Michael is een van de grootste Vlaamse dartstalenten bij de jeugd:“Ik wil vooral ervaring opdoen op grote tornooien”

Michael Descheemaeker werd als tienjarige derde op het Belgisch kampioenschap darts bij de jeugd tot 14 jaar. De Izegemnaar rijgt daarnaast de zeges en ereplaatsen aan elkaar.

Op achtjarige leeftijd deed Michael inspiratie op door naar de dartstornooien op VTM 2 te kijken. “Thuis had mijn papa ook een blok hangen, dus had ik al vlug de smaak te pakken”, glundert Michael, een van ons lands grootste talenten. “Ondertussen werkte ik al heel wat tornooien af en oefen ik dagelijks thuis op de Scolia. Ik zit bij Team Dartshop Vanhee, waar ik uitstekend begeleid word door Nico Odent. Hij is er ook altijd wanneer ik tornooien speel, wat voor mij toch belangrijk is.”

“Mijn eerste wedstrijdje speelde ik in februari 2022 op een nationale rankingwedstrijd in Ingelmunster. Het ging meteen goed met een 1/8-finale. Op het einde van dat jaar speelde ik de finale op de laatste ranking tegen Timo Willaert. Dit jaar werd ik derde op het BK aspiranten tot 14 jaar. Daar waren 67 deelnemers. Op de Junior Cup in Duitsland kon ik de zege wegkapen. Op de BeDarts-tornooien van de nationale bond won ik drie keer. Daarnaast sprokkelde ik heel wat zeges en podiumplaatsen bij elkaar.”

leerproces

“Nu kijk ik uit naar het WDF-jeugdtoernooi op 16, 17 en 18 augustus in Duitsland waar ik het opneem tegen jongens tot 18 jaar. Daar wil ik vooral ervaring opdoen. Dit is voor mij een leerproces. Maar eerst ga ik op zaterdag 3 augustus nog een jeugdtornooi spelen in Nederland en op zondag 11 augustus in Kortenaken. In september volgt dan de Green Zone Tour in Blackburn, Engeland. In december speel ik in Duitsland de Young Mission Master Cup, waar ik momenteel tweede sta. De beste zestien spelen in december de finale”, somt Michael op. “Ja, ik steek er heel wat tijd in. Gelukkig investeren mijn ouders heel veel in mijn hobby. Zonder hen zou dit niet kunnen. Ook de ondersteuning die ik krijg van Dartshop Vanhee is belangrijk in dit verhaal, om te blijven groeien. Naar wie ik opkijk? Uiteraard naar Luke Littler. Maar ook naar van Mario Vandenbogaerde, Jeroen Caron en Wesley Plaisier, een vriend van mijn papa. Zij inspireren me. Uiteraard zou ik later graag bij de PDC spelen, maar daarvoor is er eerst nog een lange weg te gaan.”

“Naast darten speel ik ook voetbal bij de U12 van Mandel United. Ik ben ook fan van Anderlecht, mijn papa van Club Brugge”, besluit Michael met de glimlach. (ELD)

The post Michael is een van de grootste Vlaamse dartstalenten bij de jeugd:“Ik wil vooral ervaring opdoen op grote tornooien” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Stan zit in het buitengewoon onderwijs en is bijna twee uur onderweg naar school: “Hij valt in slaap tijdens de eerste les”

95 procent van de leerlingen van het buitengewoon onderwijs is maximaal negentig minuten onderweg naar school met de bus, beweerden De Lijn en de overheid vorige week nog. Je zal maar bij die andere 5 procent horen. Zoals Stan Deurinck uit Hove. Hij is bijna twee uur onderweg naar zijn school in Bornem, enkele reis. “Woensdag is hij tijdens de

Lees meer »

Brigitte Himpens geeft K&V-leiding door aan vertrouwd bestuursgezicht: “Nu is het tijd voor familie en reizen”

