LIVE MIDDEN-OOSTEN. Netanyahu roept veiligheidskabinet bijeen na dood van Hamas-kopstuk en mogelijk ook Hezbollah-commandant

Hamasleider Ismail Haniyeh, die beschouwd werd als de belangrijkste politieke leider van de Palestijnse extremistische beweging Hamas, is gedood in Iran. Dat meldt de Iraanse Revolutionaire Garde in een verklaring en is ook bevestigd door Hamas. Er wordt gevreesd dat de moord de spanningen in het Midden-Oosten kunnen doen escaleren. Alle ogen zijn daarbij gericht op Israël. Premier Benjamin Netanyahu riep het veiligheidskabinet bijeen voor overleg.Volg alle updates in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Koppel dat hoteldrama in Duitsland overleefde, beleeft tweede wonder: “Vijf minuten voor instorting vertelde ik Mark dat ik zwanger was”

Het waren beelden die exact een maand geleden zo naar de keel grepen: een Nederlands peutertje (2) en zijn jonge mama (23) die na 10 uur levend van onder het puin van een ingestort hotel in Duitsland werden gehaald. Ze hadden het wonderwel gered dankzij een deur die op hen was gevallen. Later werd ook vader Mark (26) vanonder het

Lees meer »

Werken Rijksweg in Izegem maandag van start: omleiding via Kokelarestraat die parkeervrij is gemaakt

De lang verwachte werken aan de Rijksweg starten op maandag 9 september. In een eerste fase wordt gewerkt tussen de rotondes aan Top Interieur en het voetbalstadion aan de kant van de Bosmolens. Die werken zullen afgerond zijn tegen eind november, daarna wordt de noordelijke kant van de weg aangepakt. Het verkeer dat van Roeselare richting Lendelede en Harelbeke wil,

Lees meer »

Vriendinnen herdenken Lucille met actie voor Kom op tegen Kanker: “Lucille-wijn in de Bar Lu”

Op 18 november 2022 overleed Lucille Strobbe uit Elverdinge aan een hersentumor. Nu willen haar vriendinnen haar herdenken met de 100 kilometer-run voor Kom op Tegen Kanker, in maart volgend jaar. Om het inschrijvingsgeld bijeen te sprokkelen, organiseren ze binnenkort Bar Lu in de lokalen van Chiro Beselare.
The post Vriendinnen herdenken Lucille met actie voor Kom op tegen

Lees meer »

Twaalf jaar cel gevorderd voor verkrachting van 5-jarige dochter in Kortemark

Een 30-jarige man uit Kortemark heeft zich voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor aanranding, verkrachting en partnergeweld. J.B. misbruikte zijn toen vijfjarige dochtertje meermaals. Het openbaar ministerie eiste twaalf jaar cel.
The post Twaalf jaar cel gevorderd voor verkrachting van 5-jarige dochter in Kortemark appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tweedejaarsbelofte Lucas Scherrens weet waar zijn ambities liggen: “Podiumplek op een kermiskoers”

Lucas Scherrens begon als eerstejaarsjunior te koersen. Hij sloot zijn U19-periode af met een overwinning in Lendelede. In z’n tweede seizoen bij de beloften is de negentienjarige kerel nog op zoek naar een eerste zege. Lukt het niet als renner, dan gaat hij voor een carrière bij de politie.
The post Tweedejaarsbelofte Lucas Scherrens weet waar zijn ambities liggen:

Lees meer »