‘Ik wil dat de mensen aan mijn lippen hangen’: op pad met de in het water gegooide stadsgids

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Zeldzame albinokreeft Lucky zwemt nu in De Oesterput in Blankenberge: “Kans van 1 op 30 miljoen dat je zo’n kreeft ziet”

Lucky the lobster, de uiterst zeldzame albinokreeft die ontdekt werd in het restaurant van Casino Oostende, kreeg een nieuwe thuis. Ze zwemt nu in restaurant De Oesterput in Blankenberge. “Kreeften kunnen tot 40 jaar worden. Lucky zal met de juiste voeding een lang en gelukkig leven hebben.” Ook het speciale aquarium waarin de kreeft nu rondzwemt, zal daar een handje

Lees meer »

Laatste keer Statiewijk Kermis in zaal Lindelei in Lendelede: “We hopen volgend jaar weer tent op te zetten”

In het weekend van 13, 14 en 15 september vindt Statiewijk Kermis nog een keer plaats in zaal Lindelei in Lendelede. “We hopen volgend jaar opnieuw onze tent zoals vroeger te kunnen zetten op een groene locatie”, zegt comitévoorzitter Koen Witdouck. “Op de affiche staan onder andere onze bekende quiz, optredens van Et Encore en The Brass Blasters, een etentje

Lees meer »

Brandweer Geluwe in diepe rouw na overlijden brandweermannen Tony Coussement (53) en Luc Six (75)

Het was donderdag een zwarte dag voor de brandweerpost Geluwe. Actief lid en adjudant Tony Coussement (53) overleed onverwacht bij hem thuis in Menen. Hij was beroepsbrandweerman bij Brandweer Zone Antwerpen. Even later overleed in het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper erebrandweerman Luc Six.
The post Brandweer Geluwe in diepe rouw na overlijden brandweermannen Tony Coussement (53) en Luc

Lees meer »

Barbara Sarafian werd door theatericoon Dora Van der Groen van toneelschool gestuurd: “Ik weet nog altijd niet waarom”

“Ik was vooral erg zoekende”, vat Barbara Sarafian (56), de nieuwe kotmadam van VTM, haar eigen studententijd samen. Die verdeelde ze over Brussel, Gent en Antwerpen om uiteindelijk als selfmade actrice en ondernemer haar plaats te vinden. Een verhaal van vallen en opstaan dankzij een prof die haar op de juiste weg zetten tijdens een examen en de boycot door

Lees meer »

Leden carnavalsgroep raakten zwaar verbrand bij gasontploffing op eetfestijn, crowdfunding biedt soelaas: “Benny is volledig ingepakt, als een mummie”

Dries Coppens (25) en Benny Verbustel (58) zijn op 25 augustus zwaar verbrand geraakt toen een gasfles ontplofte tijdens het eetfestijn van hun carnavalsgroep De Popollekes. Dries mocht al naar huis, Benny ligt nog steeds in het ziekenhuis. “Hij is volledig ingepakt, als een mummie.” De Popollekes zijn een steunactie gestart om Benny, Dries en hun families een hart onder

Lees meer »

Buren zijn boos over plaatsing containerklasjes zonder vergunning van basisschool in Izegem: “Er is zelfs inkijk in de badkamer”

Enkele bewoners van de Baron de Pélichystraat in Izegem kijken sinds de start van het nieuwe schooljaar op een muur van…containerklasjes. Basisschool De Stadsparel plaatste die op zijn speelplaats om in afwachting van een uitbreiding toch plaats te kunnen bieden aan het toegenomen aantal leerlingen.
The post Buren zijn boos over plaatsing containerklasjes zonder vergunning van basisschool in Izegem:

Lees meer »

Stad Brussel komt tussen in kosten voor hondentraining

De stad Brussel lanceert een premie voor hondenbaasjes waarmee ze voor een stuk wil tussenkomen in de kosten voor de opvoeding van het dier. Uitgangspunt is dat een hondentraining de samenleving ten goede komt, doordat mens en hond leren om de ruimte te delen en onze gemeenschappelijke regels te respecteren.

Lees meer »

Duitse touroperator FTI laat schuldenberg van 1 miljard achter

Het Duitse reisconcern FTI, het derde grootste van Europa, laat een schuldenberg van 1 miljard euro achter, zo bleek maandag op de rechtbank van München. Het bedrijf startte drie maanden geleden een insolventieprocedure op maar blijkt niet meer te redden. De rechter startte maandag de vereffening.

Lees meer »

Wie stal 24.000 euro uit de politiekluis? Heel het politiekorps kijkt naar elkaar: “Alles wijst op inside job”

Wanneer de boekhouder terugkeert uit ziekteverlof, blijkt er 24.000 gestolen te zijn uit de politiekluis van de Brugse scheepvaartpolitie. Wie is de dader? Op die vraag proberen de Algemene Inspectie van de politie en het parket van Brugge een antwoord te vinden. En daarvoor wordt vooral in de richting van de ongeveer 130 politiemannen en -vrouwen die er werken gekeken.

Lees meer »