“Ik bereid set nooit voor”: DJ Thönder uit Deerlijk draait in Palacetent op Festival Dranouter

Het is weer zover. Festival Dranouter, het jaarlijkse hoogtepunt voor muziekliefhebbers in de Westhoek, staat voor de deur. Xander De Donder, beter gekend als dj Thönder, maakt voor de vijfde keer zijn op afwachting op het gerenommeerde muziekfeest. Op zaterdag 3 augustus sluit hij de avond af in de Palacetent, de grote biertent, met een set die ongetwijfeld weer voor onvergetelijke momenten zal zorgen.

“Ik heb altijd een voorliefde gehad voor muziek”, start Xander De Donder (30) zijn verhaal. Hij woont samen met zijn echtgenote Lore Alvoet in de Sint-Pietersabdijstraat, heeft een diploma bachelor elektromechanica op zak en werkt in de salesafdeling van Stow, wereldleider in rekken en geautomatiseerde opslagsystemen in Moeskroen. “Ik ben met notenleer gestart in de muziekschool en heb er alle jaren AMC doorlopen. Bugel was mijn instrument. Ik heb daarna bij het jeugdorkest en de koninklijke fanfare Sint-Cecilia gespeeld gespeeld, maar dat staat nu al enige tijd op een laag pitje.”

Slendermen

“De populaire radiomuziek kon mij ook wel bekoren en op mijn zestiende heb ik mijn eerste dj-set gespeeld. Samen met Michiel Devlaeminck vormden we het duo Slendermen. We droegen bij ons debuut ook allebei een pak van het angstaanjagende, fictieve personage Slender Man, kwamen al snel tot de constatatie dat je nauwelijks wat kon zien door dat kostuum en hebben die verkleedpartij dan ook snel geschrapt… We hadden andere interesses en na een jaartje is die samenwerking stopgezet.”

250 euro

“Daarna heb ik een tijd samengewerkt met Thomas Vandebuerie. Thönder was onze naam. Niet afgeleid van de donder zoals velen vermoeden, maar een samenvoeging van Thomas en Xander met nog een toevoeging. In de beginperiode stonden we meestal als eerste geprogrammeerd. We hebben veel gespeeld in deze regio: verjaardagsfeestjes en heel veel fuiven in Stasegem en Harelbeke. Sinds 2017 werk ik solo onder de naam dj Thönder. Ik verzorg huwelijksfeesten en andere events en stond onder meer al op de Oberbayernavond van de Statiewijk en BuikRock.”

“De adrenaline begint nu al wat te stijgen. Die gezonde spanning heb ik nodig…”

“Hoe ik in Dranouter terecht ben gekomen? Op vraag van Deerlijkenaar Koen Dendoncker, die al jarenlang verantwoordelijk is voor de opbouw van het festival, werd ik op 16-jarige leeftijd medewerker van de barcrew. Pintjes tappen en genieten van de unieke sfeer die je nergens anders kan vinden… Koen deed allicht een goed woordje bij de organisatie en zo mocht ik in 2019 voor de eerste keer zelf deejayen op het festival… De startsessie op zondag van 22 tot 24 uur. Beginnen draaien voor vijf man en een paardenkop, maar naar einde toe liep de tent toch aardig vol. Mijn vader beloofde me 250 euro als ik het lef had om Ik krijg een heel apart gevoel van binnen van Corry Konings te draaien. Dat moest hij geen twee keer zeggen. Het was meer dan de gage voor mijn set en sindsdien is dat nummer een klassieker op mijn setlist geworden.”

Little Lion Man

“Zaterdag speel ik voor de vijfde keer op Festival Dranouter, dat aan de 50ste uitgave toe is en al geruime tijd volledig uitverkocht is. In de namiddag een uurtje in Bar Rouge en als afsluiter van 1 tot 3 uur in de Palacetent. De adrenaline begint nu al wat te stijgen. Die gezonde spanning heb ik nodig… Starten doe ik steevast met het krachtige Bella Ciao en dat zet meteen de toon voor een avond vol energie en emotie. Ik pleit voor een mix van hedendaagse muziek en biertentklassiekers, die jong en oud weten te bekoren. Eindigen doe ik altijd met Little Lion Man van Mumford & Sons. De hele bende naar beneden en naar de finale toe de massa compleet uit de bol zien gaan. Fantastisch, de climax, een emotioneel slotakkoord.”

Verrassende mix

“Ik hecht tijdens mijn set heel belang aan goede overgangen, probeer het publiek aan te voelen en hier zo goed mogelijk op in te spelen. Ik bereid mijn set nooit van tevoren voor, wat meestal leidt tot een verrassende en dynamische mix. Door geen vaste playlist te hanteren, creëer ik een gevoel van spontaniteit en verrassing, waardoor het publiek altijd op het topje van de tenen staat, benieuwd naar wat de volgende plaat zal zijn… Leuteren in de micro is niet aan mij besteed. De juiste muziekkeuze moet het doen. Ik zie het weer helemaal zitten om de massa te begeesteren.”

The post “Ik bereid set nooit voor”: DJ Thönder uit Deerlijk draait in Palacetent op Festival Dranouter is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Lidewij Nuitten haalt uit naar VRT-leiding: “Moet een documentairemaker angst hebben voor zijn eigen baas?”

