Moeder dodelijk slachtoffertje Elsie (7) roept op tot kalmte na rellen aan moskee in Engelse Southport: “Dit hebben we niet nodig”

De moeder van één van de dodelijk slachtoffers van een mesaanval op een Taylor Swift-danskamp in het Engelse Southport heeft opgeroepen tot kalmte. Gisteravond kwam het tot zware rellen aan een moskee in het stadje. Een tweehonderdtal mensen gooiden er met stenen en andere spullen, nadat online valse speculaties opdoken over de dader van de aanslag. Tientallen agenten raakten gewond en moesten naar het ziekenhuis. De politie vermoedt dat de relschoppers aanhangers zijn van de extreemrechtse, anti-islamitische English Defence League (EDL). 

Meer krantenkoppen in België

Jani Kazaltzis en James Cooke hebben geen geheimen voor elkaar: “Wij weten alles, zelfs hoeveel geld we hebben”

Ze zijn de beste vrienden, en hebben eindelijk samen een programma gemaakt. Maar tijdens de opnamen van ‘Jani & James Doen Het Zelf’, waar Jani Kazaltzis (45) en James Cooke (39) onder andere meedraaiden in een frituur, ging het er bij momenten toch bits aan toe. “Achteraf zeiden we tegen elkaar: ‘Hebben wij nu echt ruzie gemaakt over mayonaise?’”

Lees meer »

Audi Brussels blijft maandag dicht en personeel wordt niet meer betaald: misnoegde werknemers verzamelen aan fabriek

De vakbonden bij Audi Brussels in Vorst gaan maandagvoormiddag samenzitten om een standpunt te bepalen, na de eis van de directie op zaterdag. Dat meldt vakbondsman Jan Baetens (ACV-Metea). De directie dreigde met een strafklacht als de 200 sleutels van wagens die door werknemers ‘in beslag genomen’ zijn, niet uiterlijk maandagmiddag teruggegeven worden. De directie heeft ondertussen ook beslist om

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Kroont Laurens Devos zich voor derde Spelen op rij tot paralympisch kampioen?

De Paralympische Spelen in Parijs zijn al toe aan hun voorlaatste dag. Tafeltennisser Laurens Devos (TT9) plaatste zich vanmorgen al voor de finale, die om 17 uur volgt, en speelt dus om het goud. Een medaille die dressuuramazone Michèle George zonet al (andermaal) pakte. Voor onze landgenote is het al haar zevende gouden medaille, een evenaring van het record.

Lees meer »

Vier arrestaties in vermoedelijk corruptiedossier bij bouw van hotel in Tsjaad

Het federaal parket heeft vier mensen opgepakt na huiszoekingen in ons land voor vermeende betrokkenheid van corruptie bij de bouw van een hotel in Tsjaad. Dat laat het federaal parket in een persmededeling weten. Volgens de Franstalige krant ‘Le Soir’ is een van de gearresteerden Luc Bertrand, ceo van Ackermans & Van Haaren en vader van ontslagnemend staatssecretaris Alexia Bertrand.

Lees meer »

Rugby RSL officieel van start op site Schiervelde

Zaterdag werd de nieuwe locatie van Rugby RSL officieel geopend. De rugbyclub huist sinds kort op Schiervelde waar één van de voetbalvelden werd omgevormd tot een rugbyterrein met daarbij ook een kantine.
The post Rugby RSL officieel van start op site Schiervelde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Een half miljoen Belgen wordt vandaag een beetje rijker dankzij staatsbon: moet je er zelf iets voor doen? En moet je er belastingen op betalen?

Goed een half miljoen Belgen wordt woensdag een beetje rijker. Althans: ze zien het geld dat ze vorig jaar hebben belegd in een staatsbon, alles samen zo’n 22,5 miljard euro, terug op hun rekening verschijnen. Plus de rente, uiteraard. Maar moet je er zelf iets voor doen of gaat dat automatisch? En moet je er nog belastingen op betalen?

Lees meer »

Mysterieuze nazitoren in Poperinge opent voor het eerst, maar geeft nog niet alle geheimen prijs: “Veel sporen lopen dood”

Een Vlaamse nazitoren spreekt tot de verbeelding: het is de enige in zijn soort en sporen over zijn functie zijn uitgewist. De toren wordt nu gerestaureerd en is voor het eerst opengesteld op Open Monumentendag. “Iedereen denkt er het zijne van”, zegt Gilbert Lobelle (72), die er dagelijks passeerde naar zijn school en werk.
The post Mysterieuze nazitoren in

Lees meer »

Defensiespecialist na pleidooi van Bart De Wever voor luchtafweer: “Op dit moment heeft België géén verdediging tegen inkomende raketten”

In een interview naar aanleiding van de tachtigste verjaardag van de bevrijding van Antwerpen pleitte burgemeester én formateur Bart De Wever (N-VA) voor investeringen in luchtafweersystemen om onze haven te beschermen tegen vijandelijke raketten. “Ons land blijft onder de lat van wat de NAVO vraagt”, bevestigt defensiespecialist Sven Biscop.

Lees meer »

Inbrekers stelen zestig werwerpvapes maar richten 5.000 euro schade aan

In de rookwaren- en dartsshop Mamut Vapes & Darts in het centrum van Koksijde werd woensdagochtend vroeg een brutale inbraak gepleegd. Twee inbrekers met hoodies sloegen met een puntig mes een raam in, schopten die door en stalen binnen in 40 seconden tijd zestig wegwerpvapes. “Ze gingen vrij amateuristisch te werk want we zien ze snel snel hun rugzakjes volstouwen

Lees meer »