Restaurant Flambée in Roeselare is klaar voor de opening: “Willen een leuke vibe creëren”

Dinsdag 6 augustus is het zover, dan openen Jean-Louis Degryse (29) en Kim Pattijn (26) de deuren van restaurant Flambée in de Delaerestraat 32 in het centrum van Roeselare. En voor wie Roeselare een beetje kent, doet de locatie misschien wel een belletje rinkelen. 25 jaar lang was Pieter Lauwers er actief met zijn restaurant Pieter Kookt. “Het is een zaak die de mensen blijven onthouden en we hopen om dat verhaal zo mooi mogelijk verder te schrijven, maar dan wel op onze manier”, klinkt het bij het jonge horecakoppel.

Eind april raakte bekend dat Pieter Kookt in de Delaerestraat in Roeselare na 25 jaar de deuren sluit, maar meteen werden ook al de nieuwe eigenaars bekendgemaakt: Jean-Louis Degryse en Kim Pattijn.

Na heel wat voorbereidingswerken is het jonge koppel uit Roeselare er klaar voor om op dinsdag 6 augustus de eerste mensen te ontvangen in hun nieuw restaurant Flambée. “Al het voorbereidende werk is naar wens verlopen”, vertelt Jean-Louis ons kort voor de opening. “Er is uiteraard wel wat gezonde stress aanwezig momenteel. Het is ook onze eerste zaak die we samen zullen openhouden. We hopen dus dat alles vlot verloopt. Zowel met het personeel, met de klanten als tussen onszelf. Voor onze relatie betekent dit avontuur ook een grote stap, maar we kijken er wel enorm naar uit en kunnen niet wachten om erin te vliegen. Nu tellen we toch wel nog wat meer af naar de opening omdat die voorbereiding dan eindelijk achter de rug is en we ons volledig kunnen focussen op het restaurant zelf.”

Fijne beleving

Wie in het verleden al ging eten bij Pieter Kookt kan zich bij restaurant Flambée aan een licht gewijzigd concept verwachten. “Tijdens de week kunnen de mensen hier à la carte eten en over de middag voorzien we een weeklunch”, gaat Jean-Louis verder. “Op zaterdagavond en zondagmiddag serveren we dan weer een vaste menu, waarbij er ook wel keuze zal zijn tussen een tweetal voor- en hoofdgerechten. Zo zijn de mensen niet verplicht om te eten wat wij voorzien.”

Ook het interieur onderging een kleine make-over. “Er zijn toch wel wat verbouwingswerken gebeurd. Zo hebben we de parketvloer volledig vernieuwd en creëerden we ook een aparte salonruimte. Het is de bedoeling dat de mensen hier rustig kunnen aperitieven met eventueel een hapje en na het dessert ook eventueel een koffie of iets anders kunnen nuttigen. We vinden het zelf ook wel leuk om ergens apart te zitten voor we aan tafel gaan en die leuke vibe willen we hier ook creëren.”

Lekker eten en een fijne beleving zullen dus centraal staan in restaurant Flambée, maar volgens Jean-Louis heeft de zaak ook nog heel wat andere troeven te bieden. “Ik denk dat de mensen nog altijd met een positief gevoel naar het restaurant kijken, want Pieter heeft hier de afgelopen 25 jaar wel iets mooi neergezet. Het is een zaak die de mensen blijven onthouden en we hopen om dat verhaal zo mooi mogelijk verder te schrijven, maar dan wel op onze manier. Een andere grote troef is de ligging. We zitten middenin het stadscentrum, maar toch is hier heel wat ruimte om te parkeren. Tot slot hebben we ook twee grote zalen ter beschikking voor zo’n dertig personen. Ideaal voor feestjes zoals bijvoorbeeld een communie.”

Meteen ‘vollen bak’

Jean-Louis en Kim voorzien geen feestelijke opening op 6 augustus. Iedereen is dus meteen welkom in hun nieuw restaurant. “Daar hebben we bewust voor gekozen, zodat we niemand zouden kwetsen of vergeten. Het zou zonde zijn om op die manier met een valse noot te starten. Dinsdagmiddag gaan de deuren dus voor het eerst open. Momenteel hebben we ‘s middags al enkele reserveringen staan en ‘s avonds zijn we al meteen volzet. Het zal meteen vollen bak zijn dus vanaf de start, maar zo hebben we het graag”, besluit Jean-Louis enthousiast.

Restaurant Flambée in de Delaerestraat 32 in Roeselare is op dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag zowel over de middag als ‘s avonds open. Op woensdag en zondag is het restaurant enkel ‘s middags open. Op maandag is Flambée een volledige dag gesloten. Meer info op www.flambée.be.

