“Hier begon ons liefdesverhaal”: voor Nele Billiet en Jelle Vermeersch uit Tielt is Festival Dranouter een speciale plek

Festival Dranouter is voor verschillende mensen een speciale plek. Dat zullen Nele Billiet en Jelle Vermeersch (allebei 31) kunnen beamen. Het koppel uit Tielt leerde elkaar kennen op het festival en kondigde er vorig jaar de komst van hun eerste baby aan. Intussen zijn ze de trotse ouders van Noëlle geworden.

Nele is al 15 jaar medewerker van het festival. “Op mijn 16de mocht ik van mijn ouders naar Dranouter gaan, maar dan wel als medewerker. De eerste ontmoeting met Jelle was in 2018 toen ik aan de slag was in de campingbar. Jelle bestelde een pintje en het bleek de start van een mooi verhaal”, zegt Nele, die afkomstig is uit Zwevezele en nu samen met Jelle, wiens roots in Reninge liggen, in Tielt woont.

“We namen onze dochter tijdens de opbouwweek mee naar de foto-expo”

Op 25 juni 2022 stapten ze in het huwelijksbootje. “Op de uitnodiging was er een nadrukkelijke verwijzing naar Dranouter, met de zin ‘gie zi me headliner’, een afbeelding van de feesttent en een tekstje dat verwijst naar onze eerste ontmoeting. Verder waren er ook de vlaggetjes van Monique en Rik, de Sint-Bernardustonnen, de strobalen, enzovoort. De ceremonie vond plaats bij ons thuis met livemuziek van Dranouter-coverband De Veranda’s. Als intrede op het avondfeest was er het nummer Lepeltjesgewijs van Bart Peeters, in een remix van Omdat Het Kan Soundsystem. Er werden ook filmpjes ingestuurd door onder meer Bart Peeters en de festivalcrew.”

Rompertje

Vorig jaar waren ze nog steeds actief als medewerker en toen kondigden ze iets heel speciaal aan. “Ik was toen net drie maanden zwanger en met een rompertje van Festival Dranouter kondigden we onze zwangerschap aan. Intussen beviel ik op 5 februari in AZ Delta in Rumbeke van een flinke dochter Noëlle. Alles gaat goed met ons.”

Jelle en Nele als medewerker tijdens Festival Dranouter 2023. © API

Het zorgt er voor dat ze Festival Dranouter op een andere manier zullen beleven. “Na 15 jaar als medewerker zetten we ons engagement even on hold. We hebben heel lang getwijfeld wat we zouden doen. Een volledig weekend Dranouter was moeilijk, want Noëlle gaat de maandag na het festival voor het eerst naar de crèche. Dat zou mijn moederhart niet aankunnen. Daarom kozen we ervoor om enkel op vrijdag te gaan, in combinatie met een nacht op de stille camping. Zo kunnen we dag erop nog even de sfeer in het dorp opsnuiven. We zullen wellicht aansluiten bij een groep vrienden, waar ook DJ Chargebuzze deel van uitmaakt. Deze dj heeft al gespeeld in de biertent, de Sint-Bernardustent en Bar Rouge. Dit jaar is hij opnieuw van de partij in de biertent en Bar Rouge.”

Novastar

Het zal Neles eerste keer zijn als festivalganger. “Vrijdag kijkt Jelle uit naar Novastar. Ik ga voor het totaalpakket en we zullen uiteraard ook even de collega’s van Jupiler Saloon begroeten. Dochter Noëlle gaat even naar de grootouders, maar als ze groot genoeg is nemen we ze zeker mee naar het festival. We namen haar tijdens de opbouwweek nog mee naar de foto-expo en sloten ons bezoek af met een tussenstop in de rooftopbar van ’t Folk. We kwamen veel bekende gezichten tegen en het deed ons weer verlangen naar komend weekend.”

