LIVE OEKRAÏNE. Massale nachtelijke Russische droneaanval op Kiev: “Voorlopig geen meldingen van schade of slachtoffers”

Rusland heeft in de nacht van dinsdag op woensdag verschillende golven droneaanvallen op de Oekraïense hoofdstad Kiev afgestuurd. Volgens het militaire bestuur van de stad gaat het om een van de grootste droneaanvallen tot nu toe, waardoor het luchtalarm in de hoofdstad bijna de hele nacht lang afging. Het luchtafweersysteem van de stad heeft volgens de Oekraïense autoriteiten meer dan 30 drones vernietigd. Er zou voorlopig nog geen melding gemaakt zijn van eventuele slachtoffers of schade. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne. 

Meer krantenkoppen in België

Reigershof viert 25 jaar biologisch boeren in De Haan met opendeurdag: “Kom naar de geitjes en lammetjes kijken”

Feest op Het Reigershof in De Haan: onlangs was het 25 jaar geleden dat het familiebedrijf als eerste Vlaamse geitenboerderij het biocertificaat kreeg, en dat wordt op zaterdag 7 september gevierd met een opendeurdag. “We willen van die gelegenheid ook gebruikmaken om onze coöperatie nog eens in de kijker te zetten.”
The post Reigershof viert 25 jaar biologisch boeren

Lees meer »

EU maakt 40 miljoen euro vrij om Oekraïners voor te bereiden op winter

De Europese Commissie maakt nog eens 40 miljoen euro aan humanitaire hulp vrij voor Oekraïne. Het geld dient hoofdzakelijk om de Oekraïners te helpen bij de voorbereiding op de koude wintermaanden. “We zullen beschadigde gebouwen herstellen, elektriciteit en verwarming verzekeren en onderdak voorzien voor mensen in nood”, klinkt het. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in deze liveblog.

Lees meer »

“Hij is geen type waar ik op zou vallen”: emotionele Karlien hapt naar adem wanneer ze haar bruidegom ziet in ‘Blind getrouwd’

De eerste twee ‘Blind getrouwd’-koppels zijn een feit. Bij Simen en Larissa zorgde het huwelijk voor fonkelende oogjes, Thomas maakte niet meteen een overdonderende eerste indruk bij de nog net niet hyperventilerende Karlien. Over een hoge gunfactor, gebrek aan pit en een streepje bloot. “Is ’t een boereke? Die zitten er meestal wel goed in.”

Lees meer »

‘Goe Begonnen’ voorziet voedzame maaltijden voor Basisschool Sint-Jozef: “Er komen vaak kindjes toe met honger”

Brooddoosnodig, een initiatief van Enchanté vzw, trekt tijdens de Goe Begonnen-campagneweek van 2 tot en met 6 september langs 11 steden, waaronder Kortrijk, om het belang van voedzame maaltijden voor élke leerling in de kijker te zetten. Met de steun van Panos en Lidl én de helpende handen van financieel adviesbureau Strategica aten de leerlingen van Basisschool Sint-Jozef deze middag

Lees meer »