Kust lokte 2,8 miljoen dagjestoeristen in juli

Aan de kust werden er in juli minder overnachtingen genoteerd, maar was er – wellicht door het kwakkelweer – een opvallende stijging van het aantal dagtoeristen. Westtoer, het provinciebedrijf voor toerisme, is wel hoopvol voor augustus.

De kust blikt terug op een trage start van het toeristische seizoen door de latere vakantiestart bij de Franstalige Belgen en het wisselvallige weer tijdens de eerste helft van juli. Over het tweede helft van de maand zijn ze dan wel weer positief, zo blijkt bij provinciebedrijf Westtoer.

In juli noteerden ze aan de kust zo’n 4,8 miljoen toeristische overnachtingen in alle logiesvormen, zes procent minder dan vorig jaar. De tweede helft van juli was echter beter en ligt in de lijn met dezelfde periode vorig jaar. Er werd veel last-minute geboekt, en mensen opteerden eerder voor een dagje uit. Het aantal dagtoeristen voor juli wordt geraamd op 2,6 miljoen, zo’n 8 procent meer dan vorig jaar.

Plannen

“Belgen houden nog altijd van de kust”, aldus Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter van Westtoer. “Ook de belangstelling van buitenlandse vakantiegangers is belangrijk.” Vlamingen zijn goed voor ongeveer 3 miljoen overnachtingen (62 procent), Franstalige Belgen voor 1,1 miljoen (23 procent) en buitenlandse vakantiegangers (vooral Duitsers, red.) goed voor circa 700.000 overnachtingen (15 procent). Hoewel er al tien procent minder boekingen zijn voor augustus in vergelijking met vorig jaar, is de kust hoopvol.

Er staan immers nog heel wat evenementen, festivals en optredens gepland. De toeristische sector hoopt dat stabiel zomerweer nog zorgt voor extra boekingen in augustus.

The post Kust lokte 2,8 miljoen dagjestoeristen in juli is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Veurnse stratenloop viert jubileum met halve marathon

De negende editie van de Veurnse stratenloop ‘Laat Mie Moar Lopen’ op vrijdag 13 september wordt een bijzondere editie, want de vereniging bestaat tien jaar. Daarom staat er een bijkomende discipline op het programma: de halve marathon.
The post Veurnse stratenloop viert jubileum met halve marathon appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tweedejaarsbelofte Lucas Scherrens weet waar zijn ambities liggen: “Podiumplek op een kermiskoers”

Lucas Scherrens begon als eerstejaarsjunior te koersen. Hij sloot zijn U19-periode af met een overwinning in Lendelede. In z’n tweede seizoen bij de beloften is de negentienjarige kerel nog op zoek naar een eerste zege. Lukt het niet als renner, dan gaat hij voor een carrière bij de politie.
The post Tweedejaarsbelofte Lucas Scherrens weet waar zijn ambities liggen:

Lees meer »

Duitse bondskanselier Scholz roept op om “stabiele regeringen te vormen zonder extreemrechts” na “bitter resultaat” bij deelstaatverkiezingen

De Duitse bondskanselier Olaf Scholz (SPD) heeft maandag bezorgd gereageerd op de uitslag van het extreemrechtse AfD bij de deelstaatverkiezingen in Saksen en Thüringen, in het oosten van Duitsland. Die partij kreeg in beide deelstaten meer dan 30 procent van de stemmen. De bondskanselier noemde het een “bitter” resultaat.

Lees meer »

Open Monumentendag in Kortrijk: Uniek blik achter kloostermuren

Op zondag 8 september vindt de 36ste editie plaats van het grootste culturele ééndagsevenement in Vlaanderen: Open Monumentendag. Wie de uitzonderlijke rondleidingen in het eeuwenoude Onze-Lieve-Vrouwehospitaal in juni gemist heeft, krijgt komende zondag van 10 tot 17 uur een nieuwe kans.
The post Open Monumentendag in Kortrijk: Uniek blik achter kloostermuren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Atletiekclub Flac kern Ieper in rouw door overlijden werptrainer Pascal Plets (64)

Onder grote belangstelling vond zaterdag in de kerk Saint-Chrysole in Komen de uitvaart van Pascal Plets (64) plaats. Hij is onverwacht overleden na een boswandeling in Ploegsteert. De gewezen leerkracht was sinds jaar en dag de werptrainer van atletiekclub Flac kern Ieper.
The post Atletiekclub Flac kern Ieper in rouw door overlijden werptrainer Pascal Plets (64) appeared first on

Lees meer »

In deze school geldt geen totaalverbod op smartphones: “Jongeren moeten leren omgaan met het gebruik ervan”

Terwijl sommige scholen in de regio ervoor kiezen om smartphones volledig te verbieden, volgt het Atheneum Nieuwpoort een meer gebalanceerde benadering. De school heeft ervoor gekozen om de smartphone niet volledig te verbannen uit de schoolomgeving. Dit staat in contrast met het beleid van sommige andere scholen, zoals het Sint-Bernarduscollege, dat schermverslaving en online pesten aanhaalt als redenen voor een

Lees meer »

Tom (40) kan ogen niet geloven wanneer school grienden zijn roeiboot omsingelen en urenlang achtervolgen: “Erg cool, maar ook heel eng”

Tom Waddington (40) begon op 5 juli aan een epische roeitocht van Canada naar het Verenigd Koninkrijk, een reis van meer dan 3.000 kilometer. Op dag twee begon de Brit zich een beetje down te voelen door het slechte weer, maar plots kreeg hij een opkikkertje toen hij vergezeld werd door een school grienden. Tientallen exemplaren omsingelden zijn boot en

Lees meer »

VRT-topman vandaag op het matje, maar moet niet vrezen voor ontslag: hij verziekte de sfeer, maar geld rolt binnen

Frederik Delaplace, CEO van de VRT, mag het deze namiddag gaan uitleggen in het Vlaams Parlement. Hij zal er ondervraagd worden over het ontslag van netmanager Lotte Vermeir, en ook zijn eigen functioneren zal tegen het licht worden gehouden. Op de VRT vindt een meerderheid van de werknemers het de hoogste tijd. Toch lijkt Delaplace niet meteen te moeten vrezen

Lees meer »