Kwakkelzomer zorgt voor kwakkelsolden: “Meer inzetten op items voor tussenseizoen en tijdloze basics”

Door de kwakkelzomer zijn de solden deels in het water gevallen: vier op de tien boetieks verkochten minder dan vorig jaar. En toen was het ook al ‘gene vette’. “Heel wat handelaars kopen dan ook minder typische seizoensitems”, klinkt het bij Mode Unie.

 

Meer krantenkoppen in België

Overheid veilt luxevilla’s die aan Turkse maffia werden gelinkt

Gigantische kristallen kroonluchters, verschillende wellnessruimtes, slaapkamers met gouden versieringen en overal mozaïeken. Ooit waren twee gigantische en peperdure villa’s in de Antwerpse Kempen eigendom van Turkse ondernemers die gelinkt werden aan de Turkse maffia. Nu worden de in beslag genomen domeinen openbaar verkocht. Wie wil, kan een bod wagen.

Lees meer »

Izegem Koers en dan mag je geen dorst lijden: van champagne voor Kloen tot optredens aan Café Abele

Bij het BK in Izegem, presenteerde de Pekkerstad nog de laatste toog uit de Belgische wielergeschiedenis. Maar ook tijdens Izegem Koers (donderdag 5 september) kun je langs het parcours, op heel wat plaatsten terecht om de dorst te lessen. Onder meer Café Abele herleeft waar de herberg vroeger stond, Toneelgilde De Lanteern pakt uit met een champagnebar aan de voet

Lees meer »

Blinken maandag naar Londen om over Midden-Oosten en Oekraïne te praten – Tienduizenden betogers op straat in Tel Aviv: sfeer raakt verhit

Tienduizenden mensen zijn in Tel Aviv op straat gekomen. Ze eisen dat premier Benjamin Netanyahu een staakt-het-vuren in Gaza bewerkstelligt en een deal uit de brand sleept waardoor de gijzelaars vrijgelaten worden. Hier en daar gaan betogers op de vuist met de politie. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan riep islamitische landen op om een alliantie te vormen tegen Israël.

Lees meer »

Auto belandt op zijn dak na uitwijkmanoeuvre op E40 in Brugge

Woensdagmiddag rond 13 uur gebeurde op de E40 in Brugge een ongeval. Een personenwagen, die net voorbij de verkeerswisselaar in Brugge in de richting van Brussel reed, ging na een uitwijkmanoeuvre aan het slippen en belandde op zijn dak tegen de vangrail.
The post Auto belandt op zijn dak na uitwijkmanoeuvre op E40 in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

“De mensen zijn het zat”: liberale partijleider waarschuwt dat Duitsland controle over migratie is verloren

De liberalen van de FDP zitten bij de deelstaatverkiezingen in Saksen en Thüringen in de hoek waar de klappen vallen en halen de kiesdrempel niet. FDP-leider, Christian Lindner, bekritiseerde het beleid van de gevestigde partijen en waarschuwde dat burgers “op zoek zouden gaan naar een ander systeem” als het huidige migratiebeleid niet op de schop gaat.

Lees meer »

Roma vertellen zelf over hun vaak gecontesteerde manier van leven: “Moeders vinden het vernederend om hun kinderen ‘uit te besteden’ aan school”

Sinds Conner Rousseau racistische uitspraken over hen deed, weet heel Vlaanderen dat er ook bij ons een Romagemeenschap bestaat. Maar wie ze zijn en hoe ze leven: slechts weinigen kunnen er iets zinnigs over zeggen. Een nieuw boek geeft nu een zeldzame, soms ontluisterende blik op die gesloten wereld. “Mensen zeggen dat we bedelaars en dieven zijn, dat we onze

Lees meer »

André en Simonne vieren albasten huwelijksverjaardag

André Janssens (95) en Simonne Ponjaert (93) stapten maar liefst 75 jaar geleden in het huwelijksbootje. Een zeldzaamheid, maar het koppel ziet elkaar na al die jaren nog even graag.
The post André en Simonne vieren albasten huwelijksverjaardag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wim Aernoudt trekt N-VA-lijst voor provincieraad in kiesdistrict Ieper-Oostende-Diksmuide

De Gistelse schepen en huidig provincieraadslid Wim Aernoudt (56) is op 13 oktober de lijsttrekker voor N-VA bij de provincieraadsverkiezingen in het kiesdistrict Ieper-Oostende–Diksmuide. “N-VA mikt resoluut op een deelname aan het beleid. En daarbij zetten we de West-Vlaming weer centraal. Dat betekent efficiënter besturen, minder structuren en alleen nuttige investeringen”, stelt Wim Aernoudt. De lijst van N-VA bestaat verder

Lees meer »

“De solidariteit in het land is heel groot”: Thierry Daelewyn zamelt geld in voor kinderen in Combodja

Op 15 september organiseert Hope For The Children voor de tweede keer ‘Wandel voor Cambodja’. Dokter Thierry Dalewyn (68) uit Waregem begon 12 jaar geleden met het project dat ondertussen al 170 kinderen hulp bood. “Dit is mijn levenswerk, ik ben daar thuis”, klinkt het.
The post “De solidariteit in het land is heel groot”: Thierry Daelewyn zamelt geld

Lees meer »

Dressuuramazone Manon Claeys eindigt als zesde in freestylecompetitie op Paralympische Spelen: “Blij, maar had op betere score gehoopt”

Dressuuramazone Manon Claeys uit Maldegem is zaterdag op de Paralympische Spelen op de zesde plaats geëindigd in de freestylecompetitie (graad IV). Ze was achteraf tevreden over haar proef, maar had gehoopt op een hogere score.
The post Dressuuramazone Manon Claeys eindigt als zesde in freestylecompetitie op Paralympische Spelen: “Blij, maar had op betere score gehoopt” appeared first on KW.be.

Lees meer »