Nieuwe jeugdlokalen in Kleit officieel geopend: “Binnenkort komt er ook nog een onthaastingszone”

De nieuwe jeugdlokalen in deelgemeente Kleit zijn klaar en werden officieel geopend. In de moderne nieuwbouw bevinden zich tien lokalen. “Voor de start van de werken gingen we uitgebreid in overleg met de lokale jeugdbeweging. Op die manier kwamen we tot een mooi ontwerp en een prachtig resultaat”, zegt onafhankelijk schepen van Jeugd Peter T. Van Hecke. “We zijn dan ook blij dat we de Kleitse verenigingen konden ontvangen voor een feestelijke rondleiding in het gebouw en hen symbolisch de sleutel konden overhandigen”, klinkt het enthousiast.

De jeugdlokalen in Kleit bevonden zich op twee verschillende locaties: boven kinderopvang Ukkie Pukkie en aan de achterzijde van Sporthal De Berken. Beide locaties waren verouderd en te klein voor de huidige werking. “Voor de veiligheid en het comfort van de Kleitse jeugdbeweging, vonden we het belangrijk om de jeugdlokalen naar één locatie te brengen”, vertelt burgemeester Koenraad De Ceuninck (CD&V).

Groenblauwe parel

“Na een grondige analyse en uitgebreid overleg met de jeugdbeweging, beslisten we om de nieuwbouw te voorzien achter de sporthal. Het gebouw heeft een directe verbinding met het gras- en speelpleintje en bestaat uit 10 lokalen. Daarnaast beschikt het pand ook over een binnen- en buitenberging, een keuken en toiletten. Het gebouw zal voornamelijk gebruikt worden door de Kleitse jeugdbeweging en de gemeentelijke speelpleinwerking”, klinkt het.

“Daarnaast zullen we het huidige terrein achter sporthal De Berken en het terrein ten zuiden van het speelpleintje (2.700 vierkante meter) omtoveren tot één grote onthaastingszone, een echte groenblauwe parel. Het huidige (speel)terrein zullen we deels ontharden en opfrissen met meer groene rustplekjes. Het stuk weiland zullen we groen inrichten met heel wat ruimte voor water. Zowel de jeugdvereniging als buurtbewoners zullen kunnen genieten van dit prachtige stukje natuur”, klinkt het nog.

The post Nieuwe jeugdlokalen in Kleit officieel geopend: “Binnenkort komt er ook nog een onthaastingszone” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Aantal reservisten bij Defensie schiet de hoogte in

Het aantal sollicitanten voor reservist bij het leger ligt dit jaar al 68 procent hoger dan vorig jaar. Dat blijkt uit een voorlopige balans van Defensie. Voor volgend jaar worden er opnieuw 1.050 gezocht. Defensie maakt donderdag de personeelsplannen voor volgend jaar bekend. Het leger gaat op zoek naar 2.500 actieve militairen, 960 burgerpersoneelsleden en 1.050 reservisten.

Lees meer »

Met fanfare op kop richting kiezer: Groen Bredene stelt programma en kandidaten voor met muzikale wandeling

Groen Bredene heeft zijn campagne voor de lokale verkiezingen op hoogst originele manier afgetrapt. Onder de muzikale begeleiding van een Dixieland band trokken lijsttrekker Bruce Verburgh en zijn gevolg door de Bredense wijken. “Een leuke manier om ons programma en de kandidaten voor te stellen, toch? En zeg nu zelf, dat deur aan deur van al die partijen, daar hebben

Lees meer »

Iris en Ann starten met schrijfclub Schrijf!@RSL: “Mensen die willen schrijven samenbrengen op een rustige plek”

