Nieuw skatepark met dank aan skaters Natan, Tim en Flobert: “Resultaat mag er zeker zijn”

Dankzij de inzet van drie gedreven vrienden, Natan Ranson, Tim Vander Cruyssen en Flobert Engels, hebben Zwevegemse skaters eindelijk een gloednieuw skatepark. “In 2016 maakten skaters al een verslag om de dringende behoefte te benadrukken. Voor hen was het van belang betrokken te zijn bij het ontwerp van het skatepark. Dat deden we dan ook”, zegt jeugdschepen Isabelle Degezelle (CD&V).

Het vorige skatepark werd in 2009 in de schaduw van Jeugdcentrum De Brug aangelegd. Tim Vander Cruyssen: “Het vorige skatepark was verouderd. Het was heel moeilijk voor jonge skaters en de betonconstructie brokkelde af. Een nieuw park aanleggen bleek de beste optie.”

Er werd gekozen voor een gegoten betonpark waar skaters van verschillende niveaus hun gading kunnen vinden. “De oppervlakte van ongeveer 550 m² bleef behouden, waar mogelijk met behoud van de bestaande ondergrond. De lokale gebruikers zijn vooral streetskaters, wat dus een skatepark vereist met elementen zoals kleine niveauverschillen, schuine vlakken, leuningen en lage muurtjes”, zegt Degezelle.

Een geheel

In de centrale zone van het park is er voldoende ruimte om vrij te bewegen. Op die manier kan men meer flow in het park creëren en is er eveneens meer inkijk vanuit het jeugdhuis.

Het skatepark moest een geheel vormen met de rest van de omgeving van het jeugdcentrum. “Aanplantingen, plantenbakken of straatelementen zijn een meerwaarde als originele en uitdagende hindernis voor de meer ervaren skaters en kunnen zorgen voor een unieke uitstraling binnen de skate community.”

Crowdfunding

Dankzij 72.700 euro subsidies voor jeugdvriendelijke buurten van Vlaams minister voor Jeugd Benjamin Dalle, 50.000 euro van het gemeentebestuur en nog eens 10.000 euro door crowdfunding door de jongeren zelf, kon men aan de slag.

“Het resultaat mag er zijn: een modern en uitdagend skatepark waar beginners én ervaren skaters zich kunnen uitleven. Ik ben ervan overtuigd dat het een ontmoetingsplaats zal worden voor skaters van alle niveaus én voor de buurt”, besluit Degezelle.

The post Nieuw skatepark met dank aan skaters Natan, Tim en Flobert: “Resultaat mag er zeker zijn” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ex-vriend wachtte haar op met jerrycan vol benzine: na brutale aanval is olympische atlete Rebecca Cheptegei nu overleden

Marathonloopster Rebecca Cheptegei (33) is overleden. De Oegandese olympische atlete werd door haar ex-vriend, en dus niet haar huidige partner, overgoten werd met benzine en in brand werd gestoken. Er werd op het landgoed waar zich een heftige ruzie zou hebben afgespeeld een jerrycan van vijf liter teruggevonden. “Waarom wilde hij al haar spullen afpakken?”, vraagt Rebecca’s vader Joseph zich

Lees meer »

Sacochen vliegen duchtig door het luchtruim op Leiehoekkermis

Zaterdag toonde de Leiehoek zich van zijn sportiefste kant. Naast nog een laatste promotiecampagne voor de twee kandidaat wijkburgemeesters voordat ze zaterdagavond de strijd tegen elkaar aanbinden was het vooral uitkijken naar de vierde uitgave van het Kuurns kampioenschap Sacoche werpen en het vierde dartstornooi van de Leiehoek.
The post Sacochen vliegen duchtig door het luchtruim op Leiehoekkermis appeared

Lees meer »

Kris Decleir neemt afscheid als voorzitter feestcomité: “Volgend jaar kom ik kijken”

De kermis in Kortemark draaide sinds 24 augustus op volle toeren, dankzij de goed draaiende kermismolen van het feestcomité. Voorzitter Kris Decleir hangt na 20 jaar zijn voorzitterssjerp aan de haak en komt in 2025 als gewone kermisganger naar End Summer.
The post Kris Decleir neemt afscheid als voorzitter feestcomité: “Volgend jaar kom ik kijken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Grot van Lourdes staat onder water

Het Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes is in de nacht van vrijdag op zaterdag deels overstroomd. Onder meer de bekende grot van het Franse bedevaartsoord is hierrdoor gesloten.

