Opnieuw jaarlijkse kermis in Helkijn en Spiere: “Bezoekje loont de moeite”

Traditioneel organiseert de faciliteitengemeente Spiere-Helkijn zijn Activiteitenkermis in augustus. Er werden kosten nog moeite gespaard om een aantrekkelijk programma samen te stellen.

“Ons uitgebreide programma begint op zaterdag 17 augustus met een rommelmarkt die doorgaat van 8 tot 16 uur in Helkijn”, doet schepen Willy Glorieux het programma uit de doeken.

“Er kan ingeschreven worden via de gemeente of telefonisch op het nummer 0478 71 07 43. Er is een gratis kindermolen en springkasteel op beide dagen. Er is doorlopend straatanimatie en er staan tal van kermiskramen. Streetband De Coureurs treedt op van 11 tot 15 uur. Aan café Les Bourleurs is een drankstand voorzien van 7 tot 18 uur, georganiseerd door voetbalploeg Jong Helkijn. Vanaf 11 uur is er een gezellig terras van Villa Scaldis met tapas en drankjes. Iedereen is daar welkom.”

“Vanaf 19 uur is er in café Au Relais biggetje aan het spit met groenten. Hiervoor is er een verplichte inschrijving voor 10 augustus op het nummer 0496 31 73 41. In de Stationstraat is er om 21 uur een optreden van Stick In A Bottle.”

“Een week na de kermis in Helkijn, op vrijdag 23 augustus, gaan de activiteiten verder in Spiere”

“De festiviteiten gaan verder op zondag 18 augustus met een gratis kindermolen en springkasteel van 10 tot 20 uur. Vanaf 11 uur is er opnieuw een terras aan Villa Scaldis. Om 11.30 uur is er een aperitiefconcert op het podium in de Stationsstraat met een drumband en fanfare Vrede & Eendracht uit Kachtem. De wielerwedstrijd voor junioren gaat dit jaar door om 15 uur. Om 22 uur sluiten we af met vuurwerk aan het Gemeenteplein.”

Op maandag 19 augustus staat er tot slot nog straatbolling aan café Relais om 14 uur op het programma.

Kermis in Spiere

“Een week later, op vrijdag 23 augustus, gaan de activiteiten verder in Spiere”, gaat Willy verder. “Er is de wielerwedstrijd voor elite zonder contract om 17 uur aan café Bellevue. Op zondag 25 augustus is er in café Bellevue de jaarlijkse grote barbecue om 12 uur, voor 20 euro met gratis koffie. DJ Thierry is van de partij om er de sfeer in te brengen. Inschrijven gebeurt voor 15 augustus, met vooraf betaling in café Bellevue. Op maandag 26 augustus kan je heerlijke mosselen eten om 19 uur in cafetaria Michelsberg. Je ziet, het zal de moeite lonen om eens een bezoekje te brengen aan onze mooie gemeente”, aldus Willy Glorieux. (ELD)

The post Opnieuw jaarlijkse kermis in Helkijn en Spiere: “Bezoekje loont de moeite” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Zo zagen we Bianca Censori zelden: vrouw van Kanye West kiest voor ingetogen outfit tijdens solotrip

Bianca Censori (29) staat bekend om haar vaak nietsverhullende outfits. Maar nu zijn er nieuwe beelden opgedoken van de Australische architecte tijdens een wandeling in Melbourne met en onbekende vriend. De beelden dateren van mei, maar worden nu pas gedeeld op sociale media. Ze draagt een een donkere broek en een oversized trui, met de kap over haar hoofd. De

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Genyn en Habsch azen straks op goud in 100 meter, team relay moet forfait geven na crash Van de Steene

De Belgische atleten doen het meer dan uitstekend op de Paralympische Spelen in Parijs. Léa Bayekula veroverde gisteravond op de 400 meter de vierde gouden medaille voor ons land. Maxime Carabin pakte deze voormiddag dan weer z’n tweede gouden medaille van deze Spelen. Vanavond is er nog hoogspanning: Peter Genyn en Roger Habsch gaan voor goud op de 100 meter.

