Magali Verbauwheede runt B&B ‘House of Joy’ in Gambia: “Tijd om droom waar te maken”

Magali Verbauwheede (41) uit Lendelede vertrok recent naar Gambia waar ze in Brufut – Wullinkama de ‘B&B ‘House of Joy’ zal runnen. “Een bewuste keuze”, zegt kleuterleidster Magali. “Ik zei altijd al dat ik niet mijn hele leven les zou geven en ik vond dat het nu hét moment was om iets anders te doen”, zegt ze. “Ik ben nog niet té oud en ook niet té jong om die nieuwe droom waar te maken!”

Magali is de vrouw van Bernard Fonteyne en woont in de Winkelsestraat in Lendelede. “Ik ben kleuterleidster van opleiding, maar gaf tot aan de vakantie les aan anderstalige nieuwkomers. In 2018 ging ik met Bernard voor het eerst met vakantie naar Gambia. Omdat het hier toen ook bar slecht weer was. Bernard en ik voelden ons er meteen thuis en trokken op verkenning in de regio en gingen nog regelmatig terug. Ondertussen leerde ik er een vrouw kennen die ondertussen mijn vriendin geworden is. Zo groeide er in de jaren die volgden een band met Gambia. De idee om ginder ooit met een B&B te beginnen dateert al van 2019, maar concrete plannen waren er toen nog niet en omwille van de corona-epidemie moest ik die noodgedwongen uitstellen.”

Feestje op boot

Magali trok met Bernard als het kon zoveel mogelijk tijdens de schoolvakanties naar Gambia. “Op één van die vakanties organiseerde mijn vriendin een verrassingsfeest voor mijn verjaardag. Een boottrip op een rivier, met nog enkele vrienden en enkele Gambianen. Tussen die Gambianen zat ook een zekere Alex Manjang, die later mijn medewerker zou worden in de B&B-plannen. In augustus van vorig jaar werd dat B&B-idee concreter en vroeg ik aan Alex of hij wilde meewerken aan mijn nieuw project. De man was toen nog dakloos en sliep onder de luifel van het restaurant waar hij werkte. Met hem ging ik op zoek naar een geschikt pand voor een B&B en dat vonden we midden in het dorp Brufut, vlak bij Brufut Beach, toch één van de plaatsen waar het Gambiaans toerisme in de lift zit. Alex verblijft nu in de B&B en zorgde ervoor dat de volledige binnen- en buiteninrichting door stielmannen van ter plaatse goed verliep. Ikzelf ben nog enkele keren naar ginder geweest om het meubilair uit te kiezen. Alles wat er nu staat is met de hand gemaakt. Het interieur is een combinatie van Afrikaans en Europees. Ik liet enkel nog een aantal zaken via een containerschip van hier naar Brufut overbrengen.”

Themakamer

De B&B kreeg de naam ‘House of Joy’. “Joy staat voor vreugde en blijdschap en elke letter heeft nog een aparte betekenis: de j van justice, de o van love en de y van youth. De B&B telt 4 themakamers om te verhuren. Twee kamers in Franse stijl kregen mijn themanamen: ‘Seapearl’ omdat mijn voornaam Magali ‘parel van de zee’ betekent én de kamer ‘Pink Flowers’ omdat ik heel veel van bloemen hou. De twee andere kamers komen uit de creatieve geest van mijn medewerker Alex: ‘Red Heart’, een kamer in rode kleur én de ‘Badra’ dat ‘maan’ betekent in de lokale Mandingo-taal. Er is ook een tuin en een zwembad. Alex en ik verzorgen alleen het ontbijt van de gasten omdat ze ‘s middags en ‘s avonds lekker en goedkoop in de vele lokale restaurants en restaurants kunnen eten. Er is in de buurt zelfs een restauranthouder die van Knokke afkomstig is. De mensen die bij ons komen logeren halen we persoonlijk af aan de luchthaven en we begeleiden hen bij de activiteiten die ze zelf willen doen. Gambia is een arm land, maar de regio waar de B&B is gevestigd heeft ook diverse supermarkten met producten van bij ons in België. En Brufut heeft een heel goed klimaat. Behalve in het regenseizoen (in onze zomermaanden) is het daar meestal tussen de 28 en 32 graden. Naast het runnen van de B&B kan ik ginder ook nog organisatorisch en didactisch aan de slag in het Gambiaschooltje, dat dankzij de giften van de vzw Gambiahelpers werd gebouwd. En ja, ik kom geregeld eens terug naar Lendelede en Bernard zal zoveel mogelijk in zijn vrije momenten naar Gambia komen.”

