Label 100% West-Vlaams voor Groenten en Fruit Martine

Martine Kesteloot (60) startte 22 jaar geleden langs de Iepersteenweg 80 in Merkem de hoevewinkel Groenten en Fruit Martine. Een winkel waar de producten van eigen hoeve, samen met nog een aantal producten van collega landbouwers en een assortiment kruidenierswaren, rechtstreeks aan de consument worden verkocht.

Danny en Bert Pynnebrouck, de respectievelijke echtgenoten van Martine en Tessa Vandewalle die ondertussen ook in de zaak staat, telen de groenten en fruit die er worden verkocht. “Onze producten worden met zorg en liefde gekweekt”, vertelt Tessa Vandewalle (36) “en komen vers van het land in de winkel. We dienden een aanvraag in naar de raad van de bestuur van Inagro en die werd positief beoordeeld. We kregen dan ook het label 100% West-Vlaams. Dat label kregen we voor onze aardbeien, aardappels en witloof. Dit label is ook een engagement die we aangaan om de kwaliteit van de erkende hoeveproducten te bewaren en om die ook in eigen kweek te blijven houden.”

Versheid en kwaliteit

“Ook bij de andere producten die we van onze lokale collega landbouwers verkopen waken we over de versheid en kwaliteit. Danny en Bert planten, zaaien, oogsten en zorgen ervoor dat de kwaliteit van onze aardbeien, aardappelen en witloof steeds gegarandeerd blijft. Dat is dan hun deel van het engagement dat zij, dankzij hun jarenlange ervaring, nauwkeurig uitoefenen. Nog geen uur nadat bv de aardbeien zijn geplukt liggen ze al in de winkel, verser kan het niet.”

100% West-Vlaams is een label waaraan men de echte en hoeve- en streekproducten herkent. Producten met dit label zijn authentiek, ambachtelijk, hebben een band met de streek en zijn van onberispelijke kwaliteit. De verschillende partners die meewerken aan dit label zijn de Provincie West-Vlaanderen, POM West-Vlaanderen, Inagro vzw en Unizo West Vlaanderen. ‘Groenten en fruit Martine’ is iedere dag van 8 tot 19 uur open en de zondagnamiddag gesloten. (ACK)

The post Label 100% West-Vlaams voor Groenten en Fruit Martine is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vlaams minister Benjamin Dalle viert verjaardag in Hof Ter Lo

Vakantieboerderij Hof Ter Lo had het voorbije weekend Vlaams minister voor Brussel, Jeugd, Media en Armoedebestrijding Bejamin Dalle op bezoek. En het was een speciaal weekend voor de CD&V-minister, want hij vierde er vrijdag zijn 42ste verjaardag.
The post Vlaams minister Benjamin Dalle viert verjaardag in Hof Ter Lo appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Beelden tonen hoe gewapende jongeman met bajonet rondliep in München: mogelijk wilde hij aanslag plegen op Israëlisch consulaat

De Duitse politie heeft donderdagochtend een gewapende jongeman doodgeschoten in München, nadat hij zelf het vuur opende op agenten. De politie denkt dat de 18-jarige man een terroristische aanslag wilde plegen. Die was vermoedelijk gericht tegen het Israëlische consulaat, klinkt het vanavond in een gezamenlijke verklaring met justitie. Volgens Duitse media stond de verdachte bij de veiligheidsdiensten bekend als islamist.

Lees meer »

Radio-dj Maureen Vanherberghen over mama zijn van twee kinderen: “Eerlijk? Het is zalig, maar ook zot vermoeiend”

In januari zal Maureen Vanherberghen (36) te horen zijn in de MNM Ochtendshow, maar nu geniet ze nog van ouderschapsverlof. In juli beviel ze van haar tweede dochtertje Léone. In een Q&A op Instagram vertelt de MNM-dj hoe het met haar gaat. “Het is zalig, maar ook zot vermoeiend. Ik ben bijvoorbeeld al wakker van half vijf”, vertelt de presentatrice.

Lees meer »

Gidsenkring Ieper-Poperinge viert zestigste verjaardag: “Meertaligheid is een troef”

In 1964 scheurden enkele jonge veulens zich af van de Brugse Gidsenbond en vormden Gidsenkring Ieper-Poperinge. Zestig jaar later telt de vzw een 70-tal gidsen die jaarlijks meer dan 1.000 gidsbeurten verzorgen. Om dat jubileum te vieren was de Gidsenkring gastheer voor de vergadering van de Federatie van Toeristische Gidsenverenigingen én organiseert ze op 28 en 29 september gratis Gidsendagen

Lees meer »

Officiële opening gloednieuw NAVIGO-visserijmuseum Oostduinkerke is een gigantisch volksfeest

Het lokaal bestuur van Koksijde had al weken van tevoren aangekondigd dat de officiële opening van het nieuwe NAVIGO-visserijmuseum een groots volksfeest zou worden, en daarvan was geen woord gelogen. Gemeentemedewerkers, het hele museumteam, honderden vrijwilligers en verenigingen hebben alles uit de kast gehaald om 7 september 2024 voor altijd te herinneren als een memorabele mijlpaal in de Koksijdse geschiedenis.<br

Lees meer »