Methode ontwikkeld om te bepalen hoe PFAS-veilig eieren uit eigen tuin zijn: bodemtype en water spelen een rol

UAntwerpen heeft een nieuwe berekeningsmethode ontwikkeld om te weten hoe PFAS-veilig eieren uit de eigen tuin zijn. Onder meer het type bodem speelt een rol, net als de hoeveelheid organisch materiaal en het water dat de kippen drinken. De Vlaamse overheid zal het model gebruiken om het risico in heel Vlaanderen te evalueren. 

Meer krantenkoppen in België

Elton John weet al wat er op zijn grafsteen moet komen te staan

Elton John weet al wat er na zijn overlijden op zijn grafsteen moet komen te staan. Tijdens de première van zijn autobiografische film ‘Elton John: Never Too Late’ op het Toronto International Film Festival liet de artiest zich ontvallen dat hij op zijn graf niet herdacht wil worden als succesvolle muzikant, maar als betrokken familieman.

Lees meer »

Blue Stars Brugge mikt op een mooie plek in de top drie in eerste provinciale

In eerste provinciale is het onder meer uitkijken naar de prestaties van Blue Stars Brugge One die met een nieuwe coach de competitie zullen aanvatten. Vorig seizoen werd de coach halverwege de competitie bedankt voor bewezen diensten en nam de Nestor van de basketcoaches, Ronny Seghers, tijdelijk over. Tijdelijk betekende uiteindelijk tot het eind van het seizoen, maar Blue Stars

Lees meer »

Kan een paralympiër verder springen dan het WR van Mike Powell? Duitse ‘bladejumper’ Markus Rehm wil als eerste mens voorbij 9 meter

Al 33 jaar bezit Mike Powell het wereldrecord in het verspringen (8m95). De paralympiër Markus Rehm wil die mijlpaal verbeteren: zijn record bedraagt 8m72 – verder dan de laatste negen olympische kampioenen. Rehm droomde ook van deelname aan de Olympische Spelen, maar kreeg geen groen licht. De wetenschap was er niet uit of zijn rechterblade hem voordeel geeft.

Lees meer »

De winst van de staatsbon

18:04 De echte bonus van de staatsbon is dat de meeste gezinnen zijn beginnen nadenken over hun spaargeld. De opdracht is nu de concurrentie in de spaarmarkt aanwakkeren, na het vonkje dat we vandaag zien.

Lees meer »

De Lijn vernieuwt roltrappen in 2 Antwerpse premetrostations

Vervoersmaatschappij De Lijn vernieuwt de roltrappen in de Antwerpse premetrostations Sport en Meir. In station Sport zijn de werken al van start gegaan voor de plaatsing van 3 nieuwe roltrappen. In de nacht van 8 op 9 september beginnen de werken in station Meir en worden 15 nieuwe roltrappen geplaatst.

Lees meer »

Ruiselede maakt elke inwoner digitaal wegwijs met cursussen, digipunten en app-cafés

Ruiselede wil inwoners volop digitaal wegwijs maken via een hele reeks cursussen, digipunten en app-cafés. Coördinator en motor achter al deze initiatieven is Hanne Lambrecht. “We zouden dit niet kunnen zonder de financiële steun van het gemeentebestuur en volwassenenonderwijs CVO Creo”, laat Hanne weten.
The post Ruiselede maakt elke inwoner digitaal wegwijs met cursussen, digipunten en app-cafés appeared first

Lees meer »

Het succes van ‘Onder de shelter’: “Middag vol muziek en comedy”

Na eerdere succesedities onder de noemer Kasteelfeesten en Riderfort’23 ging op zondag 1 september ‘Onder de shelter’ door. Het gratis event met veel muziek en comedy in regie van Dominiek Schrauwen en Vrienden van het Live Lied.
The post Het succes van ‘Onder de shelter’: “Middag vol muziek en comedy” appeared first on KW.be.

Lees meer »