Lees meer »

Vlimmeren rouwt om Bart (42), die overleed na crash tegen aanhangwagen: “Hier verwacht je geen ongevallen met zware afloop”

In het dorpscentrum van Vlimmeren (Beerse) wordt met verslagenheid gereageerd op het verkeersongeval waarbij zaterdagavond de 42-jarige motorrijder Bart J. uit Wechelderzande (Lille) om het leven is gekomen. Het ongeval gebeurde rond 17.30 uur in de Hoogstraat, vlak bij het parochiecentrum waar een eetfestijn plaatsvond. “Dat de sfeer de hele avond zeer bedrukt was, hoef ik je niet te vertellen.”

Lees meer »

Basisschool Mandelbloesem overrompeld bij start schooljaar

De Oostrozebeekse basisschool Mandelbloesem heeft op een wel heel originele manier het schooljaar ingezet. De school van directrice Ilse Vervaeck telt zo maar eventjes 600 leerlingen, omringd door een team van 70 personeelsleden. “Voor de eerste keer waren de ouders welkom op de speelplaats bij het belsignaal. Voor ons een hele uitdaging”, opende schooldirecteur Ilse
The post Basisschool Mandelbloesem

Lees meer »

Team8630 stelt kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen voor: “Een team vol energie om Veurne meer te geven dan dat het nu krijgt”

Exact een jaar voor de datum van de gemeenteraadsverkiezingen 2024 was er even politieke opschudding in Veurne. CD&V, coalitiepartner van Veurne Plus en oppositiepartij N-VA maakten bekend dat ze samen als team8630 op 13 oktober de Veurnse burgers wilden overtuigen om voor hen te kiezen.
The post Team8630 stelt kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen voor: “Een team vol energie om Veurne meer

Lees meer »

Oplichter uit Big Brother opnieuw voor de rechter: beleggers in ‘duurzame technieken’ zijn tientallen miljoenen kwijt

Voormalig Big Brother-deelnemer Javier De Rycke moet zich opnieuw voor de strafrechter verantwoorden voor grootschalige oplichtingspraktijken. Samen met een internationale bende oplichters zou hij een driehonderdtal investeerders in duurzame bos- en mijnbouw hebben gedupeerd. De totale schade voor de slachtoffers bedraagt ongeveer 20 miljoen euro.

Lees meer »

Man riskeert zes maanden cel voor geweld tegen parkeerwachter: “Slachtoffer is dramaqueen”

Een ruzie over een parkeerboete in Roeselare draaide in april vorig jaar uit op geweld. De 38-jarige B.D. uit Menen schopte een parkeerwachter en beschadigde zijn gsm. “Mijn cliënt heeft onbetamelijk gereageerd op de situatie maar de tegenpartij is een dramaqueen”, pleitte advocaat Thomas Vandemeulebroucke voor B.D.
The post Man riskeert zes maanden cel voor geweld tegen parkeerwachter: “Slachtoffer

Lees meer »

“Belg is Europees kampioen pendelen”

De Belgen zijn Europees kampioen als het op pendelen aankomt. Zowel qua kilometers heen-en-terug als de pendeltijd staat ons land helemaal bovenaan in een groep van achttien Europese landen. Dat becijferde hr-bedrijf SD Worx na een onderzoek bij 18.000 werknemers, onder wie meer dan duizend Belgen.

Lees meer »