Lees meer »

Ook topsprintster Sha’Carri Richardson komt naar Memorial Van Damme, WIN hier duotickets voor het atletiekspektakel

Op 13 en 14 september wordt het Koning Boudewijnstadion de hotspot van het atletiek. De Allianz Memorial Van Damme organiseert de finale van de Diamond League, voor het eerst over twee dagen. Olympische sterren als Armand ‘Mondo’ Duplantis – gaat hij voor een nieuw wereldrecord? -, Femke Bol en Sha’Carri Richardson tekenen al zeker present. Ú kan dat spektakel, gekruid

Lees meer »

Familie Deleu blaast verzamelen op ouderlijke hoeve

Op de ouderlijke hoeve van Luc Deleu en Christine Vandevelde langs de Spilstraat in Beselare kwamen de nazaten van Henri Deleu en Sylvie Holvoet bijeen voor een familiereünie. Met negentig waren ze afgezakt om van een koffietafel te genieten. We zien de aanwezige familieleden en verwanten tijdens de officiële foto voor de ouderlijke hoeve en
The post Familie Deleu

Lees meer »

Aflevering 3 | Dzadzia, de opa van Evelien die de ‘dodentrap’ in Mauthausen overleefde

Journaliste Evelien Rutten trekt samen met haar Poolse tantes en haar dochter Hera op een bijzondere roadtrip. In de podcast ‘Roadtrip naar Auschwitz’ gaan ze op zoek naar hun familieverhaal, dat inhaakt op de wereldgeschiedenis. De derde aflevering gaat over haar grootvader. Een Poolse verzetsstrijder die de beruchte ‘dodentrap’ in het concentratiekamp van Mauthausen overleefde.

Lees meer »

Duitse bondskanselier Scholz roept op om “stabiele regeringen te vormen zonder extreemrechts” na “bitter resultaat” bij deelstaatverkiezingen

De Duitse bondskanselier Olaf Scholz (SPD) heeft maandag bezorgd gereageerd op de uitslag van het extreemrechtse AfD bij de deelstaatverkiezingen in Saksen en Thüringen, in het oosten van Duitsland. Die partij kreeg in beide deelstaten meer dan 30 procent van de stemmen. De bondskanselier noemde het een “bitter” resultaat.

Lees meer »

VRT-CEO verdedigt zich tegen erg kritische vragen, maar veel duidelijkheid komt er niet: “VRT is géén verrot bedrijf in crisis”

Frederik Delaplace, gedelegeerd bestuurder van de VRT, heeft woensdag de herschikking van de directie en de conclusies van het welzijnsrapport verdedigd in de kritische ad-hoccommissie Media in het Vlaams Parlement. Ook bemiddelaar Rob van Eijbergen kreeg erg kritische vragen voorgeschoteld. Veel wijzer werden we niet van wat gezegd werd.

Lees meer »

“Tijd nemen om op adem te komen en inspiratie te vinden”: rockband DIRK. mept (voorlopig) op pauzeknop

DIRK. drukt, nee, mept op de pauzeknop. Na tien jaar gitaargeweld, knalshows op de mooiste podia in binnen- en buitenland en drie alom geprezen albums nemen Vlaanderens favoriete indie-rockers een vakantie van onbepaalde duur. Om te herbronnen en aan nieuw materiaal te werken, terwijl frontman Jelle Denturck zijn horizon verbreedt met Dressed Like Boys. Op 19 december draait DIRK. nog

Lees meer »

Extreemrechtse AfD grootste partij in Oost-Duitse deelstaat Thüringen, nipt tweede in Saksen

Het uiterst rechtse Alternative für Deutschland (AfD) heeft de verkiezingen in de Duitse deelstaat Thüringen gewonnen. Dat blijkt uit de officiële resultaten, die zondagavond laat bekend werden gemaakt. De extreemrechtse partij haalde 32,8 procent van de stemmen en haalt het daarmee ruim van de CDU, die het met 23,6 procent van de stemmen moet stellen. In Saksen, de andere deelstaat

Lees meer »

Schade aan bovenleiding in Beernem: tweede spoor tussen Aalter en Brugge weer in gebruik

Sinds 5.30 uur dinsdagochtend zijn twee van de drie sporen tussen Aalter en Brugge weer in gebruik. Dat meldt spoornetbeheerder Infrabel. Alle treinen kunnen rechtstreeks rijden zonder omleiding. Het derde spoor wordt later opnieuw in gebruik genomen.
The post Schade aan bovenleiding in Beernem: tweede spoor tussen Aalter en Brugge weer in gebruik appeared first on KW.be.

Lees meer »