Roeiers Tibo Vyvey en Niels Van Zandweghe moeten vrede nemen met B-finale op Olympische Spelen

De Brugse roeiers Tibo Vyvey en Niels Van Zandweghe hebben zich woensdagvoormiddag in hun lichte dubbeltwee niet kunnen plaatsen voor de A-finale op de Olympische Spelen in Parijs. Ze werken de B-finale af.

Vyvey en Van Zandweghe eindigden in de eerste van twee halve finales als vijfde (op zes boten). Dat volstond niet voor een plaats in de A-finale, die alleen voorbehouden was voor de top drie van elke halve finale. De uitgeschakelde landen, zoals België, moeten naar de B-finale.

De Brugse tandem moest meteen achtervolgen, maar was halfweg de race vol in de running om de derde plaats. Uiteindelijk lukte het toch niet om die te bemachtigen. Ierland won de reeks in 6:21.88 en mag samen met Zwitserland (tweede in 6:24.31) en Tsjechië (derde in 6:25.99) naar de A-finale. Frankrijk (vierde in 6:26.60), België (vijfde in 6:30.49) en Argentinië (zesde in 6:51.59) roeien de B-finale.

Eerder al via herkansingen

Vyvey en Van Zandweghe eindigden zondag in de reeksen op de derde plaats in hun heat en ze grepen zo net naast een rechtstreeks ticket voor de halve finales (voorbehouden voor de top twee). Via de herkansingen kreeg het Belgische duo dinsdag nog de mogelijkheid om zich alsnog in de halve finales te scharen, en dat lukte met winst in hun herkansing.

Zowel de B-finale (11.06 uur) als de A-finale om de medailles (12.02 uur) staan vrijdag op de agenda.

De 28-jarige Van Zandweghe is in Parijs niet aan zijn proefstuk toe. In 2021 nam hij in Tokio met Tim Brys deel in de lichte dubbeltwee, waarin ze knap als vijfde eindigden. Voor de 23-jarige Vyvey zijn het wel zijn eerste Spelen.

The post Roeiers Tibo Vyvey en Niels Van Zandweghe moeten vrede nemen met B-finale op Olympische Spelen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Staf neemt ingrijpende beslissing om te verhuizen in ‘Camping Coppens’: “Ik wilde niet degene zijn die mijn kinderen iets ontnam”

“Ze werden opnieuw overvallen met angstgevoelens.” Het zijn woelige tijden in Zweden, getuige het nieuwe seizoen van ‘Camping Coppens’. Niet alleen worden Staf (43) en zijn vrouw Monique (51) geconfronteerd met de onzekerheden van hun kroost, ze besluiten ook om nogmaals te verhuizen. Wij spraken Staf over die beslissing, hoe het gaat met Beau (16) en Nora (14), en de

Lees meer »

Chaos in Spaanse supermarkten door trend op TikTok: leg ananas in je winkelwagen en scoor een date

In Spanje gebeurt iets bijzonders in de supermarkt. Het lijkt erop dat de gewone winkelkar een nieuwe functie heeft gekregen: hulpmiddel bij het vinden van de liefde! Vrijgezelle Spanjaarden stormen naar de supermarkten, vooral naar de populaire keten Mercadona, op zoek naar een romantische ontmoeting. En het gaat niet om zomaar boodschappen doen. Nee, de sleutel tot iemands hart ligt

Lees meer »

Danira Boukhriss Terkessidis over geboorte van haar zoontje: “Als het nog een kwartier langer had geduurd, werd het gevaarlijk”

In de podcast van Anja Daems, ‘Als de muren konden praten’, heeft Danira Boukhriss Terkessidis (34) het openhartig over de geboorte Naïm, het zoontje dat ze deelt met acteur Ward Kerremans. Hoewel ze naar eigen zeggen zeker op een roze wolk zit, kwamen er ook heel wat moeilijkheden bij kijken. “De pijn achteraf was nog erger dan de bevalling zelf.

Lees meer »

Hoe noodzakelijk is luchtafweer voor de Antwerpse haven? “We zijn compleet onbeschermd en een vogel voor de kat”

Bart De Wever (N-VA) vreest dat de haven van Antwerpen wel eens vet omcirkeld kan staan op de Russische kaarten met potentiële doelwitten en pleit daarom voor een luchtafweersysteem in de koekenstad. Wat stelt de burgemeester voor? Hoe diep moeten we ervoor in de buidel tasten? Maar vooral: hoe kwetsbaar is ons land vandaag als Poetin op de knop duwt?

Lees meer »