Pakjesbezorger jaagt Belgen in een Porsche de stuipen op het lijf

Een Franse pakjesbezorger heeft twee Belgische toeristen de schrik van hun leven bezorgd. De Belgen reden achter de gehaaste bestuurder, die verkeerd was gereden. De pakjesbezorger schakelde in achteruit en gaf vol gas, maar was vergeten te kijken of er iemand achter hem reed. 

Meer krantenkoppen in België

“In Saint-Tropez is ze al jaren niet meer buiten gezien”: Brigitte Bardot, hét Franse sekssymbool, wordt 90

Een bijzonder eerbetoon aan een bijzondere vrouw. Dat is de tentoonstelling met nooit eerder geziene foto’s van Brigitte Bardot die een Oost-Vlaamse kunsthandelaar in Saint-Tropez organiseert. De Française viert deze maand haar 90ste verjaardag. Maar hoe slijt hét icoon van de Franse filmwereld vandaag haar dagen? ‘Primo’ zocht het uit: “Ze voelt zich het veiligst tussen haar honden, katten en

Lees meer »

Zes lichtgewonden bij botsing tussen twee trams in Brussel

Zes mensen zijn donderdagochtend lichtgewond geraakt nadat twee trams op elkaar botsten op de Tervurenlaan in de Brusselse gemeente Sint-Pieters-Woluwe. Dat heeft MIVB-woordvoerster Cindy Arents gezegd. Het ongeval deed zich voor rond 7.30 uur, ter hoogte van de halte Madoux. De precieze omstandigheden van het incident worden nog onderzocht.

Lees meer »

Aftrap jaarthema basisschool De Vleugel op eerste schooldag: “Leerlingen doen stilstaan bij mooie momenten op school”

Op de eerste schooldag introduceerde VBS De Vleugel z’n nieuwe jaarthema: Gouden MOnuMENTEN. Zo willen de leerkrachten de leerlingen doen stilstaan bij de mooie momenten die je op school beleeft. Tegen de herfstvakantie zou de nieuwe speelplaats af kunnen zijn.
The post Aftrap jaarthema basisschool De Vleugel op eerste schooldag: “Leerlingen doen stilstaan bij mooie momenten op school” appeared

Lees meer »

Delphine Jodts (44) wordt lijsttrekker van ‘Voor 8560’: “Partij staat symbool voor een frisse koers en een nieuw begin”

Bij de onafhankelijke lijst Voor 8560 wordt Delphine Jodts (44) de lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in Wevelgem op zondag 13 oktober. Ze werkt op de 101-centrale van de federale politie in Brugge. Door te kiezen voor een vrouwelijke lijsttrekker hecht Voor 8560 veel belang aan gendergelijkheid en diversiteit. “Voor 8560 staat symbool voor een frisse koers en een nieuw begin”,

Lees meer »

De transfercrash van Osimhen: vorig jaar was zijn voet 200 miljoen waard, vandaag tekent hij met hangende pootjes bij Galatasaray

De voet van Victor Osimhen (25) was vorige zomer nog 200 miljoen euro waard. In Istanboel werd hij als volksheld onthaald, maar zijn tumultueuze overgang op huurbasis naar Galatasaray is de transfercrash van de zomer. Hoe een spelletje poker om 11 miljoen euro netto per jaar hem niet naar PSG, Chelsea, Arsenal of Saoedi-Arabië bracht, maar wel naar Turkije. Zelfs

Lees meer »

Jorgen Geerolf en Dosko Kanegem (3B) willen voor eigen sterkte gaan: “Onze ploeg is duidelijk versterkt”

De Doskovieten van Kanegem moesten de voorbije transferperiode stevig op de markt gezien certitudes als Matthieu Verbrugghe en Jens Langeraet beslisten om te stoppen met voetballen. Men slaagde in de opzet, want de aanwinsten hebben zich in de voorbereiding duidelijk getoond. En ook in de eerste competitiewedstrijd tegen Westkapelle (3-1 winst).
The post Jorgen Geerolf en Dosko Kanegem (3B)

Lees meer »

Rhodesgoed fiets- & wandeltweedaags lokte vorig jaar meer dan 6.000 deelnemers: “Kinderzoektocht is nieuw”

In het weekend van 21 en 22 september vindt voor de zesde keer de Rhodesgoed fiets- & wandeltweedaagse plaats. Vorig jaar mochten de organisatoren ruim 6.000 deelnemers ontvangen. En bij goed weer worden er opnieuw zoveel verwacht.
The post Rhodesgoed fiets- & wandeltweedaags lokte vorig jaar meer dan 6.000 deelnemers: “Kinderzoektocht is nieuw” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Luchthaven Tel Aviv schrapt vluchten tijdens algemene staking

De Amerikaanse regering werkt aan een alles-of-nietsakkoord voor Israël en Hamas om tot een staakt-het-vuren en de vrijlating van de gijzelaars in Gaza te komen. Als dit niet lukt, kan dat betekenen dat de Verenigde Staten zich terugtrekken uit de onderhandelingen. Dat hebben anonieme regeringsfunctionarissen tegen ‘The Washington Post’ gezegd. Volg alle ontwikkelingen in het Midden-Oosten in onze liveblog.

Lees meer »

Na De Wever zijn pleidooi voor luchtafweer: hoe kwetsbaar is ons land? “We kruipen dan best in een heel diep hol in de grond”

Bart De Wever (N-VA) vreest dat de haven van Antwerpen wel eens vet omcirkeld kan staan op de Russische kaarten met potentiële doelwitten en pleit daarom voor een luchtafweersysteem in de koekenstad. Wat stelt de burgemeester voor? Hoe diep moeten we ervoor in de buidel tasten? Maar vooral: hoe kwetsbaar is ons land vandaag als Poetin op de knop duwt?

Lees meer »

Bouwunie: “Derde van de aannemers mijdt de stad”

Een derde van de aannemers laat de stad liever links liggen. Dat blijkt uit een bevraging van Bouwunie. De lage emissiezones, circulatieplannen, files, autoloze zones en dure parkeerplaatsen zorgen ervoor dat aannemers hun klanten liever elders zoeken, zegt de organisatie zondag.

Lees meer »