Nadine leeft met donororganen, Marc dankzij een medische studie: “Telkens ik denk aan wat onze zoon Kevin te wachten staat, moet ik wenen”

Wie eens echte levenskunstenaars bezig wil zien, kijkt naar Nadine en Marc. “Wij hebben allebei een tienjaarsabonnement op het UZ in Gent, mét verlengingen”, lacht zij. “Maar hé, met compassie zijn we niks.” Er is wel één groot pijnpunt: haar aandoening is erfelijk. Zoon Kevin keerde erdoor terug uit zijn tweede thuisland Taiwan. 

Meer krantenkoppen in België

Vlaams Belang heeft eerste schepenmandaat ooit ‘te pakken’: oud-N-VA’er in Erpe-Mere stapt over

“Dit is een statement tegen het ondemocratische cordon, want dat heeft niks met inhoud of bekwaamheid te maken.” Vlaams Belang krijgt onrechtstreeks voor het eerst een zitje in een college van burgemeester en schepenen. Dat gebeurt in Erpe-Mere, waar schepen Gerda Van Steenberge als onafhankelijke nu na 12 jaar terugkeert naar Vlaams Belang. Tijdens de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen werd ze verkozen

Lees meer »

Stropers viseren Visvijvers van Desselgem: “Ze gaan steeds driester te werken en zijn goed georganiseerd”

De Visvijvers van Desselgem worden al geruime tijd geplaagd door stroperij. Normaal gooien sportvissers hun vangst meteen terug in het water, maar leden van hengelclub De Eendrachtige Lijnvissers betrapten al meermaals stropers die de karpers meenamen om te verkopen. “Ze worden steeds driester en zijn goed georganiseerd”, zegt voorzitter Koen Peirs.
The post Stropers viseren Visvijvers van Desselgem: “Ze

Lees meer »

Wijkcomité Klein Schardauw houdt smoefeltocht

Er waait een frisse wind door het wijkcomité van het Klein Schardauw in Sint-Eloois-Winkel. Na een succesvolle editie van de kerstdrink eind vorig jaar organiseerde het comité onlangs een smoefeltocht. De deelnemers legden een tocht van ongeveer 25 kilometer af langsheen onbekende plekjes. Onderweg kregen ze smoefelmomentjes en spelletjes voorgeschoteld. Na de fietstocht schoof iedereen
The post Wijkcomité Klein

Lees meer »