KSA Zandvoorde pakt dit jaar uit met TAZ-café op Zwanefeesten

KSA Zandvoorde is helemaal klaar voor de 62ste editie van de Zwanefeesten. Nieuw dit jaar is een TAZ-café, ter gelegenheid van Theater Aan Zee.

Halfweg de zomer is het traditiegetrouw tijd voor de Zwanefeesten van KSA Zandvoorde. De festiviteiten beginnen dit jaar eigenlijk al op woensdag, want in het kader van Theater aan Zee, dat ter hoogte van Wijkcentrum ’t Kasteel de voorstelling Foreverandevergem programmeert, voorziet de jeugdbeweging een TAZ-café op woensdag, donderdag en vrijdagavond.

De echte Zwanefeesten starten op vrijdagavond. Van 14 tot 18 uur is er een kubb-tornooi voor duo’s van alle leeftijden. Inschrijven kost 4 euro per team. Om 19.30 uur staat de dropping op het programma. Met een team van vier volwassenen word je gedropt op een geheime locatie. Onderweg staan je tal van opdrachten te wachten! Inschrijven kost 20 euro per team en kan via [email protected].

Fietsen en streekbieren

Zaterdag 3 augustus start met de fietszoektocht om 14 uur. Ontcijfer de route en beleef een sportieve middag in het zonnetje. Onderweg kun je een hapje en drankje krijgen. Inschrijven kost 5 euro per persoon en kan via [email protected]. Om 20 uur start de jaarlijkse streekbierenavond, een andere vaste waarde op de Zwanefeesten. Ontdek tal van lekkere streekbieren: blondjes, tripels, bruintjes en N-A’s, er is voor ieder wat wils. Grimsby Gang (21 uur) en DAS ROCK (23 uur) zorgen voor de muziek.

Slotdag

De slotdag van de Zwanefeesten start om 12 uur met een barbecue. Je betaalt 12 euro voor een rib en een worst of 20 euro voor een rib, een worst, kip en spek. Inschrijven kan via [email protected]. Om 14 uur is er de traditionele Zwaantjesworp en de bonte namiddag met springkastelen, visput, schminkstand en een optreden van BlitZ om 15 uur. Om 16.30 uur is er een vrije jamsessie in samenwerking met Wijkcentrum ’t Kasteel. Wie wil meespelen, mailt naar [email protected].

Om 19.30 uur staat Mona&Friends op de planken, gevolgd door ATMOS om 22 uur.

The post KSA Zandvoorde pakt dit jaar uit met TAZ-café op Zwanefeesten is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

André en Simonne vieren albasten huwelijksverjaardag

André Janssens (95) en Simonne Ponjaert (93) stapten maar liefst 75 jaar geleden in het huwelijksbootje. Een zeldzaamheid, maar het koppel ziet elkaar na al die jaren nog even graag.
The post André en Simonne vieren albasten huwelijksverjaardag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jonge artiesten in de prijzen op Kaasmarkt

Op ‘t Zand vond de 14de editie van de Kaasmarkt plaats. Het werd een geslaagde en zonovergoten editie, waarbij er ook prijzen werden uitgereikt. De vzw Brugge Kaasmarkt organiseerde immers opnieuw een kleurwedstrijd voor de kinderen. Eloise Van Hullebus van OLVA De Meersen, Ellie Van Loo van De Zonnetuin en Céleste de Witte van VBS
The post Jonge artiesten

Lees meer »

Vlimmeren rouwt om Bart (42), die overleed na crash tegen aanhangwagen: “Hier verwacht je geen ongevallen met zware afloop”

In het dorpscentrum van Vlimmeren (Beerse) wordt met verslagenheid gereageerd op het verkeersongeval waarbij zaterdagavond de 42-jarige motorrijder Bart J. uit Wechelderzande (Lille) om het leven is gekomen. Het ongeval gebeurde rond 17.30 uur in de Hoogstraat, vlak bij het parochiecentrum waar een eetfestijn plaatsvond. “Dat de sfeer de hele avond zeer bedrukt was, hoef ik je niet te vertellen.”

Lees meer »

Politie Kortrijk hoopt met mobiele commandopost veiligheid te verhogen aan station

Politiezone Vlas (Kortrijk, Kuurne en Lendelede) pakt bij het begin van het schooljaar uit met een mobiele commandopost aan het station. Volgens burgemeester Vincent Van Quickenborne (Team Burgemeester) is een zichtbare politieaanwezigheid erg belangrijk. “Ook al dalen de criminaliteitscijfers in onze stad al jaren, toch heerst bij velen een onveiligheidsgevoel in de stationsbuurt.”
The post Politie Kortrijk hoopt met

Lees meer »

Emotionele Karlien hapt naar adem wanneer ze haar bruidegom voor het eerst ziet in ‘Blind getrouwd’: “Niet mijn type”

De eerste twee ‘Blind getrouwd’-koppels zijn een feit. Bij Simen en Larissa zorgde het huwelijk voor fonkelende oogjes, Thomas maakte niet meteen een overdonderende eerste indruk bij de nog net niet hyperventilerende Karlien. Over een hoge gunfactor, gebrek aan pit en een streepje bloot. “Is ’t een boereke? Die zitten er meestal wel goed in.”

Lees meer »