The post Restaurant Flambée in Roeselare is klaar voor de opening: “Willen een leuke vibe creëren” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dealergroep Traxxion en multimerkengroep Decaigny herschikken hun garageactiviteiten: “Win-win voor onze teams en klanten”

Garage Decaigny Tielt heroriënteert zich en vertrekt eind september uit de huidige locatie in de Lammersakker in Tielt. Peter Verhelst en Stéphanie Van Ryckeghem van TRAXXION Tielt nemen zowel het gebouw als de medewerkers over en verhuizen uit de Szamotulystraat. De huidige activiteiten van Garage Decaigny en hun leasebedrijf Flexlease worden verdergezet in Izegem en Ardooie. “Dit is een win-win

Lees meer »

U16 Meisjes van SK Eernegem trekken zaterdag naar Egem

De U16 Meisjes van SK Eernegem wonnen hun eerste competitiewedstrijd van het seizoen met 4-1 tegen KWS Lauwe. Zaterdagvoormiddag maken ze de verplaatsing naar de leeftijdsgenoten van DVK Egem.
The post U16 Meisjes van SK Eernegem trekken zaterdag naar Egem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ook topsprintster Sha’Carri Richardson komt naar Memorial Van Damme, WIN hier duotickets voor het atletiekspektakel

Op 13 en 14 september wordt het Koning Boudewijnstadion de hotspot van het atletiek. De Allianz Memorial Van Damme organiseert de finale van de Diamond League, voor het eerst over twee dagen. Olympische sterren als Armand ‘Mondo’ Duplantis – gaat hij voor een nieuw wereldrecord? -, Femke Bol en Sha’Carri Richardson tekenen al zeker present. Ú kan dat spektakel, gekruid

Lees meer »

Opsporingsonderzoek naar wangedrag vierde geniebataljon Amay beëindigd

Het opsporingsonderzoek binnen het vierde geniebataljon in Amay is afgesloten. Dat heeft het parket van Luik dinsdag bekendgemaakt. Het onderzoek van de federale politie onder leiding van de procureur des Konings van Luik moest problematische handelingen en gedrag binnen het bataljon onderzoeken. Die afdeling van het leger kwam eerder dit jaar onder vuur te liggen na klachten over wangedrag.

Lees meer »

Jaarlijkse hoogdag voor de BMW-liefhebbers in Lichtervelde

BMW Meet&Drive Lichtervelde bestaat intussen acht jaar. Het event werd opgestart in 2016 en is uitgegroeid tot een gevestigde waarde op de oldtimerkalender. Zo’n 140 BMW’s rijden op zondag 15 september in de voor- en namiddag een toer.
The post Jaarlijkse hoogdag voor de BMW-liefhebbers in Lichtervelde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Adele had geen zin om concerten in München uit te breiden, zangeres wees verschillende aanbiedingen af

“Ik zal ongelooflijk lang niet te zien zijn.” Adele (36) heeft na haar laatste concert in München tijdelijk afscheid genomen van haar fans. De Britse nachtegaal heeft naar eigen zeggen nood aan een lange pauze. Al had de zangeres ook opnieuw op tournee kunnen gaan. Volgens bronnen heeft Adele verschillende aanbiedingen gekregen, maar daar had de superster blijkbaar geen zin

Lees meer »

Biden: Netanyahu doet onvoldoende om deal rond te krijgen – 86.000 prikken gezet tegen polio op eerste dag vaccinatiecampagne Gaza

Een deal over het vrijlaten van Israëlische gijzelaars door Hamas is volgens de Amerikaanse president Joe Biden “erg dichtbij”. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zou echter niet genoeg doen om de deal rond te krijgen, zegt Biden maandag. Washington werkt aan een alles-of-nietsakkoord voor Israël en Hamas om tot een wapenbestand en de vrijlating van de gijzelaars in Gaza te

Lees meer »

Goedkoop, tot 10.000 keer straffer dan morfine en dus levensgevaarlijk: wat moet je weten over de designerdrugs in opmars?

Het Nederlandse kenniscentrum voor drugs luidt de alarmbel over ‘nitazenen’. Dat zijn in het lab gemaakte pijnstillers uit de opiumfamilie die als levensgevaarlijke designerdrugs in opmars worden beschouwd. Wat is dat riskante spul precies? Wie neemt dat? En waarom is het niet enkel gevaarlijk voor druggebruikers? “Je ademhaling kan gewoon stoppen.”

Lees meer »

Hypotheekrente op laagste peil in bijna twee jaar

De hypotheekrente in België staat op het laagste niveau in bijna twee jaar. Dat schrijft De Standaard en wordt bevestigd door de rentebarometer van Immotheker/Finotheker, die dagelijks een vergelijking maakt van duizenden hypotheken in België.

Lees meer »