“Op naar een leven zonder winkelbel”: Gerdy en Nadine van tuincentrum ‘t Molenhof starten uitverkoop

Spijtig nieuws vanuit ondernemend Alveringem: Gerdy en Nadine Chaerel stoppen met tuincentrum ‘t Molenhof. “We zijn 66 en 63 jaar en hebben geen opvolger. De kinderen merkten vorig jaar op dat we niet mogen vergeten om te genieten en we nemen hun advies ter harte”, glimlacht Gerdy. De winkel aan de Rozendaalstraat houdt nu uitverkoop.

‘t Molenhof, het grote tuincentrum van Gerdy Chaerel en Nadine Mattelin, houdt sinds enkele dagen uitverkoop. Er ligt nog een schat aan mooie producten in de winkel en het is opvallend druk in en rond de zaak. Alles voor dier en tuin vind je hier, aangevuld met mooie decoratiespullen. Onder de vele klanten spotten wij Alveringemnaar Gerard uit de Kaatsspelstraat: “Dit is een groot verlies voor ons dorp. Ik ben vele jaren klant geweest bij Gerdy en Nadine. Aangename en correcte mensen; zo heb ik hen altijd ervaren.”

Ouderlijk huis

“De plek waar nu ‘t Molenhof staat, is mijn ouderlijke huis”, vertelt Gerdy Chaerel. “Mijn ouders hadden hier een kleine hofstede met maalderij. Vader haalde graan op bij de boeren, vermaalde het in zakken en bracht die nadien terug. Hij verkocht ook veevoeder. In 1983 ben ik met Nadine getrouwd, we trokken hier in en mijn ouders verhuisden naar het aanpalende huis. De verkoop van veevoeders bouwde ik uit, de maalderij stopte. Daar zat geen toekomst meer in. Laat me even een kleine anekdote uit – ik schat – 1984 vertellen. Ik was aan het malen met open poort en een passant vroeg mij de weg naar dierenarts Sap. De man bleek een verkoper van hondenvoer te zijn. Jongeman, zegt hij tegen mij, ik kan een reclamebord plaatsen. Zou je geen paar zakken van mijn hondenvoer voor je deur zetten? Dat gaat misschien meer opbrengen dan graan malen. Zo gezegd, zo gedaan. Dat reclamebord sloeg aan en ook andere vertegenwoordigers kwamen langs. En zo is een toevallige ontmoeting de aanzet geweest van onze zaak. We begonnen met de verkoop van voer voor huisdieren en van potgrond. Daarna kwamen er perkplantjes en bloempotten bij. We waren vertrokken.”

“We zijn nooit bang geweest van grotere winkels, wij maakten het verschil met persoonlijk contact”

Winkeltje

Gerdy vertelt dat de maalderij spoedig werd ontmanteld, omdat er beter een winkeltje van gemaakt kon worden. “Het was een geestige periode”, mijmert Gerdy. “De zaak was goed gelegen, groeide en bloeide en het winkeltje werd al snel te klein. In 1991 beslisten we om de woning te verbouwen en aanpalend op de kalverweide een winkelruimte met loods te bouwen. De nieuwe situatie bood veel mogelijkheden. We namen onze vaste medewerker Ludwine in dienst en het aanbod werd fors uitgebreid. Met tuingerief, dierenhokken, decoratie, geschenkartikelen, … noem maar op. Door schaalvergroting van de landbouwbedrijven gebeurde de aankoop van veevoeder steeds meer rechtstreeks aan de fabrikant. Je kan een oplegger kopen en een chauffeur aannemen, maar wij zijn daarin niet meegegaan. We hadden ons werk en van grotere winkels zijn we nooit bang geweest. Wij boden dure en minder dure merken aan. En met kwaliteit, persoonlijk contact en service probeerden wij het verschil te maken. Door de zak met graan in de auto van de klant te leggen, bijvoorbeeld (glimlach). Een webshop hadden wij niet, dat is wel een handicap. Een jonge opvolger had daar natuurlijk werk van gemaakt.”

Genieten

Nu ze 63 en bijna 67 jaar zijn, kunnen Nadine en Gerdy zich ten volle verzoenen met de komst van hun pensioen. Hun zonen Bram en Brecht gaven de aanzet en vinden dat hun ouders best wat meer mogen beginnen genieten. “Eigenlijk hebben ze gelijk”, zegt Nadine. “Sluiten om vakantie te nemen, dat hebben wij de voorbije dertig jaar amper gedaan. Nochtans doen we dat wel graag: een weekendje of weekje weg met ons twee. We sluiten tegenwoordig extra op donderdag, maar dat is pas drie jaar het geval. In mei hebben we beslist om te stoppen en sinds 22 juli houden we voor maximaal zes maanden uitverkoop. De winkel en loods zullen we nadien wellicht te huur zetten. Wij blijven hier wel wonen, ja. We houden immers van Alveringem en hebben met veel van onze klanten een goed contact. En de blijken van genegenheid die wij nu horen, doen ons enorm plezier! Maar alles op z’n tijd. We hebben nu ook veel zin in een leven zonder winkelbel”, glimlacht het koppel.

