout dingt naar titel Miss West-Vlaanderen: “Een fantastische ervaring” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ensemble Respiro brengt concert ‘Barok & Beyond’: “Barok in een geheel nieuw jasje”

Op zaterdag 19 oktober vanaf 20 uur speelt het Ensemble Respiro een Concerti Grossi van Händel en Vivaldi én een gloednieuw Concerto Grosso van Siewald Degraeve, speciaal georkestreerd voor het ensemble. Het concert gaat door in de Sint-Godelievekerk in Heule-Watermolen.
The post Ensemble Respiro brengt concert ‘Barok & Beyond’: “Barok in een geheel nieuw jasje” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Debat bij Dyade waar mensen met beperking centraal staan

Ben je benieuwd naar de standpunten van de lokale politieke partijen tegenover mensen met een handicap? Kom dan op zondag 8 september om 10 uur naar het CC Grote Post voor een uniek politiek debat over inclusie.
The post Debat bij Dyade waar mensen met beperking centraal staan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man drogeerde zijn vrouw 10 jaar lang zodat vreemden haar konden verkrachten: door opnames stonden 51 verdachten maandag voor de rechter

In het Zuid-Franse Avignon is maandag het proces begonnen tegen een man (71) die bijna tien jaar lang zijn vrouw, Gisèle P., heeft laten verkrachten. Hij drogeerde haar en nodigde dan thuis onbekenden uit die zich aan haar vergrepen. Er zijn liefst 51 verdachten. Gisèle P. liet bij aanvang al weten dat ze geen gebruik zou maken van haar recht

Lees meer »

Na De Wever zijn pleidooi voor luchtafweer: hoe kwetsbaar is ons land? “We kruipen dan best in een heel diep hol”

Bart De Wever (N-VA) vreest dat de haven van Antwerpen wel eens vet omcirkeld kan staan op de Russische kaarten met potentiële doelwitten en pleit daarom voor een luchtafweersysteem in de koekenstad. Wat stelt de burgemeester voor? Hoe diep moeten we ervoor in de buidel tasten? Maar vooral: hoe kwetsbaar is ons land vandaag als Poetin op de knop duwt?

Lees meer »

KFC Poperinge (3A) op zoek naar zes op zes in Keiem

KFC Poperinge A begon het seizoen met een driepunter in eigen huis tegen promovendus Sassport Boezinge B. Dylan Verstraete maakte zijn competitiedebuut bij zijn nieuwe club. De leerkracht stapte in het tussenseizoen over van KSK Vlamertinge.
The post KFC Poperinge (3A) op zoek naar zes op zes in Keiem appeared first on KW.be.

Lees meer »