Nieuwe liveband De Foute Bende schiet uit de startblokken: “Meteen al muzikale chemie”

Wie houdt van ambiance en tegelijkertijd heel wat klassiekers uit verschillende genres de revue wil zien passeren, kan sinds kort een beroep doen op de nieuwe liveband De Foute Bende. Zangeres Delphine Declercq (33) uit Dentergem en zanger Joram Morel (36) uit Aarsele gaan daarvoor in zee met Ruddy De Witte (73) en Sandra Temmerman (50) uit Zelzate, die al heel wat ervaring in de muziekwereld hebben.

Dat Delphine en Joram ooit samen op een podium zouden staan, hadden ze een half jaar geleden nooit durven denken. “De muzikale microbe zit er nochtans al lang in”, vertelt Delphine, die in het dagelijks leven huishoudhulp en nanny is. Joram is dan weer aan de slag als adviseur en groeide op met de muziek van Bobby Setter. “Ik hou wel van zingen, maar ik ben er nooit mee naar buiten gekomen. We kennen elkaar van op de schoolbanken, want we volgden samen les in de Veldschool in Dentergem.”

“Toen zanger Dirk Servaes eens met zijn band kwam optreden voor het vijftienjarige huwelijksjubileum van mijn vrouw Ramona Manzo en ik, had ik als verrassing voor haar een liedje samen met één van onze dochters voorbereid. Dat brachten we die dag onder begeleiding van de band”, vertelt Joram.

“Zo heb ik Ruddy en Sandra leren kennen, die door de jaren heen verschillende muzikale projecten hadden en nog steeds touren met So We Meet Again. Zo ontstond het idee om samen iets te doen. Omdat we nog een goede zangeres zochten dachten we aan Delphine en zo vielen alle puzzelstukjes in elkaar. In onze band zing ik, neem ik percussie voor mijn rekening en speel ik wat keyboard.”

Op 13 april zongen Joram en Delphine voor het eerst samen.

Knotsgekke bende

“We merkten dat daar toch een zekere muzikale chemie ontstond”, zeggen ze. “Toen werden we gevraagd door de organisatie van de ORC Rally. We dachten dat het met nog meer muzikanten nog beter tot zijn recht zou komen. Sandra is ook zangeres en tegelijkertijd zangcoach, terwijl Ruddy op keyboard speelt. De naam van ons muzikale project slaat uiteraard op het feit dat we al eens foute muziek brengen, maar ook dat we een knotsgekke bende zijn waar je altijd ambiance mee kan maken. Qua repertoire brengen we een beetje van alles, van moderne hits tot discoklassiekers, zowel Engels als Nederlandstalig. Dat kan al eens een cover van Niels Destadsbader zijn, maar evengoed ‘t Smidje van Laïs of de Hucklebuck. Plezier maken staat voorop en we willen ons publiek daar uiteraard laten van mee genieten.”

In het begin speelde De Foute Bende samen met Dirk Servaes, maar die moest uiteindelijk helaas afhaken. “Omwille van familiale gezondheidsredenen, wat we uiteraard begrijpen”, klinkt het bij de andere leden. “Dankzij Dirk Vermeirsch konden we ons eerste optreden spelen in de feesttent na de ORC Rally in Oostrozebeke. Sindsdien hebben we al een paar optredens achter de rug, waaronder eentje op een camping in Luxemburg.” Tot en met december heeft De Foute Band elke maand al één optreden. “Maar er mogen er uiteraard nog bij komen”, knipogen Delphine en Joram. “We passen ons ook aan voor elk type evenement, van een verjaardagsfeest tot jubileum of festival. Zo staan we binnenkort in Berlare, waar we op vraag van de organisatie een set met muziek uit de jaren 90 zullen spelen.”

Liefde voor live

Ook Sandra en Ruddy genieten ervan om te zingen en spelen bij De Foute Bende. “Vooral de samenzang tussen Sandra en Delphine is zeer mooi om te horen. De liefde voor livemuziek is groot bij deze groep”, glundert Ruddy. “Ik ben altijd beroepsmuzikant geweest en Sandra is gestart als achtergrondzangeres bij Conny en Danny Fabry. Samen hebben we nog Yves Segers begeleid. Zo maken we al 34 jaar samen muziek, terwijl ook onze dochter Eline de muzikale microbe heeft geërfd.”

Als je De Foute Bende op korte termijn in eigen streek aan het werk wil zien, kan je op zaterdag 21 september afzakken naar de benefietbarbecue van vzw ‘t Kattenkwaad. Vanaf 17 uur organiseren zij hun evenement in ‘t Sok in Kachtem. Volwassenen betalen 30 euro, kinderen 20 euro. Vooraf inschrijven kan tot en met 14 september.

