Nieuwe proefsessies rugby op strand

Rugby Oostende organiseert na het succes in juli ook in augustus nog eens twee proefsessies rugby op het strand. Vanaf september gaan wekelijks trainingen door op sportpark De Schorre.

Rugby Oostende organiseert op woensdagen 7 en 21 augustus telkens om 20 uur nieuwe kennismakingssessies onder de noemer Rugby on the Beach. Op het strand ter hoogte van de Drie Gapers, langs de Albert I-promenade, kan iedereen gratis aansluiten om rugby te spelen. Op die manier wil de nieuwe club het brede publiek laten kennismaken met de sport, die momenteel onder meer op de Olympische Spelen op Parijs wordt beoefend. “We organiseerden al twee sessies in juli en mochten daar alles bijeen 25 sporters verwelkomen. Een heel mooi succes, zeker als je weet dat veel mensen toch op vakantie zijn of naar muziekfestivals trekken”, glundert initiatiefnemer Christophe Van der Stuyft. “Hoe meer deelnemers, hoe meer variatie we in de oefeningen kunnen stoppen en dan kan er ook een wedstrijdje gespeeld worden.”

Opwarmertje

Voor Rugby Oostende is Rugby on the Beach een opwarmertje voor komend sportseizoen. “We zijn een volledig nieuwe club. Na onze interessepeiling dit voorjaar richtten we in juni een vzw op en was de club officieel geboren. Nu willen we zo veel mogelijk spelers warm maken om zich bij ons aan te sluiten. De inschrijvingen gaan binnenkort van start. Vanaf september wordt er wekelijks getraind op woensdag vanaf 20 uur op sportpark De Schorre, terrein 23. We leggen de laatste hand aan een logo, website en zijn op zoek naar extra sponsors. Met andere woorden: Rugby Oostende is een feit en we zijn bijzonder fier dat onze stad voor het eerst in de geschiedenis een eigen rugbyclub heeft. Achter de schermen verrichten we nog een pak administratief werk, maar daar moet het brede publiek zich niks van aantrekken. We zijn er helemaal klaar voor!” (TVA)

Alle informatie op www.facebook.com/rugbyoostende en www.rugbyoostende.be. Contact opnemen kan via [email protected]

The post Nieuwe proefsessies rugby op strand is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dan toch geen medaille voor zwemster Tatyana Lebrun? Nederlandse die gediskwalificeerd werd, dient klacht in

Het wordt bang afwachten voor Tatyana Lebrun. De zwemster eindigde initieel vierde in de finale van de 200 meter wisselslag, maar schoof door de diskwalificatie van Lisa Kruger een plekje op. De entourage van de Nederlandse diende intussen klacht in tegen die diskwalificatie. Vanavond, om 21u30, volgt de definitieve beslissing. Indien Lebrun toch haar bronzen plak krijgt, is dat medaille

Lees meer »

Acht voorstellingen van uniek locatietheater: Toneel in de Toekomststraat

Eind september en begin oktober worden acht voorstellingen gebracht van het locatietheater ‘Het leek een gewone dinsdag in de Toekomststraat’. Er wordt, door 38 acteurs, letterlijk toneel gespeeld in de Toekomststraat. Op de tribunes is in totaal plaats voor 2.000 toeschouwers.
The post Acht voorstellingen van uniek locatietheater: Toneel in de Toekomststraat appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Belg is Europees kampioen pendelen”

De Belgen zijn Europees kampioen als het op pendelen aankomt. Zowel qua kilometers heen-en-terug als de pendeltijd staat ons land helemaal bovenaan in een groep van achttien Europese landen. Dat becijferde hr-bedrijf SD Worx na een onderzoek bij 18.000 werknemers, onder wie meer dan duizend Belgen.

Lees meer »

Kortrijk wil jeugdbendes aanpakken door jongeren vanaf 14 een GAS-boete te geven

Als de gemeenteraad maandag groen licht geeft, kunnen ook jongeren vanaf 14 jaar in Kortrijk een GAS-boete krijgen. Dat voorstel wil burgemeester Vincent van Quickenborne begin volgende week aan de gemeenteraad ter goedkeuring voorleggen. Hij wil op die manier jeugdbendes efficiënter aanpakken. Hij wil ook probleemjongeren in een aangepast traject steken.
The post Kortrijk wil jeugdbendes aanpakken door jongeren

Lees meer »

Politiehond Wolf van zone VLAS overleden na slepende ziekte

Begin deze week overleed Wolf, de trouwe politiehond van politiezone VLAS. Wolf leed aan een spelende ziekte en kon de laatste maanden geen politiewerk meer verrichten. Zijn hondengeleider Nico maakte begin deze week de zware beslissing om hem te laten inslapen. Wolf bracht zijn laatste maanden door bij Nico en zijn gezin en werd slechts 7,5 jaar oud.
The

Lees meer »

Wat is de Philadelphi-corridor en waarom wil de Israëlische premier Netanyahu die koste wat kost in handen houden?

De Israëlische premier Netanyahu wil van geen wijken weten: Israël heeft de Philadelphi-corridor in handen en zal die controle behouden. De discussie over het zeggenschap over het grensgebied gooit roet in het eten van de onderhandelingen tussen Israël en Hamas. Binnen en buiten Israël krijgt het stugge standpunt van Netanyahu kritiek. Waarom is die corridor zo belangrijk voor hem?

Lees meer »

KIJK. Snelheidsduivel knalt met andermans Porsche op BMW in zone 30 in Zemst: bestuurder vlucht te voet en laat drie gewonden achter

In de Armstraat in Zemst zijn in de nacht van zaterdag op zondag drie gewonden gevallen bij een verkeersongeval. Een Porsche Cayenne knalde er op een BMW. De bestuurder van de Porsche negeerde daarbij de voorrang van rechts. Hij vluchtte vervolgens te voet weg. Opvallend: volgens twee passagiers leerden ze de bestuurder kennen op het festival Voodoo Village.

Lees meer »

GO!-topman zet leersteuncentra in de kijker tijdens bezoek aan school in Avelgem

Koen Pelleriaux, afgevaardigd bestuurder van het Gemeenschapsonderwijs (GO!), heeft maandag een bezoek gebracht aan het Atheneum Avelgem. Hij volgde er mee met een ondersteuner van het leersteuncentrum Pixsy, dat leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften helpt.
The post GO!-topman zet leersteuncentra in de kijker tijdens bezoek aan school in Avelgem appeared first on KW.be.

Lees meer »