KIJK. Braziliaanse schermster wordt onwel tijdens wedstrijd door tumor in ruggenmerg

Een opmerkelijk verhaal uit het degenschermen. Want dat de Braziliaanse Nathalie Moellhausen (38) überhaupt op de Spelen staat, is een wonder te noemen. Ze speelt namelijk met een tumor in haar ruggenmerg. En die zorgde er gisteren voor dat ze tijdens de wedstrijd onwel werd. 

Meer krantenkoppen in België

Duitslandkenner Geert Van Istendael over triomftocht van AfD: “Er zijn zorgwekkende parallellen te trekken met het verleden”

Voor het eerst sinds Wereldoorlog II is een extreemrechtse partij de grootste geworden in een Duitse deelstaat. Alternative für Deutschland (AfD) haalt in Thüringen liefst een derde van de stemmen. Duitslandexpert Geert Van Istendael maakt zich zorgen: “De geschiedenis herhaalt zich nooit, maar er zijn nu wel zorgwekkende parallellen te trekken.”

Lees meer »

Slachtoffers van seksueel misbruik in de Kerk op auditie voor een gesprek met de paus: “Waarom moet dat opnieuw in het geniep gebeuren?”

In de aanloop naar het bezoek van de paus aan België, eind deze maand, lopen volop contacten tussen de slachtoffers van seksueel misbruik binnen de Kerk en de bisschoppen. Wie van hen de paus zal ontmoeten, is nog niet bekend. Vandaag was er een voorbereidende ontmoeting tussen de slachtoffers en de Kerk. Priester Rik Devillé, van de werkgroep Mensenrechten in

Lees meer »

Vrouw (62) ligt dood in mobilhome op E40-parking in Jabbeke, echtgenoot (65) twee dagen later gearresteerd: “Ik was op weg naar het ziekenhuis”

Op de snelwegparking in Jabbeke is vorige week het dode lichaam van een 62-jarige vrouw uit De Haan aangetroffen in een mobilhome. De echtgenoot (65) van de dame werd twee dagen na het overlijden voorgeleid bij de onderzoeksrechter voor doodslag en schuldig verzuim. “Maar enkel voor die laatste kwalificatie werd mijn cliënt in verdenking gesteld én uiteindelijk ook vrijgelaten”, zegt

Lees meer »

Visser Ronny (61) wierp koppel reddingsboei toe nadat hun zeiljacht zonk: “Het ging allemaal razendsnel”

De twee Nederlanders die vrijdag hun zeiljacht zagen zinken na een botsing met de nieuwe strekdam in Blankenberge, kwamen ervan af met een nat pak. En daar mogen ze ook een alerte visser voor bedanken. Ronny Oosterlynck (61) wierp hen letterlijk een reddingsboei toe vanop het nabijgelegen staketsel. “Zo hebben ze zich uiteindelijk kunnen vastklampen”, zegt hij.

Lees meer »

Charles Vanden Broucke is musical director bij ‘Lelies’: “Alles is heel puur, de cast is klein en iedereen is dus belangrijk voor de samenklank”

Pas 35 jaar is Charles Vanden Broucke en hij kan al een groot palmares voorleggen. Charles – afkomstig uit Menen – is musical director in de producties ‘Lelies’.
The post Charles Vanden Broucke is musical director bij ‘Lelies’: “Alles is heel puur, de cast is klein en iedereen is dus belangrijk voor de samenklank” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gratis lockers op recreatiesite Zomerloos

Op recreatiezone Zomerloos, nabij de omnisportkooi, staan sinds kort dertig gratis lockers. Het laat sporters en recreanten toe om tijdens hun activiteiten waardevolle spullen veilig en wel op te bergen. “De installatie en levering liepen wat vertraging op”, weet schepen van Sport Wim Gevaert (Open VLD). “Het enige dat nu nog ontbreekt, is een korte
The post Gratis lockers

Lees meer »

Frieda, die ooit notenleer gaf aan wijlen koningin Fabiola, blaast 101 kaarsjes uit in Westkapelle

Deze week vierde Frieda Gorlé haar 101ste verjaardag in het woonzorgcentrum De Polderparel in Westkapelle. Ze kreeg er uit handen van schepenen Philippe Vlietinck en Bert De Brabandere een lekkernijenmand van Oxfam Wereldwinkel.
The post Frieda, die ooit notenleer gaf aan wijlen koningin Fabiola, blaast 101 kaarsjes uit in Westkapelle appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eva Teetaert start schooljaar als nieuwe directeur van ZoWe: “Studenten intensief begeleiden tot aan het bed van de patiënten”

De 460 studenten van ZoWe werden maandag verwacht voor de start van het nieuwe schooljaar. De school biedt een graduaatsopleiding voor verpleegkundigen aan in Oostende en Brugge. Het is ook meteen de eerste schooldag van Eva Teetaert als directeur. “Onze sterkte is dat we de studenten intensief begeleiden tot aan het bed van de patiënten.”
The post Eva Teetaert

Lees meer »