Lunchbar Mellon opent de deuren in Roeselare: “Hebben iets meer dan 200 eetplaatsen”

Maandag 29 juli opende Lunchbar Mellon de deuren in de Ooststraat in Roeselare. Voor zaakvoerster Wendy Vandendriessche is het na Waregem al de tweede vestiging van haar lunchrestaurant. “Wie onze zaak in Waregem kent, zal de stijl hier zeker en vast herkennen.”

Wendy Vandendriessche richtte in 2016 Lunchbar Mellon op in Waregem. Afgelopen maandag opende ze de deuren van haar tweede vestiging, pal in het centrum van Roeselare. Intussen zitten de eerste dagen er al op en kan Wendy tevreden terugblikken. “Alles verloopt prima tot nu toe. Hier en daar zijn er wel nog wat werkpuntjes, maar we kunnen zeker niet klagen. Ik heb ook het volste vertrouwen in mijn geranten.”

Totaalrenovatie

Wie het voormalige pand van Goethals Juweliers in de Ooststraat 64 nog kent van vroeger, weet dat het een hele metamorfose heeft ondergaan. “Het pand werd van kop tot teen gerenoveerd”, gaat Wendy verder.

“In Waregem zitten we op een rustig punt, hier zitten we pal in het centrum”

“Wie onze zaak in Waregem kent, zal de stijl herkennen. Het is eigenlijk bijna een kopie. De stoelen, de tafels, de toog, de parketvloer… Bijna alles is hetzelfde. Of dit bewust is? Eigenlijk meer toevallig. Ik was op zoek naar iets mooiers, maar ik vond niks dat ik mooier vond en dat ook nog eens betaalbaar was. Dus heb ik maar voor dezelfde stijl gekozen. Op die manier creëren we ook iets herkenbaars, dus dat is ook positief.”

Mooie binnentuin

Bij Lunchbar Mellon kan je terecht voor ontbijt, brunch, koffie, salades, pasta’s, broodjes en nog veel meer. Reserveren is niet nodig. “Mensen mogen gewoon langskomen als ze zin hebben. We hebben dan ook meer dan voldoende ruimte. Binnen zijn er namelijk 106 eetplaatsen. Daarnaast hebben we ook een prachtige binnentuin, waar ook nog eens iets meer dan 100 mensen kunnen zitten. In totaal hebben we dus iets meer dan 200 eetplaatsen. En tot slot bieden we ook nog takeaway aan. Dat vraagt een hele organisatie. Daarom werken we hier met twee geranten en tien vaste werknemers, een heel leger noem ik het. Maar aangezien we alles zelf doen en alles vers is, kruipt ook daar heel wat tijd en energie in. Mijn team en ik zijn alvast klaar voor dit avontuur hier in Roeselare. Al is het wel nog wat spannend afwachten. In Waregem zitten we op een rustig punt en hier zitten we pal in het centrum. Benieuwd wat dit zal geven”, besluit Wendy.

Lunchbar Mellon in de Ooststraat 64 in Roeselare is van maandag tot en met zaterdag open van 8 tot 18 uur, waarbij de keuken doorlopend open is. Op zon- en feestdagen is de zaak gesloten. Info: www.lunchbarmellon.be.

The post Lunchbar Mellon opent de deuren in Roeselare: “Hebben iets meer dan 200 eetplaatsen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Derde zeepkistenrace aan Leopoldhelling in Blankenberge

Op zaterdag 14 september vindt de derde editie van de zeepkistenrace plaats aan de Leopoldhelling. Nieuw dit jaar is dat er ook een waterbak met jump en een kromming in het parcours verwerkt worden. “Bij een speciale behendigheidsproef wordt er een verticaal bord – een blikkenvanger – voorzien met drie verschillende openingen. Daar moeten de
The post Derde zeepkistenrace

Lees meer »

Eerste levering mpox-vaccins donderdag verwacht in Congo

“We zijn erg blij met de komst van de eerste lading vaccins. Het gaat om 99.100 doses die op donderdag 5 september om 12.10 uur (lokale rijd, red.) op de luchthaven van Kinshasa arriveren”, aldus Jean Kaseya. Het hoofd van Africa CDC bedankte de Europese Unie nogmaals voor “het onmiddellijke antwoord op onze oproep tot solidariteit”.

Lees meer »

Na pauze van twee jaar: Justin Bieber werkt weer aan nieuwe muziek

In 2022 moest Justin Bieber plotseling op de rem trappen door een gezichtsverlamming. Wat begon als een korte pauze, groeide uiteindelijk uit tot een onderbreking van twee jaar – deels omdat hij ook vader werd. Maar de popster is terug van weggeweest en duikt nu weer de studio in om nieuwe muziek te maken.

Lees meer »

Wingenaar Filip Dhondt wandelt 800 km naar Santiago de Compostela voor kwetsbare gezinnen in Zambia

Wingenaars Filip Dhondt en zijn vrouw Sandra Mulier zetten zich al tien jaar in voor kwetsbare kinderen in Zambia. Dit jaar wandelt Filip vanaf 14 september de 800 km lange ‘Camino’ van Saint-Jean-Pied-de-Port naar Santiago de Compostela. “Ik leg deze tocht af ten voordele van onze Sonskyn-projecten in Zambia”, vertelt Dhondt. “Elke gift is welkom, want Zambia maakt de grootste

Lees meer »

Noël Keersebilck, eredirecteur van Roeselaarse Reo Veiling, overleden

In Roeselare is Noël Keersebilck, de gepensioneerde directeur van de Reo Veiling in Roeselare overleden. Hij was zopas 77 geworden. Hij was doctor in de landbouwwetenschapen en was directeur van de groente- en fruitveiling van 1993 tot 2008 en heeft er zijn stempel gedrukt. Ook op andere domeinen was hij actief, onder meer als voorzitter van de West-Vlaamse maatwerkbedrijven.

Lees meer »

Buren in de Warandedreef: een warm buur(t)initiatief

De Warandedreef is een 700 meter lange straat met slechts aan één kant bebouwing en het is geen plek waar je veel bewoners aantreft. Het is een lang lint met veel open ruimtes ertussen. Toch is dit de perfecte plek voor een jaarlijks buurtinitiatief dat vijftien jaar geleden werd opgezet. Het idee was simpel maar
The post Buren in

Lees meer »