Ontwijding Ginstekerk niet aan de orde

Tijdens de jongste gemeenteraadszitting in Oostrozebeke kwam de oppositiepartij Inspraak.nu op de proppen met heel wat vragen rond het artikel in onze krant betreffende het gebruik van de Ginstekerk voor culturele doeleinden.

Het was raadslid Greetje Desmet die bij burgemeester Luc Derudder (Oostrozebeke.nu) informeerde naar het kerkenbeleidsplan dat meer duidelijkheid moet brengen over de langetermijnvisie voor de parochiekerken op het grondgebied van de gemeente.

Erfgoedwaarde

Het raadslid wou dan ook weten of het huidig gemeentebestuur beschikt over een onderbouwde visie rond het toekomstig gebruik en de toekomstige functie van de betrokken kerken. Zij wenste ook te vernemen wat volgens de meerderheid het gewenste herbestemmingsprofiel is van elke kerk. Ook werd er geïnformeerd naar de erfgoedwaarde van de kerken.

Het was de financiële directeur Carl die reageerde op de opmerkingen over de opmaak van het kerkenbeleidsplan. Volgens de financieel directeur is een werkgroep daar intensief mee bezig en komt er nog overleg tussen de gemeente en het kerkbestuur.

Werkgroep

Verdere uitleg zou voor later zijn. Het centraal kerkbestuur van haar kant deelde mee dat de opmaak van het kerkenbeleidsplan wordt voorbereid door een interparochiale werkgroep die zich buigt over meerdere parochies en kerken. De jongste bijeenkomst dateert van 10 juli. Merken we nog op dat een kerkenbeleidsplan een toekomstvisie moet geven rond het gebruik van de kerken zowel op korte als op lange termijn. Het is ook zo dat beide Oostrozebeekse kerken zijn opgenomen in de inventarislijst van onroerend erfgoed van Vlaanderen. (CLY)

The post Ontwijding Ginstekerk niet aan de orde is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KVK Westhoek speelt thuismatch tegen Dikkelvenne in… Boezinge: “We hopen dat ons nieuw veld maandag gekeurd wordt”

KVK Westhoek speelt dit seizoen op kunstgras. De werken liepen echter wat vertraging op en zo spelen de Ieperlingen hun vooruitgeschoven eerste thuismatch nog elders. De ploeg van Bram Lucker gaat naar Boezinge, de ploeg met wie KVK Westhoek bijna ging fusioneren vorig jaar.
The post KVK Westhoek speelt thuismatch tegen Dikkelvenne in… Boezinge: “We hopen dat ons nieuw

Lees meer »

Afvalophaler in levensgevaar na aanrijding in Gent

Een medewerker van Ivago werd vrijdagmiddag, iets voor 13 uur, aangereden in de Gaverlandstraat in het Gentse Drongen. Het slachtoffer werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De straat was even afgezet, maar werd iets na 15 uur weer vrijgegeven.

Lees meer »

Gered dankzij briefje in McDonald’s: ouders houden eigen dochter gevangen om haar uit te huwelijken in Turkije

Een briefje met een noodkreet dat ze ontvoerd was, tijdens een tussenstop in de handen geduwd van een verkoopster bij McDonalds in Hongarije. Dat bracht de gevangenhouding van een meisje door haar eigen ouders ten einde voor ze helemaal in Turkije waren. Haar ouders uit Hamme, en enkele familieleden die hielpen bij de ontvoering, werden door de Dendermondse rechtbank veroordeeld.

Lees meer »

KLJ bracht Luc en Christina samen in Meulebeke

Luc Vanrenterghem en Christina Delmotte vierden hun gouden bruiloft. Het koppel werd samen met hun kinderen, kleinkinderen en familieleden in het kasteel Ter Borcht ontvangen voor de officiële receptie.
The post KLJ bracht Luc en Christina samen in Meulebeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vijfjarig kind gedood door hyena in Kenia

In Kenia is een vijfjarig kind gedood door een hyena. Dat meldt de Kenya Wildlife Service (KWS) van het Oost-Afrikaanse land donderdag. De dienst belooft “de toenemende aanvallen” van de carnivoor te bestrijden.

Lees meer »