Muzikale Zondagen op terras van retroherberg In den Grooten Moriaen

Op het terras van retroherberg In den Grooten Moriaen naast het Nationaal Tabaksmuseum in Wervik zijn er in augustus weer vier Muzikale Zondagen. Covergroepen van de bovenste plank en veel ambiance: dat is het gesmaakte recept .

Het succesvol concept heeft een lange geschiedenis. Het begon heel lang geleden met uitbater André Bonnier zaliger. Het stadsbestuur besliste lang geleden door besparingen in augustus geen ‘Muzikale zondagen van het Tabaksmuseum’ meer te organiseren. Het evenement vond zo’n tien jaar plaats en had heel wat succes. In 2011 zette uitbater André Bonnier het initiatief verder op eigen kosten. “Veel is natuurlijk afhankelijk van het weer”, zegt uitbater zoon Sebastien. “Die Muzikale Zondagen zijn altijd tof en dat vinden ook de groepen. Er is altijd veel volk op de been. Is het mooi weer, dan is het altijd druk.”

“We werken samen met de Dienst Toerisme. Ik zoek de groepen en leg hen vast. Door de jaren heen zijn de prijzen duurder geworden. Qua bezoek van groepen hebben we alvast een heel goed seizoen. Er kwamen meer autocars dan vorige jaren. In juli en augustus ligt dat dan stil en hervatten de reservaties vanaf september.”

Beatles-hits

Het begint op zondag 4 augustus met The Black Starlings. Ze brengen pop & rock van de jaren 60 tot 90. Tot de band behoort de alombekende Johnny Clarysse. Ze speelden twee jaar geleden op de zaterdagavond van de zomerkermis op het groot podium. Een week later op zondag 11 augustus komt The Heartclub Band met onder meer zanger Nico Vantomme, Peter Theuwen en Dimitri Durnez. Ze brengen alle Beatles-hits op een rijtje en waren twee jaar geleden te gast op het terras van de museumherberg.

Will Tura

Het weekend van de vijfdaagse zomerkermis wordt op 18 augustus alvast tributeband El Bandido ook de moeite. Ze brengen een ode aan Vlaanderens grootste artiest: Will Tura. Tijdens Vlaanderen Feest enkele weken geleden speelden ze op het terras van brasserie Kapittel. Als vierde en laatste in de rij op 25 augustus komen De Thierry’s, een mini-ambi-fanfare. Het begint telkens om 15 uur en de toegang is gratis.

The post Muzikale Zondagen op terras van retroherberg In den Grooten Moriaen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Opnieuw zorgwekkende overbevolking in gevangenissen

Tijdens de zomermaanden daalt het aantal gedetineerden in de Belgische gevangenissen normaal gezien, omdat de instroom in juli en augustus afneemt. Maar tijdens de afgelopen zomer is dat niet gebeurd. Meer nog: het aantal gevangenen is zelfs gestegen, zo staat te lezen in Het Nieuwsblad.

Lees meer »

China met ruime voorsprong grootste voertuigproducent ter wereld

China was vorig jaar met voorsprong ‘s werelds grootste producent van voertuigen en goed voor een op de drie (32 procent) geproduceerde voertuigen. Europa was goed voor 20 procent, Noord-Amerika voor 17 procent en Japan en Zuid-Korea voor 14 procent. Dat blijkt uit cijfers van de Europese autoconstructeurskoepel ACEA.

Lees meer »

Fietshandel Sovélo organiseert eerste ‘speed tour’ in Aarsele: “De speedbikes worden vaak vergeten”

Op zondag 8 september organiseert fietshandel Sovélo in Aarsele voor het eerst de Sovélo Speed Tour, een fietstocht specifiek gericht op de eigenaars van een speedbike. “Eindigen gebeurt met een drankje en een hapje.”
The post Fietshandel Sovélo organiseert eerste ‘speed tour’ in Aarsele: “De speedbikes worden vaak vergeten” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Medewerkers pakken zwerfvuil aan in Port of Antwerp-Bruges

In de havens van Antwerpen en Zeebrugge werd de aftrap gegeven voor de derde editie van de #portcleanup24. Tijdens deze jaarlijkse opruimactie gaan medewerkers van Port of Antwerp-Bruges en heel wat havenbedrijven, met afvalgrijper en vuilniszak in de aanslag, de strijd aan tegen zwerfvuil in de haven.
The post Medewerkers pakken zwerfvuil aan in Port of Antwerp-Bruges appeared first

Lees meer »

KIJK. Fans teleurgesteld na stopzetting van ‘Harry Potter’-traditie: geen aankondiging Zweinstein Express in King’s Cross

De Zweinstein Express vertrekt niet meer vanuit het station King’s Cross. Of het is toch niet meer te horen. De organisator ‘Wizarding World’ heeft het jaarlijkse evenement geannuleerd. Er kwam te veel volk op af. Tot grote teleurstelling van de fans van Harry Potter. Verschillenden van hen zakten toch af naar het station en lieten hun ongenoegen duidelijk horen. Op

Lees meer »

Warm afscheid van de mama van minister Hilde Crevits: “Ze zou gezegd hebben: wat is er hier veel volk”

Tijdens een stemmige eucharistieviering in de Torhoutse Don Boscokerk heeft Vlaams minister Hilde Crevits samen met familie en vrienden afscheid genomen van haar mama Jeanny Muys (81), die aan kanker gestorven is. Heel wat prominente politici, over de partijgrenzen heen, woonden de uitvaartdienst bij.
The post Warm afscheid van de mama van minister Hilde Crevits: “Ze zou gezegd hebben:

Lees meer »

Tiende editie De Groote Stooringe voor het eerst twee dagen lang

De tiende editie van het driejaarlijks straattheater- en circusfestival De Groote Stooringe vindt voor het eerst plaats gespreid over twee dagen. Op zaterdag 21 en zondag 22 september is het stadscentrum autovrij en worden pleinen en winkelstraten ingepalmd door circusartiesten. De rode draad dit keer zijn de clowns.
The post Tiende editie De Groote Stooringe voor het eerst twee

Lees meer »

Rapper Kendrick Lamar zal optreden tijdens Halftime Show van de Super Bowl

De Amerikaanse rapper Kendrick Lamar zal op 9 februari de Halftime Show, het pauzeconcert van de Super Bowl, voor zijn rekening nemen. Dat concert, dat plaatsvindt tijdens de finale van het American Football-seizoen, staat garant voor een muzikaal vuurwerk. In 2022 trad Lamar al eens op tijdens de Super Bowl, als gastartiest tijdens het optreden van rappers Dr. Dre en

Lees meer »

KIJK. Beelden tonen hoe gewapende jongeman (18) met bajonet rondliep bij het Israëlische consulaat in München: schutter eerder al in het vizier voor radicalisering

De Duitse politie heeft donderdagochtend een gewapende jongeman doodgeschoten in München, nadat hij zelf het vuur opende op agenten. De politie denkt dat de 18-jarige Oostenrijker een terroristische aanslag wilde plegen. Die was vermoedelijk gericht tegen het Israëlische consulaat, klinkt het vanavond in een gezamenlijke verklaring met justitie. De schutter was eerder al op de radar van de Oostenrijkse ordediensten

Lees meer »