Kustreddingsdienst telt recordaantal verloren gelopen kinderen op snikhete dag aan zee

Aan de kust zijn op dinsdag 30 juli in totaal 134 kinderen verloren gelopen. Dat bevestigt An Beun van de Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen (IKWV) woensdag. Het tropische weer lokte een massa volk naar zee en daardoor liep een pak kinderen verloren. IKWV roept ouders op om hun kinderen beter in de gaten te houden.

Dinsdag zakte een massa volk af naar de kust om verkoeling te zoeken. De stranden zaten op veel plaatsen afgeladen vol en dat had tot gevolg dat veel kinderen de weg naar hun ouders niet terugvonden. “Het is niet abnormaal dat er met veel volk ook veel kinderen verloren lopen, maar gisteren was het wel opvallend veel”, zegt An Beun van IKWV. “Tussen 1 en 29 juli liepen ter illustratie maar 300 kinderen verloren in totaal.”

Laagwater

Beun wijst vooral de drukte door het goede weer aan als oorzaak. “Het is natuurlijk logisch als de stranden zo vol zitten, dat kinderen moeilijker hun ouders terugvinden. Het was ook laagwater dus er was meer ruimte, maar al die ruimte was op veel plaatsen volledig benut.”

Wel wil Beun ouders oproepen om hun kinderen beter in de gaten te houden. “Kinderen kunnen altijd even in het water gaan of gaan spelen, maar blijf bij uw kind. Wij begrijpen natuurlijk dat ouders ook wat rust willen, maar de kinderen blijven hun verantwoordelijkheid. Als ze elders gaan spelen, is dat vragen om problemen”, zegt Beun.

Rustige dag

Vooral in Oostende en Blankenberge, waar het doorgaans drukker is, liepen kinderen verloren. “Maar eigenlijk was het verspreid over alle kustgemeenten, zelfs op plaatsen waar het normaal rustiger is”, zegt Beun. “Woensdag lag het aantal verloren gelopen kinderen dan weer lager. “Het was een rustige dag en er liepen maar acht kinderen verloren.”

The post Kustreddingsdienst telt recordaantal verloren gelopen kinderen op snikhete dag aan zee is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Een jaar na het pijnlijke verlies van viervoeter Vili, verwelkomt Kathleen Aerts nieuwe hond: “Bitterzoet gevoel”

Een jaar nadat ze met veel verdriet afscheid moesten nemen van hun geliefde hond Vili, verwelkomen Kathleen Aerts (46) en haar gezin een nieuw gezinslid: Zola. “De leegte die Vili achterliet was enorm. Maar het universum had iets moois voor ons in petto: het heeft Zola naar ons gestuurd”, schrijft Kathleen op Instagram, terwijl ze enkele schattige foto’s van hun

Lees meer »

“Ik heb hem nog nooit zo gezien”: Van den Bergh vecht na verlies tegen de tranen en wordt bijgestaan door manager tijdens interview

Geen succesvolle vrijdag(avond) voor de Belgen op de Flanders Darts Trophy in Antwerpen, het tiende European Tour-event van het jaar. Voor eigen publiek stootte enkel Mike De Decker door. De andere vijf landgenoten – waaronder Dimitri Van den Bergh – haalden de tweede ronde niet. En dat kwam vooral bij die laatste bijzonder hard aan. Hij werd tijdens het interview

Lees meer »

Na meer dan acht maanden staan woningen uit ‘Huis gemaakt’ eindelijk te koop: “Het resultaat mag er écht zijn”

Het heeft ruim acht maanden geduurd, maar de panden van de twee verliezende koppels uit het VTM-programma ‘Huis gemaakt’ staan eindelijk te koop. Vanaf vandaag kan iedereen een bod uitbrengen en op 14 september wordt er een exclusieve kijkdag georganiseerd voor alle geïnteresseerden. Wij kregen nu al een rondleiding in beide woningen en vroegen de makelaar waarom het zó lang

Lees meer »

Soncotra Poperinge kijkt uit naar nationaal volleybal

Volleybalclub Soncotra Poperinge hield een ploegvoorstelling in De Lovie. Voorzitter Patrick Schatteman blikt vooruit op het nieuwe seizoen, dat volgende week van start gaat.
The post Soncotra Poperinge kijkt uit naar nationaal volleybal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lyela zat naast jongen (14) die twee leraars en twee leerlingen doodschoot: “Hij klopte eerst op onze klasdeur, maar raakte niet binnen”

Een voormiddag als alle andere, leek het. Lyela Sayarath volgde de les algebra, naast haar zat Colt Gray. Niet veel later zou de 14-jarige jongen plots het vuur openen in het lokaal ernaast. Twee wiskundeleraars en twee leerlingen kwamen bij die schietpartij om het leven. “Hij probeerde eerst onze klas binnen te komen”, getuigde het meisje bij CNN.

Lees meer »

Radiomaker en jazzkenner Marc Van den Hoof (78) overleden

Voormalig radiopresentator Marc Van den Hoof is op 78-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn familie op sociale media. Van den Hoof was jarenlang dé jazzkenner van radiozender Klara, maar werkte ook als producer, onder meer bij Radio 1 en Radio 2. Hij was ook jarenlang betrokken bij Jazz Middelheim.

Lees meer »

KIJK LIVE. Bedrijvige Evenepoel kan sprint niet ontlopen, Govekar wint slotrit Tour of Britain – Kijk hier naar de nabeschouwing!

Zonder een onfortuinlijke Magnier, zag Evenepoel in de slotetappe van de Tour of Britain zijn kans. Maar ondanks veelvuldige pogingen raakte de olympische kampioen niet weg. In de onvermijdelijke massasprint was de Sloveen Govekar de snelste. Kijk hieronder naar de nabeschouwing van de Britse rittenkoers, met deskundig commentaar van Michel Wuyts. Nog geen abonnee? Via deze link kan u daar

Lees meer »

Brits openbaar ministerie laat aanklacht tegen Harvey Weinstein vallen: “Geen realistisch vooruitzicht op veroordeling”

Het Britse gerecht staakt de strafzaak tegen de voormalige Amerikaanse filmmagnaat Harvey Weinstein. Het Britse openbaar ministerie (CPS) diende in juni 2022 een aanklacht in tegen Weinstein voor een vermoedelijke aanranding in 1996. De procedure wordt nu echter stopgezet: “We hebben besloten dat er niet langer een realistisch vooruitzicht is op een veroordeling”, luidt het.

Lees meer »