Televisiemaakster Lidewij Nuitten (33), bekend van ‘De maagdenclub’, heeft op haar Facebookpagina een open brief gedeeld. “Moet een documentairemaker die verondersteld wordt kritische reportages te maken, angst hebben om kritisch te zijn voor zijn eigen baas?”, klinkt het onder meer. De reactie van Nuitten komt er na het ontslag van VRT-nethoofd Lotte Vermeir (39).

Lees meer »

LIVE. CEO VRT Frederik Delaplace wordt op de rooster gelegd in Vlaams Parlement: volgt het hier live

Frederik Delaplace, de CEO van de VRT, geeft vanmiddag in het Vlaams Parlement tekst en uitleg over de herschikkingen aan de top van de openbare omroep en zijn eigen functioneren. Dat gebeurt tijdens een speciale commissie, waar ook ontslagnemend mediaminister Benjamin Dalle (CD&V), VRT-voorzitter Frieda Brepoels en bemiddelaar Rob van Eijbergen uitgenodigd zijn. Brepoels is niet opgedaagd. Volg het hier

Lees meer »

“Alsof hij niemand kan voorbijsteken zonder slaande ruzie te krijgen”: onze F1-watcher geeft één keer het maximum van de punten en buist één piloot

Voor de 21ste keer slaagde een Ferrari-coureur erin om te winnen op de heilige racegrond van Monza. Charles Leclerc nam een groot risico door maar één pitstop te doen en dat betaalde zich dubbel en dik terug. Hij ontketende een waar volksfeest na afloop van de Grand Prix van Italië en werd daar door onze Formule 1-watcher ook voor beloond.

Lees meer »

Jayden Vansieleghem (13) pakt goud op BK

Jayden Vansieleghem kroonde zich onlangs in Willebroek tot nationaal kampioen zwemmen in open water over een afstand van 5.000 meter. En dit in vrije slag bij de -14-15-jarigen.
The post Jayden Vansieleghem (13) pakt goud op BK appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVESTREAM. Pakt Remco Evenepoel z’n eerste ritzege? – Kijk als HLN-abonnee naar de Ronde van Groot-Brittannië!

Na zijn dubbele olympische triomf in Parijs is Remco Evenepoel (24) aan het laatste deel van zijn seizoen begonnen. Zijn hoofddoel is het WK in Zürich, maar eerst rijdt Evenepoel mee in de Ronde van Groot-Brittannië (3-8 september). Bij HLN zit u als abonnee op de eerste rij om de rittenkoers op deze pagina live te volgen, met deskundig commentaar

Lees meer »

KIJK. Zo zagen we Bianca Censori zelden: vrouw van Kanye West kiest voor ingetogen outfit tijdens solotrip

Bianca Censori (29) staat bekend om haar vaak nietsverhullende outfits. Maar nu zijn er nieuwe beelden opgedoken van de Australische architecte tijdens een wandeling in Melbourne met en onbekende vriend. De beelden dateren van mei, maar worden nu pas gedeeld op sociale media. Ze draagt een een donkere broek en een oversized trui, met de kap over haar hoofd. De

Lees meer »

Ketelhuis wordt buurtcentrum met sociale kruidenier

Het gemeentebestuur heeft de omgevingsvergunning goedgekeurd om het ketelhuis van de voormalige Wolspinnerij langs de Statiestraat om te vormen tot een buurtcentrum met een sociale kruidenier. De site van de textielfabriek is al enige tijd afgebroken en wordt omgevormd tot een nieuwe woonwijk. Enkele kenmerkende elementen van het industriële erfgoed zijn echter bewaard en worden
The post Ketelhuis wordt

Lees meer »

Yvonna Belpaeme viert honderdste verjaardag

Yvonna Belpaeme heeft op dinsdag 3 september haar 100ste verjaardag gevierd. Ze deed dat samen met familie en het personeel van woonzorgcentrum Jacky Maes, waar ze verblijft.
The post Yvonna Belpaeme viert honderdste verjaardag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Emotionele dag in Duitsland: Luke Littler en Peter Wright barsten (elk om andere reden) in tranen uit op het podium’

Het was een emotionele zondag op het German Darts Championship, deel uitmakend van de Euro Tour. Peter Wright (54) pakte éindelijk zijn eerste titel van het seizoen en was eerder op de dag al in tranen uitgebarsten. Hetzelfde deed zijn tegenstander Luke Littler (17), maar dan om een heel andere reden. Zijn beste vriend had immers net zijn vader verloren.

Lees meer »

Stefanie (28) neemt bekende winkel Lolotte over in Oostends stadscentrum

Begin september opende Stefanie Van Ryssel de conceptstore Lolotte in de Christinastraat. Ze nam de bestaande winkel over van de vorige zaakvoerster. Ondernemen zit haar in het bloed, want haar ouders baten al jaren de bekende feestzaal Ten Stuyver uit in Oostende. “We zouden het jammer vinden moest zo’n vaste waarde zijn verdwenen”, motiveert Stefanie haar beslissing om de zaak

Lees meer »