The post “Hier begon ons liefdesverhaal”: voor Nele Billiet en Jelle Vermeersch uit Tielt is Festival Dranouter een speciale plek is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Wordt oudste boom van de Westhoek de Boom van het Jaar? “Hij is geselecteerd als kandidaat voor West-Vlaanderen”

De oudste boom van de Westhoek zat lang verscholen in een afgesloten bos van nonkel Henri, maar is sinds kort toegankelijk voor het publiek en wordt nu de West-Vlaamse kandidaat voor de titel Belgische Boom van het Jaar.
The post Wordt oudste boom van de Westhoek de Boom van het Jaar? “Hij is geselecteerd als kandidaat voor West-Vlaanderen” appeared

Lees meer »

Geïsoleerde stam in Peruaanse jungle schiet twee houthakkers dood met pijlen

Tragiek in het Peruaanse Amazonegebied. Daar hebben leden van de de Mashco Piro, volgens de organisatie ‘Survival International’ de grootste geïsoleerde stam ter wereld, twee houthakkers gedood met pijlen. Nog twee andere mensen worden vermist sinds de gewelddadige confrontatie aan de Parianamu rivier. De organisatie betuigde haar medeleven aan de families van de slachtoffers.

Lees meer »

Antwerpen verbiedt het, hier doen schepenen zélf mee: 128 ploegen strijden in Lichtervelde voor Belgische titel beerpong

Wie gooit het best een pingpongballetje in een beker gevuld met bier? Het antwoord op die vraag kennen we zaterdag, want in Lichtervelde strijden 128 duo’s dan voor de Belgische titel beerpong. “Maar verwar ons kampioenschap zeker niet met overmatig drankgebruik”, beklemtonen de organisatoren. “Integendeel: wie goed wil beerpongen, moet vooral een heldere geest hebben.”
The post Antwerpen verbiedt

Lees meer »

China rolt rode loper uit voor Afrikaanse leiders

China rolt maandag de rode loper uit voor leiders uit heel Afrika, die hun opwachting maken op het vijfdaagse Forum voor Chinees-Afrikaanse Samenwerking (FOCAC). Bedoeling van de top is het verdiepen van de banden tussen China en het Afrikaanse continent, waar de aanzienlijke leningen van Peking de bouw van talloze infrastructuurprojecten mogelijk hebben gemaakt.

Lees meer »

Geinspireerd door Marieke Vervoort en met crowdfunding naar Paralympische Spelen: wie is Léa Bayekula?

Na haar ontgoochelende terugval in het zicht van de meet op de 800 meter pakt Léa Bayekula dan toch paralympisch goud op de 100 meter: zo beleeft Léa Bayekula een ijzersterk debuut in Parijs. Wie is de 29-jarige Brusselse rolstoelatlete die nog advies kreeg van de legendarische Marieke Vervoort en als studente met crowdfunding haar paralympische sportdroom wou waarmaken?

Lees meer »

Merel scoort met Partycaravan op kinderfeestjes en andere events: “Weinig vrije tijd is geen probleem”

Merel Borglevens is 26, werkt voltijds voor Hotel Van Der Valk aan de Ghelamco Arena in Gent en runt in bijberoep nog haar eigen bedrijf Partycaravan. “We zijn geprikkeld door alles wat met events en ambiance te maken heeft”, schrijft ze op haar website. “Ik heb er de dagelijkse leiding en aangezien ik twee linkerhanden heb, staat mijn vader Herman

Lees meer »

Ambachtendag De Klondiker overtreft alle verwachtingen

De eerste editie van de Ambachtendag, georganiseerd door huisbrouwerij Klondiker, was meteen een schot in de roos. Een twintigtal ambachtslieden demonstreerden zaterdag 31 augustus de passie voor hun vak. Zo’n 800 bezoekers wandelden geïnteresseerd door de Spoorweglaan. Ze hadden oog voor: de hoedenmaakster, de imker, de pottendraaiers, de smeden, de schaliedekker, de juwelenontwerpers, de kantklossers,
The post Ambachtendag De

Lees meer »

Vrouw (71) uit Kortrijk geeft onderdak aan vakantieliefde uit Thailand… die haar 10.000 euro lichter maakt

Een 47-jarige man uit Leuze-en-Hainaut heeft zich voor de correctionele rechtbank van Veurne moeten verantwoorden voor misbruik van vertrouwen, informaticabedrog en hacking. Een 71-jarige kwetsbare vrouw uit Kortrijk werd ruim 10.000 euro lichter gemaakt. Het openbaar ministerie eiste twee jaar effectieve gevangenisstraf.
The post Vrouw (71) uit Kortrijk geeft onderdak aan vakantieliefde uit Thailand… die haar 10.000 euro lichter

Lees meer »