Wie droomt om ooit een boek te schrijven vindt vanaf 5 september gelijkgezinden in een nieuwe schrijfclub. Iris Salembier en Ann Busquart zijn de initiatiefnemers van Schrijf!@RSL die elke donderdag aspirantschrijvers samenbrengt.
The post Iris en Ann starten met schrijfclub Schrijf!@RSL: “Mensen die willen schrijven samenbrengen op een rustige plek” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Emotionele Jean-Marie Pfaff getuigt over home-invasion: “Ik heb altijd in de goedheid van de mensen geloofd, maar nu hangen er drie sloten aan mijn poort”

De openbare aanklager heeft acht jaar gevangenisstraf gevorderd tegen de Servo-Kroatische gangsters die Carmen Pfaff in augustus 2023 mishandelden en gijzelden voor een handvol juwelen en een Rolex. Echtgenoot Jean-Marie vertelde in de rechtbank tijdens een emotionele getuigenis wat Carmen sindsdien doormaakt. “Ze leeft in constante angst”, aldus een wenende Jean-Marie. “Haar mooie oude dag is verwoest.”

Lees meer »

Joris Hessels realiseert in nieuw Canvasprogramma zeemansdroom van 90-jarige Willy: “De bompa die ik nooit heb gehad”

In de nieuwe VRT Canvas-reeks ‘Willy’s boot’ probeert Joris Hessels om Willy Bontinck (90) nog een laatste keer op zee te krijgen, aan boord van zijn zeilboot die al 30 jaar staat te verkommeren. Enkele weken geleden is Bontinck overleden, nadat hij de volledige reeks nog gezien heeft. "Ik ben dankbaar en trots op hoe mijn naïef idee zo’n verbindend

Lees meer »

Toch nog een voorwaardelijke celstraf voor dertiger die met mes op Kortrijkse perron loopt: “Sukkel al helft van mijn leven met alcoholprobleem”

“Door de drankduivel verloor hij zijn job, zijn relatie, zijn kinderen en zijn vrienden.” Niettegenstaande hij door twee eerdere veroordelingen al onder probatie stond, liep een 34-jarige man dit voorjaar opnieuw met een mes rond op het Kortrijkse perron. Omdat hij nu wél nuchter is, kreeg hij toch nog een kans met een volledig voorwaardelijke celstraf van twaalf maanden.

Lees meer »

Deel Hellestraat op eerste schooldag vijf uren autovrij en omgedoopt tot Boulevard Futura

Tijdens de paasvakantie in april 2022 ging in Wervik een nieuw mobiliteitsplan in voege en kwamen er heel wat fietsstraten. De Hellestraat behoorde daar niet bij niettegenstaande de school Futura zich daar bevindt. Sedert begin dit jaar is er tussen de Rapet- en Ooststraat wel een fietsstraat. De directie was al lang vragende partij. In aanwezigheid van het stadsbestuur vond

Lees meer »

LIVESTREAM. Ontbindt Remco Evenepoel z’n duivels op heuvelachtig parcours? Kijk als HLN-abonnee naar de Ronde van Groot-Brittannië!

Na zijn dubbele olympische triomf in Parijs is Remco Evenepoel (24) aan het laatste deel van zijn seizoen begonnen. Zijn hoofddoel is het WK in Zürich, maar eerst rijdt Evenepoel mee in de Ronde van Groot-Brittannië (3-8 september). Bij HLN zit u als abonnee op de eerste rij om de rittenkoers op deze pagina live te volgen, met deskundig commentaar

Lees meer »

Vier arrestaties, onder wie vader van ontslagnemend Alexia Bertrand, in corruptieonderzoek naar bouw van hotel in Tsjaad

Het federaal parket heeft vier mensen opgepakt na huiszoekingen in ons land voor vermeende betrokkenheid van corruptie bij de bouw van een hotel in Tsjaad. Dat laat het federaal parket in een persmededeling weten. Volgens de Franstalige krant ‘Le Soir’ is een van de gearresteerden Luc Bertrand, ceo van Ackermans & Van Haaren en vader van ontslagnemend staatssecretaris Alexia Bertrand.

Lees meer »