Wie De Foute Bende wil boeken kan terecht op hun Facebookpagina of mailen naar [email protected].

The post Nieuwe liveband De Foute Bende schiet uit de startblokken: “Meteen al muzikale chemie” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE TOUR OF BRITAIN. Remco Evenepoel, die gepersonaliseerd cadeau krijgt, wil Magnier aan nieuwe zege helpen: “Straf wat hij doet”

De teller voor Soudal-Quick.Step staat intussen op twee. Paul Magnier sprintte al twee keer naar de zege in de Tour of Britain dankzij uitstekend werk van Remco Evenepoel. Helpt de dubbele olympisch kampioen zijn ploegmaat naar een derde zege in een nieuwe vlakke etappe rond Northampton? Mis niets van de actie via onderstaande liveblog en kijk hier als HLN-abonnee naar

Lees meer »

‘Goe Begonnen’ voorziet voedzame maaltijden voor Basisschool Sint-Jozef: “Er komen vaak kindjes toe met honger”

Brooddoosnodig, een initiatief van Enchanté vzw, trekt tijdens de Goe Begonnen-campagneweek van 2 tot en met 6 september langs 11 steden, waaronder Kortrijk, om het belang van voedzame maaltijden voor élke leerling in de kijker te zetten. Met de steun van Panos en Lidl én de helpende handen van financieel adviesbureau Strategica aten de leerlingen van Basisschool Sint-Jozef deze middag

Lees meer »

Emotionele Karlien hapt naar adem wanneer ze haar bruidegom voor het eerst ziet in ‘Blind getrouwd’: “Niet mijn type”

De eerste twee ‘Blind getrouwd’-koppels zijn een feit. Bij Simen en Larissa zorgde het huwelijk voor fonkelende oogjes, Thomas maakte niet meteen een overdonderende eerste indruk bij de nog net niet hyperventilerende Karlien. Over een hoge gunfactor, gebrek aan pit en een streepje bloot. “Is ’t een boereke? Die zitten er meestal wel goed in.”

Lees meer »

Knuffelweide voor sterrenkindjes geopend in Harelbeke: “Helpt ouders om hun ondraaglijke verlies te verwerken”

Na de opstart van het sterrenregister in Harelbeke worden sterrenkindjes vanaf nu ook herdacht op de knuffelweide op de nieuwe natuurbegraafplaats in Harelbeke. “Voor ouders die het ondraaglijke verlies van een sterrenkindje moeten verwerken, is er vaak een diepe behoefte aan een fysieke plek om hun kindje te herdenken.”
The post Knuffelweide voor sterrenkindjes geopend in Harelbeke: “Helpt ouders

Lees meer »

“We zijn met zes renners voor vijf plaatsen”: Rijdt Louic Boussemaere (18) uit Diksmuide straks het WK voor junioren in Zürich?

Louic Boussemaere vierde vorige week zijn 18de verjaardag. De tweedejaarsjunior uit Diksmuide rijdt voor het jeugdteam van Decathlon AG2R La Mondiale en maakt deel uit van het klimproject van Belgian Cycling. “Ik heb dit seizoen opnieuw een stap vooruit gezet”, vertelt hij.
The post “We zijn met zes renners voor vijf plaatsen”: Rijdt Louic Boussemaere (18) uit Diksmuide straks

Lees meer »

Vanaf woensdag verkeershinder in Maldegem voor ombouw N49 tot snelweg

Woensdag/morgen start het Agentschap Wegen en Verkeer met voorbereidende werkzaamheden aan de N49, tussen de Passiedreef en het Leopold- en Schipdonkkanaal in Maldegem. De Expresweg wordt daar een volwaardige autosnelweg.
The post Vanaf woensdag verkeershinder in Maldegem voor ombouw N49 tot snelweg appeared first on KW.be.

Lees meer »

Broertje (12) kreeg tientallen messteken: Italiaanse tiener die hele gezin vermoordde vertelt speurders wat er zich in het huis afspeelde

Hij stak hen één voor één dood: eerst zijn kleine broertje dat naast hem lag te slapen en daarna zijn mama en papa. Na een nacht vol leugens brak de 17-jarige Riccardo C. en ging hij over tot volledige bekentenissen over de familiemoord in het Italiaanse dorpje Paderno Dugnano, vlak bij Milaan. Dit is wat er zich achter de muren

Lees meer »