Nu ook protest aan Downing Street na steekpartij en rellen in Southport

In de nasleep van de rellen in Southport in het Verenigd Koninkrijk gisterenavond, is nu ook protest uitgebroken in de buurt van Downing Street in Londen, waar de Britse premier Keir Starmer zetelt. Honderden demonstranten gooiden er onder andere met vuurpijlen en flesjes. De protesten komen er in nasleep van de dodelijke mesaanval op een kinderdanskamp, waarbij 3 kleine meisjes stierven. 

Meer krantenkoppen in België

Extinction Rebellion-demonstranten bij Rijksmuseum aangehouden

De Nederlandse politie is zaterdagmiddag de actievoerders van Extinction Rebellion (XR) die zich aan het hek bij de ingang van het Rijksmuseum hebben vastgeketend, aan het arresteren. Dat laat een woordvoerder van de veiligheidsdiensten weten. Eerder werden de demonstranten gevorderd om naar een alternatieve demonstratieplek op het Museumplein te gaan.

Lees meer »

De Barkentijn, de plek die hele generaties de zee liet ontdekken, viert 100ste verjaardag: “Met renovatie en nieuwbouw kan het nog jaren mee”

De Barkentijn viert dit weekend zijn honderdste verjaardag. De villa op de dijk van Nieuwpoort zorgt er al decennia voor dat kinderen, families en gepensioneerden – waarvan velen het financieel lastig hebben – een unieke vakantie beleven. Wij blikken terug én vooruit met de voormalige en de huidige directeur: Jo Rousseau en Nicolas Vermote.
The post De Barkentijn, de

Lees meer »

“Vastgoed rendeert beter dan wat banken bieden”: zoveel brengt investering in huurhuis op

Na de banken jaagt nu ook de immosector op de miljarden van de staatsbon. Vastgoedexperts ERA en Investr voorspellen een heropleving van investeringsvastgoed. “Een goed huurhuis levert nu al een hoog nettorendement, meer dan andere veilige niet-vastgoedbeleggingen. En dat zal de komende jaren alleen maar stijgen.” Waarom zijn zij daar zo zeker van? Hoeveel rendement levert een huurhuis of -appartement

Lees meer »

“Ze zijn al jarenlang goed bevriend”: verzorgt deze groep straks het voorprogramma van Oasis?

De reünietour van Oasis is nog steeds hét gespreksonderwerp. Na een chaotische ticketverkoop waren alle concerten voor ‘Oasis Live 25’ in een mum van tijd uitverkocht. Inmiddels is er ook meer nieuws over wie het voorprogramma van de Britse band mag verzorgen. Volgens geruchten kozen Noel en Liam Gallagher voor hun shows in Heaton Park voor de Britse rockband Blossoms

Lees meer »

Vlaanderen herdenkt 80 jaar Bevrijding: van parade tot opening van museum in bunker

Het is dit jaar 80 jaar geleden dat Vlaanderen van de Duitse bezetter werd bevrijd. Om dat te herdenken, vinden in september tal van evenementen plaats. Over heel Vlaanderen wordt de 80ste verjaardag van de Bevrijding na WOII gevierd. Wij maakten een handig overzicht van de activiteiten: van de Bevrijdingsparade in Antwerpen tot de opening van ‘Bunker 1944′ in Roeselare.

Lees meer »

Ook acteurs van ‘Baywatch’ moesten voldoen aan onrealistisch schoonheidsideaal: “Ik stopte sok in mijn zwembroek voor meer volume”

De rode badpakken met ongezien hoge uitsnijding zijn iconisch. Ze maakten van ‘Baywatch’ de tv-hit van de 90’s, want de plots waren erbarmelijk slecht geschreven. Maar de waarheid achter die sprankelende zomervibes blijkt niet zo glamoureus. De nieuwe documentaire ‘After baywatch: Moment in the Sun’ brengt heel wat harde waarheden aan het licht. “Ons gewicht was contractueel vastgesteld.”

Lees meer »

Leven tussen de deadlines: “Ik zie mijn meubels na mijn dood op het stort belanden… en dat is niet erg”

Jan Devriese leeft tussen deadlines. De Brugse stukjesschrijver maakte 45 jaar geleden zijn allereerste artikel, toevallig (of niet?) voor deze krant. Na een lange omzwerving is de cirkel rond en de pen weer thuis. Elke twee weken zal Jan hier wat woorden in een meer dan aanvaardbare volgorde zetten. Hij wisselt af met Laura Schuyesmans, die leeft met een deadline.<br

Lees meer »

Nederlandse ex-premier Mark Rutte voor het eerst openhartig over zijn relatiestatus in nieuwe documentaire: “Ik ben happy”

De relatiestatus van Mark Rutte (57), premier tot dit voorjaar, was het best bewaarde geheim van Nederland. Ongetrouwd, dat was zeker. Maar alle vragen over zijn liefdesleven, of hij op vrouwen viel of misschien een vriend had, waren taboe. Tot nu. In een nieuwe tv-documentaire die vandaag in première gaat, spreekt de eeuwige vrijgezel voor het eerst open over zijn

Lees meer »

Nederlands koppel dat hoteldrama in Duitsland overleefde, vertelt nu over tweede wonder: “Vijf minuten voor instorting vertelde ik Mark dat ik zwanger was”

Het waren beelden die exact een maand geleden zo naar de keel grepen: een Nederlands peutertje (2) en zijn jonge mama (23) die na 10 uur levend van onder het puin van een ingestort hotel in Duitsland werden gehaald. Ze hadden het wonderwel gered dankzij een deur die op hen was gevallen. Later werd ook vader Mark (26) vanonder het

Lees meer »