Rellen in Southport na wake voor slachtoffers van steekpartij: 39 politie-agenten gewond

Bij rellen in het Noord-Engelse Southport zijn 39 agenten gewond geraakt, na een wake voor de 3 jonge slachtoffers van de steekpartij. Agenten liepen onder meer breuken, snijwonden en hersenschuddingen op. De daders zijn aanhangers van het extreemrechtse, anti-islamitische English Defence. Die vermoeden dat de verdachte van de steekpartij een asielzoeker is, wat door de politie ontkend wordt. 

Meer krantenkoppen in België

OCHO Dance Studio breidt dansaanbod uit

OCHO Dance Studio zet het seizoen in met veel muzikale schwung én pakt uit met een nog uitgebreider lessenaanbod. Want OCHO-ds wil iedereen in Veurne, van de allerjongste tot de iets oudere Veurnaars, inspireren om op een leuke manier te bewegen.
The post OCHO Dance Studio breidt dansaanbod uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoe verboden sketch over Jan Jambon vuur aan lont stak: de échte reden achter ontslag van VRT-nethoofd Lotte Vermeir

Het merendeel van het VRT-personeel noemt Lotte Vermeir (39) ‘joviaal, intelligent en integer’, maar toch werd de VRT-netmanager na intern onderzoek de laan uitgestuurd. Ze kon geen vuist maken in een omgeving vol spierballenrollende alfamannetjes, zo blijkt, maar er was ook de metersdiepe vete met VRT-CEO Frederik “politiek schoothondje” Delaplace. “Hij wilde het onderzoek aangrijpen om van Lotte af te

Lees meer »

Gisele (72) werd jarenlang gedrogeerd door haar echtgenoot en verkracht door 70 mannen: “Ze wil alle daders in de ogen kijken”

“Ik dacht dat zijn vrouw het wist, dat het een kinky rollenspel was”, aldus één van de 51 mannen die vanaf deze week tijdens een monsterproces in Frankrijk terechtstaat. De feiten zijn pure horror: een man drogeerde jarenlang zijn echtgenote, waarna hij haar door tientallen onbekenden liet verkrachten. Ze riskeren nu allemaal 20 jaar cel.

Lees meer »

Nieuwkomer Andrès Deschodt amuseert zich bij VV Koekelare

Op de eerste speeldag deed VV Koekelare wat werd verwacht: winnen bij promovendus KDC Ruddervoorde: 0-3. Voor Andrès Deschodt (19) was dat het officiële debuut in een eerste elftal. De zoon van Allan, sportief manager bij tweedenationaler KM Torhout, zette bewust een stap terug.
The post Nieuwkomer Andrès Deschodt amuseert zich bij VV Koekelare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zwangere vrouw en 6 kinderen onder de doden nadat bootje met migranten zinkt aan Cap Gris-Nez

Op het Kanaal ter hoogte van Cap Gris-Nez is een rubberboot met bijna zeventig migranten erin gezonken. Volgens de Franse minister van Binnenlandse zaken Gérald Darmanin is er voorlopig sprake van 12 doden en “verschillende gewonden”. Enkele van hen zouden in kritieke toestand zijn. Twee opvarenden zijn nog vermist. Bij de doden zijn een zwangere vrouw en zes kinderen.

Lees meer »

Ziekenhuis helpt Land of Love voor goed doel

Volgend jaar in het hemelvaartsweekend nemen weer drie teams van acht medewerkers van het ziekenhuis AZ Delta deel aan de fietshappening ‘De 1000 km voor Kom op tegen Kanker’. Om aan de start te komen, dienen ze 5.500 euro per ploeg te verzamelen, of 16.500 euro in totaal. Om geld in het laatje te krijgen,
The post Ziekenhuis helpt

Lees meer »

Onvergetelijke dief krijgt dan toch geen strengere celstraf

Een 33-jarige dief uit Blankenberge is ook in beroep veroordeeld tot twee jaar en tien maanden cel voor een reeks diefstallen en inbraken in Blankenberge en Brugge. Omdat hij de straffen blijft opstapelen, had het openbaar ministerie vijf jaar gevraagd, maar daar ging het hof niet op in.
The post Onvergetelijke dief krijgt dan toch geen strengere celstraf appeared

Lees meer »

Directeur sterft dag voor start schooljaar: “Hij had een hart voor elke leerling”

Wim Van Nieuwenhuize (52), directeur van de basisschool KBO Eine, is zondag overleden terwijl hij met een vriend aan het lopen was. Hij werd plots onwel, maar reanimatie kon niet meer baten. De hele scholengemeenschap van het Katholiek Basisonderwijs Oudenaarde (KBO) is bijzonder aangeslagen. “We verliezen een sterke directeur met een hart voor onderwijskwaliteit en een hart voor elke leerling”,

Lees meer »

Katleen (58) en Patrick (69) zetten hun restaurant en feestzaal ‘In de Sneppe’ te koop: “Maar we houden er nog niet meteen mee op”

Katleen Verhoest (58) en Patrick Caenepeel (69) zijn eigenaars en uitbaters van restaurant en feestzaal ‘In de Sneppe’ in Houthulst. Hoewel hun zaak nu te koop staat, zijn ze absoluut nog niet van plan om in de eerste jaren te stoppen.
The post Katleen (58) en Patrick (69) zetten hun restaurant en feestzaal ‘In de Sneppe’ te koop: “Maar

Lees meer »

Vier doden en dertig gewonden bij schietpartij in Amerikaanse school

Bij een schietpartij op een middelbare school in de Amerikaanse staat Georgia zijn meerdere mensen neergeschoten. Zo berichten Amerikaanse media. Volgens nieuwszender MSNBC zijn zeker vier mensen om het leven gebracht en ongeveer dertig mensen gewond geraakt. De school heeft zo’n 1.932 leerlingen. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse. Er werd één verdachte opgepakt, volgens een verklaring van het Barrow

Lees meer »

Dode bij noodweer in Australië

Bij hevig onweer in de deelstaat Victoria in het zuidoosten van Australië is maandag een 63-jarige vrouw om het leven gekomen. 150.000 huishoudens zitten zonder stroom.

Lees meer »