Info

Wie graag eens naar Gambia op reis wil haan en logeren in ‘House of Joy’ van Magali in Brufut – Wullinkama betaalt amper 30 euro per nacht, ontbijt inbegrepen. Een rechtstreekse vlucht duurt een 6-tal uur.

Meer info via mail [email protected], www.houseofjoygambia.com, +32 476 40 32 29 en ‘House of Joy’ op Facebook en Instagram.

The post Magali Verbauwheede runt B&B ‘House of Joy’ in Gambia: “Tijd om droom waar te maken” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bosbrand in vervreemdingszone rond kerncentrale van Tsjernobyl

In de vervreemdingszone rond de kerncentrale van Tsjernobyl is een bosbrand uitgebroken. Dat hebben Oekraïense autoriteiten woensdag bekendgemaakt. Ongeveer twintig hectare in de radioactieve zone staat in vuur, aldus de gouverneur van de regio Kiev, Ruslan Kravchenko. De brand is ondertussen onder controle en de stralingsniveaus zijn normaal, klinkt het nog.

Lees meer »

Diamant voor Raymond en Mieke uit De Panne

Raymond Lindebringh (82) en Mieke Nouwen (82) zijn afkomstig uit de Brusselse agglomeratie: uit de buurt Beauval of Het Voor aan de Brusselse stadsrand.
The post Diamant voor Raymond en Mieke uit De Panne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tienduizenden betogers op straat in Tel Aviv: sfeer raakt verhit – Erdogan roept op tot islamitische alliantie tegen Israël

Tienduizenden mensen zijn in Tel Aviv op straat gekomen. Ze eisen dat premier Benjamin Netanyahu een staakt-het-vuren in Gaza bewerkstelligt en een deal uit de brand sleept waardoor de gijzelaars vrijgelaten worden. Hier en daar gaan betogers op de vuist met de politie. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan riep islamitische landen op om een alliantie te vormen tegen Israël.

Lees meer »

Duizenden protesteren in Israël na ontdekking van gedode gijzelaars

Een dag na de ontdekking van de lichamen van zes gijzelaars die in de bezette Gazastrook werden vastgehouden, is in Israël een grote staking van start gegaan. De actie van maandag is een initiatief van de machtige Israëlische vakbondscentrale Histadrut, en komt er uit protest tegen het onvermogen van de regering om een einde te maken aan het conflict.

Lees meer »

Iris en Ann starten met schrijfclub Schrijf!@RSL: “Mensen die willen schrijven samenbrengen op een rustige plek”

Wie droomt om ooit een boek te schrijven vindt vanaf 5 september gelijkgezinden in een nieuwe schrijfclub. Iris Salembier en Ann Busquart zijn de initiatiefnemers van Schrijf!@RSL die elke donderdag aspirantschrijvers samenbrengt.
The post Iris en Ann starten met schrijfclub Schrijf!@RSL: “Mensen die willen schrijven samenbrengen op een rustige plek” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hunter Biden pleit schuldig aan fiscale fraude

Hunter Biden, de jongste zoon van de Amerikaanse president Joe Biden, heeft in een rechtbank in Los Angeles schuld bekend in een federale rechtszaak over belastingsfraude. Daardoor vermijdt de 54-jarige een nieuw proces, dat donderdag van start zou zijn gegaan met de samenstelling van de jury.

Lees meer »