Jotka Bauwens leert dans aan op Oostendse zeedijk

Theater aan Zee gaf choreografe Jotka Bauwens de opdracht een dans te maken rond het thema generaties. Het resultaat is een mooi duet met haar moeder. Elke dag om 15 uur leert ze de dans aan en op de slotdag van het festival is er een groepsuitvoering op het strand. Dansers en kijkers zijn welkom.

Jotka Bauwens danst al van jongs af aan en studeerde 10 jaar geleden af als professioneel danser. Ze is ook dansdocent en werkt voor theater en film. Ze verbaasde twee jaar geleden op TAZ toen ze een dans op L’enfer van Stromae aanleerde. “Mensen hebben nood aan een eenvoudige manier om te bewegen. TAZ vroeg om dit jaar een duet te maken met iemand van een andere generatie. Dat was niet evident om met iemand nieuw en in contact te dansen. Ik koos voor mijn mama Veerle, die geen danser is. Dat sluit dan weer aan bij het concept waarbij iedereen kan deelnemen”, vertelt Jotka. Ze werkte een hele week aan de dans: “Pas kort voor de video-opname legde ik de laatste hand aan de dans.” Dit jaar is de soundtrack Les Yeux de ma Mére van Arno.

Mee dansen

“Mijn mama en ik hebben altijd al een goede band gehad. Ik was nooit eerder op zo’n fysieke, intieme maar subtiele manier verbonden. Voor ons beiden is het heel speciaal en ik voel me heel veilig en beschermd door met haar te dansen”, vertelt Jotka.

Ze kijkt erg uit naar de sessies: “Als mensen het verlangen hebben om te bewegen met iemand die ze kennen, is dat heel tof. Maar het vindt ook gewoon plaats op de zeedijk en dan heb je veel passanten. Ik zal ook aanmoedigen dat mensen mee dansen.” Aan belangstelling zal het niet ontbreken: twee jaar geleden lokten haar workshops dagelijks honderden mensen en op de slotavond dansten meer dan 2.000 mensen met haar mee. “Ik hoop op veel deelnemers om het aan te leren, mee te dansen en op de apotheose.”

Praktisch

Jotka Bauwens danst elke middag om 15 uur van 1 tot en met 9 augustus op de Zeedijk ter hoogte van het Kursaal (Oosthelling) en op 10 augustus is er een groepsuitvoering op het strand om 15 uur. Ook tijdens het aanleren is haar mama Veerle De Poorter haar danspartner.

The post Jotka Bauwens leert dans aan op Oostendse zeedijk is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Duitslandkenner over triomftocht extreemrechtse AfD: “Er zijn zorgwekkende parallellen te trekken met het verleden”

Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog is een extreemrechtse partij de grootste geworden in een Duitse deelstaat. Alternative für Deutschland (AfD) haalt in Thüringen liefst een derde van de stemmen. Duitsland­expert Geert Van Istendael maakt zich zorgen: “De geschiedenis herhaalt zich nooit, maar er zijn nu wel zorgwekkende parallellen te trekken.”

Lees meer »

Jens Dendoncker blikt terug op gênant moment uit zijn carrière: “Ik zei ‘sorry’ en liep snel van het podium”

Jens Dendoncker (34) keert binnenkort terug als presentator van ‘The Masked Singer’. Vorig jaar wist hij het publiek al te charmeren, hoewel zijn optredens niet altijd vlekkeloos verliepen. In de podcast ‘Achter de Schermen’ blikt hij terug op een van de meest gênante momenten uit zijn carrière. “In de begin van mijn carrière ben ik meermaals keihard afgegaan.”

Lees meer »

Trump pleit onschuldig aan herziene aanklacht verkiezingsinmenging

Voormalig Amerikaans president Donald Trump heeft onschuldig gepleit in een strafzaak waarin hij wordt beschuldigd van het beïnvloeden van de vorige presidentsverkiezingen. De aanklagers pasten vorige week de aanklacht aan na een uitspraak van het Hooggerechtshof over de onschendbaarheid van Amerikaanse presidenten, schrijft Reuters.

Lees meer »

Sterre Provost wint BK op de 400 meter

Vorig weekend behaalde de Oostduinkerkse atlete Sterre Provost (17) goud op de 400 meter bij de scholieren. Sterre kon zo een streep trekken onder een moeilijke periode met veel blessures.
The post Sterre Provost wint BK op de 400 meter appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vrouw (59) belandt met achterzijde auto in klein vaartje

Een 59-jarige vrouw moest woensdagavond uit haar wagen geholpen worden nadat ze per ongeluk in de vaart belandde in de Oerenstraat tussen Beauvoorde en Oeren. De dame raakte niet gewond.
The post Vrouw (59) belandt met achterzijde auto in klein vaartje appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jozef en Jacqueline zwaaien met goud

Op 2 augustus 1974 beloofden Jozef Dierckx (73) en Jacqueline De Ridder (72) elkaar eeuwige trouw. Het koppel werd dan ook ontvangen op het stadhuis voor de viering van hun gouden huwelijksverjaardag. Daar werden ze in de bloemetjes gezet. Dat hun liefde voor elkaar niet bekoeld is, was er dan ook aan te zien. Jozef
The post Jozef en

Lees meer »