LIVE MIDDEN-OOSTEN. Hamasleider Haniyeh gedood in Iran: grote vrees voor escalatie in het Midden-Oosten

Hamasleider Ismail Haniyeh, die beschouwd werd als de belangrijkste politieke leider van de Palestijnse extremistische beweging Hamas, is gedood in Iran. Dat meldt de Iraanse Revolutionaire Garde in een verklaring en is ook bevestigd door Hamas. Er wordt gevreesd dat de moord de spanningen in het Midden-Oosten kunnen doen escaleren. Volg alle updates in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Jens Dendoncker blikt terug op gênant moment uit zijn carrière: “Ik zei ‘sorry’ en liep snel van het podium”

Jens Dendoncker (34) keert binnenkort terug als presentator van ‘The Masked Singer’. Vorig jaar wist hij het publiek al te charmeren, hoewel zijn optredens niet altijd vlekkeloos verliepen. In de podcast ‘Achter de Schermen’ blikt hij terug op een van de meest gênante momenten uit zijn carrière. “In de begin van mijn carrière ben ik meermaals keihard afgegaan.”

Lees meer »

Aaron en Orily vieren tien jaar Pizza Borsalino tijdens Tinekesfeesten: “Ze verklaarden ons gek… maar we blijven groeien”

Pizzeria Borsalino in Heule bestaat tien jaar. Dit willen de uitbaters Aaron Santy (33) en Orily Neve (29) op vrijdag 6 en zaterdag 7 september vieren met twee dagen feest op de Tinekesfeesten. Waarom nu? “Toen we onze zaak openden tijdens de Tinekesfeesten, verklaarden ze ons gek. Tien jaar later zijn we nog bezig en groeit onze zaak gestaag”, zegt

Lees meer »

Het leven op een palmboom in Dubai: veel luxe, weinig plaats

De villa’s staan er kort tegen elkaar, het verkeer loopt strop, maar wie er woont, straalt een flinke vleug luxe en prestige uit. Het leven op Palm Jumeirah in Dubai heeft voor- en nadelen, zo getuigen twee Vlamingen. Binnenkort komt er nog een tweede ‘palmeiland’ bij, nu de Belgische baggeraar Jan De Nul Palm Jebel Ali mag voltooien.

Lees meer »

Dames KSV Rumbeke (1) goed van start: “Collectief sterkte prestatie”

De dames van KSV Rumbeke kunnen nog steeds met tevredenheid terugblikken op de vorige campagne met een vijfde plaats als eindresultaat. Coach Pedro Boudrez kon de bijna volledige spelersgroep bijeen houden en aanvullen met een drietal jongeren en drie rasechte aanwinsten. Het gevolg is dat ze hun start niet gemist hebben. Zondag werd thuis met 3-0 gewonnen van KSV Bredene

Lees meer »

VRT-netmanager Lotte Vermeir had statuut van klokkenluider

Lotte Vermeir, de netmanager van TV1 en VRT Canvas die vorige week is ontslagen, had het statuut van klokkenluider. Dat heeft VRT NWS vernomen uit betrouwbare bron. Als dat zo is, heeft de VRT mogelijk een fout gemaakt door haar vorige week te ontslaan, reageert de christelijke vakbond ACV. De VRT-directie zegt geen weet te hebben van een klokkenluidersmelding door

Lees meer »

Thomas Van Belleghem staat in de goal bij KFC Damme (4D)

Terwijl de meeste rivalen al hun eerste competitieduel achter de kiezen hebben, blijven de jongens van de fusieploeg op hun honger zitten. In vierde provinciale D komen er slechts 13 ploegen in competitie, dus worden er heel wat weekends bye ingeplant. Doelman Thomas Van Belleghem vindt dat een pijnpunt. “We betwisten inderdaad veel te weinig
The post Thomas Van

Lees meer »

Gisele (72) werd jarenlang gedrogeerd door haar echtgenoot en verkracht door 70 mannen: “Ze wil alle daders in de ogen kijken”

“Ik dacht dat zijn vrouw het wist, dat het een kinky rollenspel was”, aldus één van de 51 mannen die vanaf deze week tijdens een monsterproces in Frankrijk terechtstaat. De feiten zijn pure horror: een man drogeerde jarenlang zijn echtgenote, waarna hij haar door tientallen onbekenden liet verkrachten. Ze riskeren nu allemaal 20 jaar cel.

Lees meer »

HLN TRANSFERLIVE. Anderlecht en Union halen aanvallende versterking – “Depay kan 400.000 euro per maand verdienen in Brazilië”

In de vijf grootste Europese competities (Engeland, Italië, Spanje, Duitsland en Frankrijk) is de transfermarkt gesloten. Maar dat betekent niet dat het transfergeweld over is. Onze Belgische ploegen bijvoorbeeld kunnen nog tot en met 6 september inkomende transfers afronden, maar vandaag wordt een cruciale dag voor onze Belgische ploegen die Europees spelen. Want: vannacht om 00u moeten de definitieve spelerslijsten

Lees meer »

Grote politieoperatie bij museum over nazisme in München na berichten over schietpartij: “Verdachte neergeschoten”

De hulpdiensten in de Duitse stad Munchen zijn massaal uitgerukt na berichten over een schietpartij. Volgens ‘Süddeutsche Zeitung’ gebeurde dat in het centrum van de stad, bij het NS-Dokuzentrum, een museum over de geschiedenis van München tijdens WOI en WOII. “Er is een verdachte neergeschoten”, meldt de politie. Volg alles op de voet in deze liveblog.

Lees meer »

Warmste augustus ooit en wellicht ook weer warmste jaar ooit

De voorbije maand augustus was wereldwijd gemiddeld de warmste ooit, samen met augustus vorig jaar. De gemiddelde temperatuur was zo al voor de dertiende keer in veertien maanden tijd 1,5 graad warmer dan in pre-industriële tijden. Uit de data van de Europese klimaatdienst Copernicus blijkt vrijdag dat na 2023 ook 2024 zo goed op weg is om het warmste jaar

Lees meer »

Eén foto en ze kunnen je je hele leven herkennen: waarom onderneemt ons land geen stappen tegen Clearview AI?

De Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft Clearview, een Amerikaans bedrijf dat heel erg nauwkeurige gezichtsherkenningssoftware maakt én databases aanlegt met onze foto’s, een boete opgelegd van 30,5 miljoen euro. Verschillende andere EU-landen gingen hen al voor. “Dit zijn flagrante inbreuken op de privacywetgeving”. Toch onderneemt ons land voorlopig geen stappen.

Lees meer »