Hoe formateur Bart De Wever (N-VA) langdurig zieken weer aan het werk wil krijgen

Formateur Bart De Wever (N-VA) wil bedrijven langer laten meebetalen voor hun zieke werknemers, maar tegelijkertijd wil hij wie hardnekkig weigert om weer te gaan werken harder financieel straffen. Ook dokters die mensen te vaak en te lang thuis schrijven, lopen in zijn vizier. Dit is hoe Bart De Wever (N-VA) meer langdurig zieken weer aan het werk wil krijgen. 

Meer krantenkoppen in België

Paniek bij seksuologe Lotte Vanwezemael in ‘De verraders’: “Mijn job heeft me niet geholpen in dit avontuur”

Seksuloge Lotte Vanwezemael (31) waagt zich dit seizoen aan ‘De verraders’ bij VTM. En jawel, presentator Staf Coppens koos naast William Boeva en Jonatan Medart haar uit om de moeilijkste taak op zich te nemen en alle anderen te bedotten. “Dat psychologen mensen meteen kunnen lezen is een fabeltje. Mijn job heeft me dus niet echt geholpen in dit avontuur”,

Lees meer »

Wereldberoemd beeldje van kunstenaar uit Roeselare wordt gevierd met versie in 24-karaats goud

Gardeco Objects, internationale uitgever van kunst- en designobjecten, viert dit jaar de verjaardag van The Visitor met een gouden jubileumeditie. Het iconische beeldje, ontworpen door Roeselarenaar Guido Deleu, wordt onthuld in een jasje van 24-karaats goud en vormt een eerbetoon aan Belgisch design, Braziliaans vakmanschap en Venetiaanse goudambacht. “Dit heeft me echt voldoening. Het is een mooie erkenning”, zegt kunstenaar

Lees meer »

In Heule-Watermolen is nu ook de kerk een klaslokaal

In vbs De Watermolen in Heule-Watermolen was het wel een bijzondere eerste schooldag, zeker voor de kinderen van het vierde leerjaar. Hun klas is dit jaar de Sint-Godelievekerk… Voor alle duidelijkheid: die is niet ontwijd. Het heeft allemaal te maken met ruimtetekort en (ver)bouwwerken.
The post In Heule-Watermolen is nu ook de kerk een klaslokaal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mama van Hannelore (21) richt zich tot haar doodrijder in rechtbank: “Heel teleurgesteld dat hij slachtofferrol aanneemt”

De 42-jarige Wesley D., die studente Hannelore Reyniers (21) vorig jaar onder invloed van heroïne doodreed op een weg waar hij niet mocht rijden, hoopte wat van zijn drie jaar cel af te peuteren, maar botste op een vlijmscherpe uithaal van het parket én de familie van het slachtoffer. “Wij zijn opnieuw teleurgesteld in die man”, zegt de mama van

Lees meer »

Spring de fiets op tijdens Open Monumentendag

De Open Monumentendag anno 2024 wordt op zondag 8 september in Meulebeke omgedoopt tot een onvergetelijke fietsuitstap. Onder de noemer ‘En Route’ organiseert het lokaal bestuur van de Berengemeente een boeiende activiteit. Het wordt een aangename fietstocht doorheen pittoreske landschappen met tal van bezienswaardigheden onderweg.
The post Spring de fiets op tijdens Open Monumentendag appeared first on KW.be.

Lees meer »

129 doden bij ontsnappingspoging in grootste gevangenis van Congo

In de Democratische Republiek Congo zijn bij een poging tot uitbraak in de grootste gevangenis van het land 129 gedetineerden omgekomen. Dat melden de Congolese autoriteiten dinsdag in een officiële balans. Er raakten naar verluidt ook 59 mensen gewond. Verschillende gebouwen, waaronder de griffie, ziekenboeg en voedseldepots, zouden verwoest zijn door een brand.

Lees meer »

Frankrijk vraagt uitstel aan Europese Commissie voor begrotingsplannen

De Franse regering heeft de Europese Commissie om uitstel gevraagd voor de plannen om het begrotingstekort aan te pakken. Dat meldt het weekblad La Tribune Dimanche en bevestigt het Franse persbureau AFP. Frankrijk moet, net zoals België, een voorstel voor een middellangetermijnplan op 20 september indienen bij de Commissie.

Lees meer »