Hip festival WECANDANCE pakt uit met opvallend thema: 150 dj’s en artiesten op hip en modieus strandfestival

Het strandfestival WECANDANCE in Zeebrugge spreidt zich deze zomer over twee weekends uit: 3-4 en 10-11 augustus. De hele setting werd ontworpen door de nieuwe creative director Dennis Vanderbroeck.

Elk jaar kiezen de organisatoren van dit hippe belevingsfestival op het strand van Zeebrugge een thema. Met het advies geen verplichting om in die dresscode naar de festivalsite te komen. Het thema dit jaar biedt alvast voldoende ruimte om zelf creatief om te gaan met hetgeen je in je kleerkast zitten hebt en volop je fantasie uit te leven: Drop in the Light with us so we can Rise in the Dark together. Breng al de versies van jezelf al je alter ego’s mee naar Zeebrugge!

Zes dansstages

De voorbije weken transformeerde creative director Dennis Vanderbroeck samen het WECANDANCE-team het hele terrein op het strand en ontwierp zes dansstages: Ocean, The Lighthouse, The Wave, Bloody Blue, Sunset Dome by Corona en The Flip Side by Samsung. Bovendien verwelkomt WECANDANCE deze zomer artiesten Nick Verstand, Leon Vranken en Leïla Alice met installaties en performances op het terrein. Organisator Bart Roman geeft wat uitleg: “Nick Verstand is een hedendaagse kunstenaar die bekendstaat om het verkennen van menselijke perceptie door middel van ruimtelijke audiovisuele composities. Hij ontwierp een day to night-lichtinstallatie voor op het strand, genaamd LODESTAR. Leon Vranken presenteert op het strand Study of a Vertical Line, een fonteininstallatie omgeven door steigers met publieke toegang tot de top, wat een uniek perspectief biedt op de fontein en het omliggende strandfestival. PARADE van Leïla Alice is een visuele poëzievoorstelling over de dualiteit van de menselijke natuur en verkent de contrasten tussen licht en duisternis via de symboliek van de zon en de maan.”

Laatste tickets

“Voor ons is design een mix van kunst, mode, storytelling en zelfexpressie. Door jaarlijks opnieuw ontworpen podia en unieke kunstinstallaties en performances verandert ons strand in een dynamische ruimte om elke editie opnieuw te ontdekken”, aldus Bart Roman. Er treden 150 dj’s en artiesten op tijdens WECANDANCE. 85 procent van de tickets zijn verkocht. De laatste 500 tickets worden nog te koop aangeboden.

Meer info is te vinden op: www.wecandance.be

The post Hip festival WECANDANCE pakt uit met opvallend thema: 150 dj’s en artiesten op hip en modieus strandfestival is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Astrid Depuydt legt eed af als gemeenteraadslid na eerbetoon aan schepen Benoot

De gemeenteraad startte maandag met een pakkend eerbetoon van voorzitter Ann-Sophie Himpe voor schepen Patrick Benoot, die op 13 juli overleed. Na een ingetogen minuut stilte mocht zijn opvolgster Astrid Depuydt (Open Ieper) de eed afleggen. Met haar 27 jaar volgt ze Sam Vancayseele (Groen) op als jongste gemeenteraadslid.
The post Astrid Depuydt legt eed af als gemeenteraadslid na

Lees meer »

VRT-netmanager Lotte Vermeir had statuut van klokkenluider

Lotte Vermeir, de netmanager van TV1 en VRT Canvas die vorige week is ontslagen, had het statuut van klokkenluider. Dat heeft VRT NWS vernomen uit betrouwbare bron. Als dat zo is, heeft de VRT mogelijk een fout gemaakt door haar vorige week te ontslaan, reageert de christelijke vakbond ACV. De VRT-directie zegt geen weet te hebben van een klokkenluidersmelding door

Lees meer »

KIJK. Wielwissel gaat op bizarre wijze helemaal mis, gretige Evenepoel toont zich: de hoogtepunten uit de Tour of Britain

Geen twee op twee voor Soudal Quick-Step in de Tour of Britain. De Belgische formatie leek in de tweede etappe over de beste papieren te beschikken, maar Julian Alaphilippe moest in een sprint met drie z’n meerdere erkennen in Stephen Williams. Een gretige Remco Evenepoel finishte als vijfde. Bekijk als HLN-abonnee hieronder de hoogtepunten!

Lees meer »

Koppel dat instorting Duits hotel nipt overleefde, kondigt zwangerschap aan: “Had het Mark nét verteld toen hotel instortte”

Edi (23) belandde op 7 augustus samen met haar man Mark en hun zoontje Jamie onder het puin toen hun hotel in het Duitse plaatsje Kröv instortte. Nu, nog geen maand later, kondigt de Nederlandse de komst van een tweede kindje aan in april. “Vijf minuten voor het instorten van het hotel, vertelde ik Mark dat ik zwanger was”, schrijft

Lees meer »

30 jaar na eerste uitzending ‘Lili en Marleen’ verklapt acteur Steven De Lelie wat veel kijkers nooit wisten

Dag op dag 30 jaar geleden werd de allereerste aflevering van ‘Lili en Marleen’ uitgezonden. Showbits-reporter Jarne heeft daarom acteur Steven De Lelie (47), Rikki in de reeks, uitgenodigd voor een nostalgisch gesprek. “Als ze dat opnieuw zouden uitzenden, wordt dat een kijkersbom voor VTM”, vertelt hij fier. Of hij nog graag een vervolg zou willen maken, na dat de

Lees meer »