Joselito (43) in elkaar geslagen bij station: “Ik werd voor dood achtergelaten”

De correctionele rechtbank veroordeelde woensdag een jonge man tot een celstraf met uitstel en een effectieve boete voor slagen aan Joselito Destorme in de Ieperse stationsbuurt. “Dit was een geval van gaybashing”, stelt Joselito die zwaar gewond raakte in z’n gezicht.

“Nu gaat het beter, ik voel me sterker.” Joselito Destorme (43) doet voor het eerst zijn verhaal nadat hij een paar maand geleden zware klappen incasseerde in de Ieperse stationsbuurt. “Ik verbleef in een mobilhome op de parking van het voormalige goederenstation en werd ’s nachts gewekt door vijf jonge mensen, vier jongens en een meisje. Een van de jongens wou eens met mij klappen. Ik stuurde hen weg, maar even later keerden ze terug en kreeg ik slagen. Ik kon niet veel doen, het ging veel te snel. Ik kwam op de grond terecht, maar ze bleven me kloppen en schoppen in mijn gezicht en dan lieten ze me voor dood achter.”

Joselito kon nog zelf de hulpdiensten bellen. “Mijn gezicht was helemaal opgezwollen. Ik had een hersenschudding en een kaakbreuk, waardoor ik lange tijd werkonbekwaam was. Ik ben de politie dankbaar voor het snelle ingrijpen, de hulp en bescherming die ze boden.”

“Doelgerichte actie”

Een verdachte moest zich verantwoorden voor de correctionele rechtbank in Ieper, maar kwam niet opdagen. Joselito stelde zich burgerlijke partij. “Dit gaat niet over een banale ruzie, maar wel om een doelgerichte actie”, pleitte zijn raadsman voor de rechter. “Het was geen eenvoudige klop, hij werd daadwerkelijk afgerammeld. En wanneer hij op de grond lag, werd hij nog in zijn gezicht geschopt. Je ziet de foto’s, het zag er niet goed uit.”

“De foto’s spreken voor zich”, stelde ook de procureur. “Men trok doelbewust naar de verblijfplaats van het slachtoffer om slagen toe te brengen.”

Gevangenisstraf

De rechtbank veroordeelde de beklaagde woensdag bij verstek tot een gevangenisstraf van 8 maanden met uitstel en een effectieve boete van 800 euro. Joselito krijgt een morele schadevergoeding van 1.000 euro en een materiële schadevergoeding die voorlopig begroot is op 1 euro. “Ik ben blij met die straf”, reageert Joselito. “Een andere jongen uit dat groepje heeft intussen zijn excuses komen aanbieden.”

“Gaybashing”

Volgens de man zat er een reden achter de slagen. “Homofobie, dit was een geval van gaybashing”, stelt Joselito. “Het was de eerste keer dat dit mij overkwam. Homo zijn, wordt nog niet honderd procent geaccepteerd in onze maatschappij. Die slagen blijven in het achterhoofd spelen, maar ik voel me sterk. Na mijn ziekenhuisopname heb ik de angst overwonnen.” (TP)

The post Joselito (43) in elkaar geslagen bij station: “Ik werd voor dood achtergelaten” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Betonnen vlakte maakt plaats voor spannende groene speelplaats in SBS De Brug in Roeselare

Stedelijke Basisschool De Brug zette maandag niet alleen het nieuwe schooljaar in maar opende meteen de nieuwe gebouwen en vooral de groene speelplaats aan de kant van de Steenstraat. De 2.400 vierkante meter oude betonnen speelplaats werd hiervoor onthard.
The post Betonnen vlakte maakt plaats voor spannende groene speelplaats in SBS De Brug in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Katholieke kerk zit samen met (West-Vlaamse) slachtoffers van seksueel misbruik: enkele zullen paus mogen ontmoeten

Vandaag kwamen vertegenwoordigers van de katholieke kerk samen met 34 slachtoffers van seksueel misbruik binnen de kerk. Tijdens het overleg werd besproken wie van hen de paus zal mogen ontmoeten tijdens zijn bezoek aan ons land eind september, maar er is nog geen beslissing genomen. Onder de slachtoffers zijn er enkele uit West-Vlaanderen.
The post Katholieke kerk zit samen

Lees meer »

Nieuwe knuppelpaden in Iepers Hoornwerkpark aangelegd

Twee oude knuppelpaden in het Hoornwerkpark in Ieper kregen een make-over. De paden vormen een zachte verbinding tussen het centrum van Ieper en de omgeving van Camping Jeugdstadion en waren in slechte staat.
The post Nieuwe knuppelpaden in Iepers Hoornwerkpark aangelegd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vandenbroucke wou miljoenen covidvaccins vernietigen, maar moet ze van rechter eerst allemaal tellen: “Ongemak volledig aan zichzelf te wijten”

Het zit minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) niet mee. Een rechter verbood hem eerder al om 200 miljoen euro aan vervallen covid-vaccins, geneesmiddelen en testmateriaal te vernietigen omdat het “cruciaal bewijsmateriaal” zou kunnen zijn in een dispuut met de firma Medista. Een andere rechter doet er nu een schep bovenop. Vandenbroucke wordt verplicht om élk pilletje en élke flacon

Lees meer »