The post “Op naar een leven zonder winkelbel”: Gerdy en Nadine van tuincentrum ‘t Molenhof starten uitverkoop is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

24.000 euro gestolen uit politiekluis in Zeebrugge

Uit een kluis in een kantoor van de scheepvaartpolitie in Zeebrugge is 24.000 euro verdwenen. De Algemene Inspectie van de politie en het parket van Brugge onderzoeken de zaak, waarbij vooral in de richting van de ongeveer 130 politiemensen die er werken wordt gekeken. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vrijdag.

Lees meer »

LIVESTREAM. Remco Evenepoel versnelt en dicht meteen gaatje met tweede groep – Kijk als HLN-abonnee naar de Ronde van Groot-Brittannië!

Na zijn dubbele olympische triomf in Parijs is Remco Evenepoel (24) aan het laatste deel van zijn seizoen begonnen. Zijn hoofddoel is het WK in Zürich, maar eerst rijdt Evenepoel mee in de Ronde van Groot-Brittannië (3-8 september). Bij HLN zit u als abonnee op de eerste rij om de rittenkoers op deze pagina live te volgen, met deskundig commentaar

Lees meer »

Karine en Malick varen al 50 jaar in hun huwelijksbootje

Malick Menia (72) en Karine Naert (74) werden naar aanleiding van hun gouden huwelijksjubileum ontvangen op het stadhuis. Zij kregen enkele geschenken aangeboden. Karine is geboren op 6 maart 1950 in Kortrijk als oudste in een gezin van drie kinderen. Vanaf haar 18de ging ze als laborante aan de slag in de Sint-Niklaaskliniek in Kortrijk.
The post Karine en

Lees meer »

Arizona-partijen zoeken herstartknop

07:01 Een overleg zondagavond tussen de partijvoorzitters van N-VA, Vooruit, CD&V, MR en Les Engagés toont hoe de Arizona-partijen proberen de regeringsonderhandelingen een tweede adem te geven. De speculat…

Lees meer »

Chiro Zuienkerke dreigt dood te bloeden: “Nog zeker drie leiders nodig”

Er hangen opnieuw donkere wolken boven Chiro Zuienkerke, nadat ze eerder deze zomer genoten van een fijn zomerkamp. Net als een jaar geleden kampt de jeugdbeweging immers met een acuut leidingstekort. “Hopelijk betekent dit nu niet écht het einde.”
The post Chiro Zuienkerke dreigt dood te bloeden: “Nog zeker drie leiders nodig” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sacochen vliegen duchtig door het luchtruim op Leiehoekkermis

Zaterdag toonde de Leiehoek zich van zijn sportiefste kant. Naast nog een laatste promotiecampagne voor de twee kandidaat wijkburgemeesters voordat ze zaterdagavond de strijd tegen elkaar aanbinden was het vooral uitkijken naar de vierde uitgave van het Kuurns kampioenschap Sacoche werpen en het vierde dartstornooi van de Leiehoek.
The post Sacochen vliegen duchtig door het luchtruim op Leiehoekkermis appeared

Lees meer »

Hij giet gesmolten metaal van 2.500 graden uit over de vijand en is bovendien belachelijk goedkoop: zo werkt de nieuwe ‘drakendrone’ van de Oekraïners

Een vuurspuwende ‘drakendrone’ die de vijandige linies in een mum van tijd in lichterlaaie zet door er thermiet over uit te gieten, een gesmolten metaal dat tot 2.500 graden warm wordt. Het lijkt het nieuwste wapen van de Oekraïners in de strijd tegen de Russen. Wij zochten uit hoe het werkt en wie de drones levert en vonden veelzeggende beelden

Lees meer »

Kledingketen Cassis-Paprika zal stil faillissement aanvragen en mikt op overnemer

Kledingretailgroep Cassis & Paprika blijft in woelig vaarwater zitten. Het bedrijf zal morgen/donderdag een pre-pack faillissement of ‘stil faillissement’ aanvragen bij de ondernemingsrechtbank van Waals-Brabant met het oog op een overname. Het bedrijf vond een potentiële overnemer voor 70 procent van het bedrijf. Dat vernam Belga van een vakbondsbron nadat de website L-Post het nieuws meldde. De personeelsvertegenwoordigers waren woensdag

Lees meer »

Radio-dj Maureen Vanherberghen over mama zijn van twee kinderen: “Eerlijk? Het is zalig, maar ook zot vermoeiend”

In januari zal Maureen Vanherberghen (36) te horen zijn in de MNM Ochtendshow, maar nu geniet ze nog van ouderschapsverlof. In juli beviel ze van haar tweede dochtertje Léone. In een Q&A op Instagram vertelt de MNM-dj hoe het met haar gaat. “Het is zalig, maar ook zot vermoeiend. Ik ben bijvoorbeeld al wakker van half vijf”, vertelt de presentatrice.

Lees meer »