“Met haar lichaam schermde ze twee meisjes af”: lerares Leanne voorkomt met heldendaad nog erger bloedbad in dansles

Dankzij de dappere interventie van Leanne Lucas (35) is een erger bloedbad in Southport voorkomen. De lerares stopte verschillende kinderen in een grote opbergkast en gebruikte haar eigen lichaam om twee meisjes af te schermen. Hierdoor moest ze echter wel zelf een pak messteken incasseren. Het slachtoffer herstelt nu van een zware operatie. De tol van de steekpartij tijdens de dansles blijft onwezenlijk: drie meisjes (6, 7 en 9) kwamen om het leven, zes anderen verkeren nog steeds in kritieke toestand. 

Meer krantenkoppen in België

24.000 euro gestolen uit politiekluis in Zeebrugge: “Als dit een ‘inside job’ is, dan is het een regelrechte schande”

Uit een kluis in een kantoor van de scheepvaartpolitie in Zeebrugge is 24.000 euro verdwenen. De Algemene Inspectie van de politie en het parket van Brugge onderzoeken de zaak, waarbij vooral in de richting van de ongeveer 130 politiemensen die er werken wordt gekeken. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vrijdag.
The post 24.000 euro gestolen uit politiekluis in Zeebrugge:

Lees meer »

“Ze zullen moeten reageren, vrees ik”: Marc Degryse betwijfelt of nederlaag van Frankrijk wel zo’n goede zaak is voor de Rode Duivels

Was de interland van de Rode Duivels tegen Israël zonder toeschouwers in Hongarije geen match om naar uit te kijken, dan wacht België maandagavond om 20u45 wel een echte clash. In het Groupama Stadium van Lyon tegen de Fransen. Een nieuwe kans op revanche tegen ‘Les Bleus’. Een Frankrijk dat gisteravond zowaar onderuit ging met 1-3 tegen Italië. Maar of

Lees meer »

Clairette en Roger zijn 50 jaar getrouwd

Clairette Ameele (68) en Roger Janssens (71) zijn inwijkelingen, maar wonen al sinds 1982 in de Sint-Godelievestraat. Roger is de vierde in een gezin van acht uit Snaaskerke, Clairette is afkomstig uit Ettelgem en heeft nog één zus en drie broers. Ze trouwden op 31 augustus 1974 in Ettelgem. Na het middelbaar gingen ze beiden
The post Clairette en

Lees meer »

Filip Terryn (55) is lijsttrekker voor N-VA in Deerlijk

N-VA Deerlijk heeft de 23 kandidaten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bekendgemaakt. Filip Terryn, gemeenteraadslid sinds 2012, is lijsttrekker. Frieda Dejager, gemeenteraadslid van 2012 tot 2018, duwt de N-VA-lijst.
The post Filip Terryn (55) is lijsttrekker voor N-VA in Deerlijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Trots op Oostende partijpunten voor: “Verschillende ideeën verzameld bij Oostendenaars”

Zaterdagmorgen trapte Trots op Oostende, de kartellijst van Open VLD, CD&V en Groen, de campagne voor de lokale verkiezingen letterlijk op gang. Hun programma telt elf thema’s. “We hebben geluisterd naar de Oostendenaars, verschillende ideeën verzameld en alles samengebracht tot ons programma”, zegt lijsttrekker Bart Tommelein.
The post Trots op Oostende partijpunten voor: “Verschillende ideeën verzameld bij Oostendenaars” appeared

Lees meer »

Nieuw-Zeeland verdrievoudigt toeristentaks

Nieuw-Zeeland verdrievoudigt de belasting die de meeste toeristen moeten betalen om het land te bezoeken. Dat heeft de regering dinsdag aangekondigd. Vanaf oktober zullen toeristen 100 Nieuw-Zeelandse dollar betalen (ongeveer 56 euro) in plaats van 35.

Lees meer »

“Miss België was heel blij met haar handgemaakte hoed”: Charlotte Catrysse uit Diksmuide creëert pareltje voor Kenza Ameloot op Waregem Koerse

Waregem Koerse is elk jaar ook een hoogdag voor hoeden. Modiste Charlotte Catrysse (42), gehuwd met Dirk Vansevenant en zaakvoerder van CHArelePEAU, heeft sinds 2011 haar zaak in Diksmuide. Sinds vorig jaar is ze ook jurylid voor de hoedenwedstrijd die tijdens het paardenevent georganiseerd wordt.
The post “Miss België was heel blij met haar handgemaakte hoed”: Charlotte Catrysse uit

Lees meer »

Politie ontdekt cannabisplantage tijdens drugsonderzoek in Kuurne

Na een grondige voorbereiding voerde de politiezone VLAS op donderdag 5 september een gerichte actie uit in het kader van een drugsonderzoek in Kuurne. Daarbij vond een huiszoeking plaats in een woning. Dit gebeurde in samenwerking met het parket.
The post Politie ontdekt cannabisplantage tijdens drugsonderzoek in Kuurne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Diamant voor Raymond en Mieke uit De Panne

Raymond Lindebringh (82) en Mieke Nouwen (82) zijn afkomstig uit de Brusselse agglomeratie: uit de buurt Beauval of Het Voor aan de Brusselse stadsrand.
The post Diamant voor Raymond en Mieke uit De Panne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geleide wandelingen in kasteeldomein De Woesten tijdens Open Monumentendag: “Dit kasteel speelde zeer sociale rol in Waardamme”

Ter gelegenheid van Open Monumentendag op zondag 8 september organiseert de Heemkring Oostkamp een aantal geleide wandelingen in het kasteeldomein De Woesten in Waardamme.
The post Geleide wandelingen in kasteeldomein De Woesten tijdens Open Monumentendag: “Dit kasteel speelde zeer sociale rol in Waardamme” appeared first on KW.be.

Lees meer »

N-VA Oostkamp wil meer wegen op lokaal bestuur

N-VA Oostkamp heeft met 27 kandidaten op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober de intentie om met haar programma ‘Thuis in Oostkamp’ een grotere rol te spelen in het lokale bestuur.
The post N-VA Oostkamp wil meer wegen op lokaal bestuur appeared first on KW.be.

Lees meer »