Nederlandse kiezers hebben ook dit jaar weer belangrijke stem bij gemeenteraadsverkiezingen in Voeren

Ruim 60 procent van de niet-Belgische kiezers in Voeren hebben zich geregistreerd voor de gemeenteraadsverkiezingen. Het merendeel van hen zijn Nederlanders. In heel Vlaanderen kan je je als niet-Belg alleen nog vandaag registeren om op 13 oktober te stemmen. De Nederlanders spelen intussen al enkele decennia een cruciale rol bij de lokale verkiezingen in Voeren. Want sinds de eerste gemeenteraadsverkiezingen met stemrecht voor niet-Belgen in 2000 heeft het Franstalige R.A.L. de sjerp moeten afgeven aan het Nederlandstalige Voerbelangen. 

Meer krantenkoppen in België

Wichelen daagt De Lijn voor de rechter om betere busverbindingen te krijgen

De gemeente Wichelen trekt naar de rechter om De Lijn te verplichten een betere busdienst te organiseren. Sinds begin dit jaar is het aantal busdiensten naar Gent, Aalst en Dendermonde meer dan gehalveerd en is er geen bus meer in het weekend, op feestdagen en tijdens schoolvakanties. Ook in de nieuwe dienstregeling van De Lijn, die vandaag ingaat, is er

Lees meer »

Antwerpse Vooruit stelt programma voor en streeft naar “schoon leven”

Vooruit heeft tijdens een stadscongres in Antwerpen zijn kandidatenlijst en programma voor de komende gemeenteraadsverkiezingen goedgekeurd. De partij ziet een stad die veel te bieden heeft, maar ook voor heel wat uitdagingen staat. Lijsttrekker Kathleen Van Brempt noemt Antwerpenaars levensgenieters. "Wij houden van "’t schoon leven", zegt ze. "Wat dat schoon leven betekent, betekent voor haar voor iedereen iets anders."

Lees meer »

Sabine Van Eynde bouwt kunstgalerie om tot art studio: “Ik richt me voortaan volledig op mijn eigen kunstwerken”

Glaskunstenares Sabine Van Eynde uit Koekelare kiest voor een nieuw concept. Ze doopt haar kunstgalerie om tot Art Studio. Sabine toont er eigen werk en organiseert ook workshops. “Vrienden hadden mij er al meermaals op gewezen dat ik mijn eigen werken nooit in de kijker zet.”
The post Sabine Van Eynde bouwt kunstgalerie om tot art studio: “Ik richt

Lees meer »