Na ruim 12 jaar zet Kunst & Vermaak-voorzitter Brigitte Himpens een punt achter de leiding van de Zedelgemse harmonie. Ze hield dynamiek in de (bestuurs)werking en verbond enthousiast en bemiddelend anciens en jeugd. Vanaf 1 september volgt K&V-bestuurslid Johan Bonte haar op, met eenzelfde zin voor muzikale kwaliteit en samenwerking.
The post Brigitte Himpens geeft K&V-leiding door aan vertrouwd

Lees meer »

Eeuwfeest voor Mia Vanderhoeven in wzc De Polderparel

Op vrijdag 23 augustus mocht Ghislena ‘Mia’ Vanderhoeven in woonzorgcentrum De Polderparel honderd kaarsjes uitblazen. Schepen Philippe Vlietinck (Gemeentebelangen) feliciteerde de eeuwelinge namens het gemeentebestuur en overhandigde haar een lekkernijenmand van Oxfam.
The post Eeuwfeest voor Mia Vanderhoeven in wzc De Polderparel appeared first on KW.be.

Lees meer »

90 seconden na noodoproep is drone al onderweg: “Kostbare tijd winnen bij brand en ongevallen”

Politie- en brandweerdiensten krijgen ogen in de lucht. Daar zorgen binnenkort de 70 droneplatformen van telecombedrijf Citymesh voor. Het plan: binnen de 90 seconden na een noodoproep de drone laten vertrekken en amper een paar minuten later al een gedetailleerd beeld krijgen van de toestand waarvoor ze uitrukken. Dit is hoe het ‘safety drone shield’ zal werken.

Lees meer »

20 bewoners in de buurt van Plopsa De Panne geëvacueerd na gaslek

In de De Pannelaan in Adinkerke, bij De Panne, zijn ongeveer 20 mensen geëvacueerd na een gaslek. Waarschijnlijk is het lek ontstaan in een leiding onder een voortuin. Fluvius heeft een deel van de leiding afgesloten, maar is nog op zoek naar de exacte locatie van het lek. De meeste mensen zijn ondertussen weer thuis.

Lees meer »

Chaos in Spaanse supermarkten door trend op TikTok: leg ananas in je winkelwagen en scoor een date

In Spanje gebeurt iets bijzonders in de supermarkt. Het lijkt erop dat de gewone winkelkar een nieuwe functie heeft gekregen: hulpmiddel bij het vinden van de liefde! Vrijgezelle Spanjaarden stormen naar de supermarkten, vooral naar de populaire keten Mercadona, op zoek naar een romantische ontmoeting. En het gaat niet om zomaar boodschappen doen. Nee, de sleutel tot iemands hart ligt

Lees meer »

Vrouw (59) belandt met achterzijde auto in klein vaartje

Een 59-jarige vrouw moest woensdagavond uit haar wagen geholpen worden nadat ze per ongeluk in de vaart belandde in de Oerenstraat tussen Beauvoorde en Oeren. De dame raakte niet gewond.
The post Vrouw (59) belandt met achterzijde auto in klein vaartje appeared first on KW.be.

Lees meer »

Federaal parket onderzoekt mogelijke corruptie bij CFE in verband met bouw hotel Tsjaad, niemand in verdenking gesteld

In het kader van het onderzoek van het federaal parket naar vermoedens van corruptie bij het bouwbedrijf CFE heeft de onderzoeksrechter, in de huidige stand van het dossier, beslist om alle vier personen die gisteren werden meegenomen voor verhoor na huiszoekingen, vrij te laten zonder inverdenkingstelling. Dat maakte het federaal parket donderdag bekend in een persbericht. In het belang van

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. ZILVER! Genyn snelt op 100 meter naar zijn tweede medaille, Habsch zesde

De Belgische atleten doen het meer dan uitstekend op de Paralympische Spelen in Parijs. Léa Bayekula veroverde gisteravond op de 400 meter de vierde gouden medaille voor ons land. Maxime Carabin pakte deze voormiddag dan weer z’n tweede gouden medaille van deze Spelen. Ook in de avondsessie was het raak. Peter Genyn bezorgde België een zilveren medaille op de 100

Lees meer »